Tok myślenia

Zwiń
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Mateusz_K

Tok myślenia

Witam,

Jestem posiadaczem Canona EOSa 350D z obiektywek kitowym. Narazie zbieram kaskę na nowe akcesoria i chciałbym abyście mi powiedzieli co sądzicie o moich planach - moze bedziecie mieli inne opcję.

Chodzi o to, ze wakacje spędzę nad morze, w górach i pewnie jakiś miastach. W związku z tym planuje zakup obiektywu o dłuższej ogniskowej - Sigmy 70-300 mm APO MACRO DG. Do tego jeszcze jakis filtr polaryzacyjny, filtr szary (nie wiem jeszcze jak mocny) i filtry systemu cokin - połowka szara. Oczywiście w gre wchodzi jeszcze bateria dodatkowa. Czy warto cośtakiego nabyć czy jechać z samym body i kitem ?

Jeszcze jedno pytanie - czy do fotografowania modelek nadaje sie stałka 50mm ?

Pozdro

Mateusz
  • kami74
    Pełne uzależnienie
    • 2005
    • 1492

No cóż pewnie, że dobrze mieć tele ze sobą (szczególnie na plaży )
    Jak masz kasę to kupuj, kupuj. Lepiej teraz niz potem pluć sobie w brodę, że czegoś zabrakło "a taka fajna fotka mogła wyjść". 50tka nadaje się jak najbardziej do modelek
    5DII 24105f4L S7030045,6APODG 501.8II 430EX wyposażona w ponton VS600R
    MOJE PSTRYKI NA CB& GALERIA NETOWA

później, późnym popołudniem, gdy cienie będą dłuższe i smutniejsze niż są..

Komentarz

• stdanielo
      Pełne uzależnienie
      • 2005
      • 1081

Bateria też się przyda, na allegro kupiłem za 32zł, co do Sigmy to jeśli masz dużo czasu to przeczytaj ten wątek http://canon-board.info/showthread.php?t=8249
      www.kondereszko.pl
      https://www.flickr.com/photos/stdanielo/

Komentarz

• akustyk
        gajowy
        • 2004
        • 12226

zacznij od robienia zdjec a w praniu wyjdzie Ci czego potrzebujesz. planuj okazje zdjeciowe nie zakupy sprzetu
        www albo tez flickr

Komentarz

• mattnick
          Pełne uzależnienie
          • 2006
          • 1735

Kup wszystko co jest dostępne. Jak coś się nie przyda zawsze możesz to wyrzucić...tylko uprzedź gdzie i kiedy
          30D, C 17-40 f4 , 50 f1.8, 70-200 f4 , 430 ex, oraz -=iii=<)
          CZYTAĆ I PAMIĘTAĆ !!!!

Komentarz

Pracuję...