370d

Zwiń
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Alv
    Bywalec
    • 2005
    • 122

370d

Dzisiaj kolega zaskoczyl mnie opinia pewnego renomowanego sklepu foto.
    Pytal o 350D, otrzymal odpowiedz, aby sie wstrzymac z zakupem, bo lada moment wchodzi na rynek super model 370D i ceny 350D poleca na leb.

Przegrzebalem forum (na miare moich mozliwosci) i niewiele znalazlem nt 370D.
    Poza diagramem http://www.dialogen.no/foto/EOS_cameras.pdf + watkami nt 30D
    ( http://canon-board.info/showthread.p...highlight=370d
    http://canon-board.info/showthread.p...&highlight=30d )

i czysta logika niewiele sie dowiedzialem. Rozumiem koncentaracje zainteresowania na wyzszym modelu, ale chca sluzyc koledze rzetelna informacja ( na ile to mozliwe). Nie jestem technomaniakiem i nie sledze na biezaca tematow nowosci (moj 350D iber prawie alles ) , ale sprawa 370D nie daje mi spokoju. Stad prosba o wsparcie. Moze jakas bratnia dusza zechce mnie ukierunkowac.
    Z gory dzieks.
    skromny dorobek...www.pbase.com/alv32
  • Raff
    Uzależniony
    • 2005
    • 778

Ja nic nie wiem o 370D. A jak wejdzie następca 350D (kiedyś na pewno) to pewnie nie w najbliższym czasie i będzie się różnił tyle co 20D od 30D czyli stosunkowo niewiele, a pewnie jeszcze mniej (chyba nie dadza spota). Bo tak jakby nie widzę na rynku takiej potrzeby. A cena 350D nie spadnie na łeb, tylko trochę. Uff, i znowu wróżenie z fusów

Komentarz

• KuchateK
      Pełne uzależnienie
      • 2005
      • 4895

Zgodnie z kalendarzem za 6 miesiecy od premiery 30'stki. U canona jak w zegarku
      ...

Komentarz

• kiku1
        Coś już napisał
        • 2005
        • 52

gdybym czekał na coś lepszego co ma się nie długo ukazać to bym w życiu telewizora nie kupił bo za jakiś czas będzie nowszy lepszy itd... był czarno-biały, jest kolorowy, a co będzie za jakiś czas:-D ?
        zresztą w tym przedziale cenowym to jakiegoś super sprzętu nie wypuszczą może troche poprawiona 350D. Napewno sam za nas roboty nie odwali...
        350D + kit +pare szkieł M42
        moje foto

Komentarz

• KuchateK
          Pełne uzależnienie
          • 2005
          • 4895

Spota pewnie bedzie mial Telewizor 2.5" napewno tez. Picture styles i swiecacy przycisk "print".
          ...

Komentarz

• kiku1
            Coś już napisał
            • 2005
            • 52

i będzie 25% mniejszy od 350D
            350D + kit +pare szkieł M42
            moje foto

Komentarz

• Raff
              Uzależniony
              • 2005
              • 778

I lampa 2 mm wyżej z dyfuzorem na sznurku

Komentarz

• Mikołaj
                Bywalec
                • 2005
                • 173

Zamieszczone przez kiku1
                i będzie 25% mniejszy od 350D
                Jak tak dalej pójdzie to będziemy mieli lustrzanki EOS 3XX wielkości karty kredytowej (i znowu będzie - "Eee, bez gripa to się tego trzymać nie da")
                DSLRs & lenses

Komentarz

• mattnick
                  Pełne uzależnienie
                  • 2006
                  • 1735

bedzie jeszcze szybszy. Nie będzie już przełącznika off on tylko taki czujnik na ciepło jak się przyłoży palec to się włączy. Albo się włączy zanim będziemy chcieli go włączyć. Czas gotowości -0.2 s .
                  30D, C 17-40 f4 , 50 f1.8, 70-200 f4 , 430 ex, oraz -=iii=<)
                  CZYTAĆ I PAMIĘTAĆ !!!!

Komentarz

• SenK
                    Bywalec
                    • 2005
                    • 239

No co wy... on będzie jak Chuck Norris.. cały czas gotów do akcji
                    Canon..

http://senkowski.pl
                    https://www.facebook.com/bartlomiej.senkowski

Komentarz

• marabut199
                      Początki nałogu
                      • 2006
                      • 269

U Canon zawsze dwa razy w roku: luty/marzec i wrzesien... Ale rewolucji nie bedzie. Canon wyraznie porzadkuje typoszeregi na styl analogow. Co sie dziwic, sprawdzona formula... A wiec drobne korekty jak z 20D na 30D. Glowne rzeczy chyba zostana te same - matryca, AF, pomiar swiatla (spot na moj rozum to 50/50 - trzeba zwiekszyc dystans do 30D). "telewizorek" pewnie bedzie wiekszy bo Nikony maja...
                      Zaczynalem DRUHEM...teraz tez mam plastikowy aparat.:rolleyes:

Komentarz

• Pikczer
                        Pełne uzależnienie
                        • 2005
                        • 2578

Jak mozna zjechac z cena czegos, co juz jest w cenie kompakta???
                        Jak juz slusznie zauwazono - zawsze bedzie nastepca - tylko czy wart wiekszych pieniedzy.

Komentarz

• marabut199
                          Początki nałogu
                          • 2006
                          • 269

Zamieszczone przez Pikczer
                          Jak juz slusznie zauwazono - zawsze bedzie nastepca - tylko czy wart wiekszych pieniedzy.
                          No wiesz, dobry kompakt to wcale, wcale maszyna... Technologicznie nie koniecznie mniej zaawansowana od 20D.

A co do polityki cenowej, to juz od lat w elektronice uzytkowej jest zasada - nastepca wchodzi +/- w cenie tego co zastepuje, tak wiec cena poprzednika musi spadac - takie sa prawa rynku. Tyle, ze mozna je troche sterowac - zmniejszac dostawy tuz przed wypuszczeniem nowego sprzetu, spychac zapas na rynki biedniejsze, itd.
                          Zaczynalem DRUHEM...teraz tez mam plastikowy aparat.:rolleyes:

Komentarz

• ukasz
                            Uzależniony
                            • 2004
                            • 595

Zamieszczone przez SenK
                            No co wy... on będzie jak Chuck Norris.. cały czas gotów do akcji
                            A jak schrzanisz zdjęcie to od razu będzie kopał z półobrotu

Komentarz

• emisiaczek
                              Uzależniony
                              • 2005
                              • 548

Zamieszczone przez Pikczer
                              ano mozna, zobacz na d50 chodzi po 2200 z kitem podczas gdy 350d po 2650 , ceny allegrowe ;P

Komentarz

Pracuję...