TAMRON 70-300 4-5.6 LD i pierscien ogniskowej

Zwiń
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • mike_p

TAMRON 70-300 4-5.6 LD i pierscien ogniskowej

Witam

Nabylem wlasnie obiektyw Tamron 70-300 4-5.6 LD i jestem zaskoczony, poniewaz zakladam na aparat i wszystko jest dobrze, poza jednym. Krecąc pierscieniem ogniskowej kompletnie nic sie nie dzieje, no moze sprzet ma wieksze problemy z ustawianiem ostrosci. Nic sie nie wysuwa, pobiektyw sie nie wydluza a wlasciciel twierdzi ze trzeba wysunac sobie recznie. Cos mi sie to nie podoba i wydaje mi sie ze obiektyw jest uszkodzony
    Niech ktos mi powie, czy moje podejrzenia sa sluszne?
  • Rudi
    Bywalec
    • 2004
    • 241

A w jakiej pozycji masz przełącznik AF/M ?

Komentarz

• mike_p

W pozycji AF, ale nawet jak przelaczam na M to nic nie zmienia

Komentarz

• Rudi
        Bywalec
        • 2004
        • 241

Nie wiem czy te typy też tak mają, ale mam obiektyw w którym trzeba pierścień ostrości pociągnąć do siebie i jak zaskoczy w odpowiednią pozycje dopiero mogę ustawiać na M

Komentarz

• mike_p

Ale ja nie mam problemu z ustawieniem ostrosci, tylko z pierscieniem ogniskowej, ktorego krecenie nic nie daje kompletnie, pomimo skali 70-300. I sie zastanawiam czy krecenie nim nie powinno mi wysuwac obiektywu

Komentarz

• Rudi
            Bywalec
            • 2004
            • 241

Ale ja nie mam problemu z ustawieniem ostrosci, tylko z pierscieniem ogniskowej,
            popieprzyło mi się . Jak kręcisz i nic nie idzie to idź z tym do sklepu i niech Ci pokażą inny model.
            Aha, a panu właścicielowi powiedz, że wysunąć ręcznie to sobie może co innego.
            Pozdr.

Komentarz

• mike_p

A moze ktos mial taki obiektyw i ma doswiadczenia z nim?Teraz ta informacja jest mi pilnie potrzebna.

Komentarz

Pracuję...