"Sanki" do BG-E3

Zwiń
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • swiderski
    Początki nałogu
    • 2006
    • 338

"Sanki" do BG-E3

Witam,
    Stwierdziłem (pewnie jak większość z Was), że moja 350tka potrzebuje gripa. Tak się składa, że akurat mój znajomy ma na sprzedaż taki, ale żeby nie było zbyt pięknie, jest pewnien problem.A mianowicie: brakuje, nie wiem jak to nazwać, "sanek", na krórej umieszcza się baterie Canona w gripie. Zeby lepiej zobrazować to, czego mi brakuje, pozwoliłem sobie znależć fotkę w internecie (http://tinyurl.com/qb9m4)Szukam tego przedmiotu, znajdującego się na środku zdjęcia . I teraz pytanie: da się to jakoś dokupić, ew. ma ktoś może na sprzedaż w miarę normalnej cenie? Możecie mi chociaż powiedzieć, pod jaką nazwą tego szukać? Dodam, że w zestawie jest "prowadnica" na której montuje się baterie AA, ale ja jednak wolałbym kożystać z oryginalnych baterii.
    Pozdrawiam, Przemysław Świderski
    350D z gripem + kit + 28-105 USM + 380EX
  • swiderski
    Początki nałogu
    • 2006
    • 338

Przepraszam, jakoś źle kliknąłem i pojawiło się nie w tej kategorii, w jakiej miało być. Jeszcze raz przepraszam i proszę o przeniesienie wątku do odpowiedniej kategorii.
    Ostatnio edytowany przez swiderski; 4600.

Komentarz

• zajec3
      Bywalec
      • 2006
      • 104

moim zdaniem najlepszym rozwiązaniem jest kupno nowego lub uzywanego w dobrym stanie. Jest i 3 wyjście mozna trafic gdzies na allegro uszkodzony ktory bedzie miał sprawny akurat ten wynalazek. Jednak jak kto woli ja w takiej sytuacji kupił bym cały nowy.

Komentarz

• Vitez
        zło konieczne
        • 2004
        • 19804

Zamieszczone przez swiderski
        Tak się składa, że akurat mój znajomy ma na sprzedaż taki, ale żeby nie było zbyt pięknie, jest pewnien problem.A mianowicie: brakuje, nie wiem jak to nazwać, "sanek", na krórej umieszcza się baterie Canona w gripie.

A spytales sie znajomego czemu nie ma tych sanek?
        I czy jest jakis wazny powod ze musisz kupic akurat od tego znajomego?

Przy obecnych cenach BG-E3 (ok 230zl) chyba nie ma co az tak na sile oszczedzac .

Komentarz

• swiderski
          Początki nałogu
          • 2006
          • 338

Tych sanek nie ma, bo się połamały (no chyba nie same ). Też tak właśnie myślałem, czy czasem nie skusić się na nówkę - tak też zrobię, dzięki za odpowiedzi

Komentarz

• fotna
            Początki nałogu
            • 2004
            • 454

A za ile ma do sprzedania?
            może ja bym kupił jako pojemnik na aku do image tank
            Michał
            fotna.dlm.pl

Komentarz

• swiderski
              Początki nałogu
              • 2006
              • 338

Chciał za to coś około 130zł

Komentarz

• KuchateK
                Pełne uzależnienie
                • 2005
                • 4895

Dobrym miejscem do szukania tych "sanek" moze byc serwis na zytniej.
                ...

Komentarz

• swiderski
                  Początki nałogu
                  • 2006
                  • 338

Tak, ale jak czytam opinie o tym serwisie, to zgaduje, że cena "sanek" będzie liczbą trzycyfrową. Zdecydowałem się na nowego gripa > na allegro nówki są za 219zł (a nawet 209, ale to jakieś nieoryginalne "wynalazki")

Komentarz

• KuchateK
                    Pełne uzależnienie
                    • 2005
                    • 4895

Moze zamiast zgadywac warto zadzwonic i zapytac? Wiekszosc kosztow napraw tego serwisu to jednak nie czesci a robocizna, ktorej tutaj nie bedzie.
                    ...

Komentarz

• krii

czesc sie nazywa battery magazine i ma symbol BGM-E3L,
                      Magazynek brzmi zdecydowanie lepiej niz sanki

Komentarz

• swiderski
                        Początki nałogu
                        • 2006
                        • 338

Dzowniłem na Żytnią - poradzili mi, bym przysłał gripa do nich to mi "coś" dobiorą. Na pytanie, czy jest możliwość dokupienia tej części, usłyszałem, że oni nie sprzedają części. No i niestety nie dowiemy się, ile magazynek może kosztować.
                        pozdr.

Komentarz

• Vitez
                          zło konieczne
                          • 2004
                          • 19804

Na pytanie, czy jest możliwość dokupienia tej części, usłyszałem, że oni nie sprzedają części.
                          No to gdyby ktos byl uparty to UOKiK moglby na nich naslac i oskarzyc o praktyki monopolistyczne.
                          Z serwisem Minolty tak bylo (nota bene rzut beretem od Żytniej - na ul Nowolipie), oberwali solidnymi karami i sprzedaja czesci.

Komentarz

• Tomasz1972
                            Pełne uzależnienie
                            • 2005
                            • 3042

Dzowniłem na Żytnią - poradzili mi, bym przysłał gripa do nich to mi "coś" dobiorą. Na pytanie, czy jest możliwość dokupienia tej części, usłyszałem, że oni nie sprzedają części. No i niestety nie dowiemy się, ile magazynek może kosztować.
                            pozdr.
                            Zainteresowany postem o koszyku do BG-E3 i rzekomym brakiem możliwości zakupienia takiego koszyka , osobiście zadzwoniłem do E-CSI Warszawa ul Żytnia . Taki koszyczek na fabryczne aku do 350D jest dostępny na zamówienie w cenie ...........117,23ZŁ.
                            Za 255 zł można kupić na allegro nówkę całego gripa .

Komentarz

• swiderski
                              Początki nałogu
                              • 2006
                              • 338

Zamieszczone przez Tomasz1972
                              Zainteresowany postem o koszyku do BG-E3 i rzekomym brakiem możliwości zakupienia takiego koszyka , osobiście zadzwoniłem do E-CSI Warszawa ul Żytnia . Taki koszyczek na fabryczne aku do 350D jest dostępny na zamówienie w cenie ...........117,23ZŁ.
                              Za 255 zł można kupić na allegro nówkę całego gripa .
                              To chyba masz jakieś inne układy z "Żytnią" - mi pewna Pani powiedziała, że mam wysłać im gripa, to mi coś dobiorą. Usłyszałem także, że NIE sprzedadzą mi tej części, ponieważ nie zajmują się ich sprzedażą.
                              Pozdrawiam

Komentarz

Pracuję...