10d jest starszy ale jest z tego co sie orientuje jest z wyzszej lini aparatow. Body mozna kupic za ok 2400 zl 350d ciut drozej. Jak wyglada porownanie z szumami. Szybkosc fokusu nie ma znaczenia bo bede bazowel na M42. Obsluga i wielkosc odpowiada mi jeden jak i drugi. 10d nie za wielki 350 nie zamaly. 10d to sprzet z 2003 czy 2004 r w technologi cyfrowej chyba ma to znaczenie. Co byscie doradzili.
10d czy 350d
Zwiń
X
-
Tagi: Brak
-
-
Cóż, 10D jest dobrą alternatywą dla osób, których nie stać na 20D, a które nie potrafią zaakceptować rozmiarów i sposobu obsługi 350D.Zamieszczone przez VOYAGEUR10d jest starszy ale jest z tego co sie orientuje jest z wyzszej lini aparatow. Body mozna kupic za ok 2400 zl 350d ciut drozej. Jak wyglada porownanie z szumami. Szybkosc fokusu nie ma znaczenia bo bede bazowel na M42. Obsluga i wielkosc odpowiada mi jeden jak i drugi. 10d nie za wielki 350 nie zamaly. 10d to sprzet z 2003 czy 2004 r w technologi cyfrowej chyba ma to znaczenie. Co byscie doradzili.
Jesli te rozmiary i sposób obsługi 350D Ci nie przeszkadzają, to nie widzę argumentów przemawiających na korzyść 10D. Wręcz przeciwnie - sprzęt uzywany, więc niepewny; a 350-tka nowa, z gwarancją, lepsza jakość obrazu, szybkość (nie tylko AF), itd.Pozdrowienia, Tomek
Komentarz
-
Tez bylem sklonny w 350d
Czytalem porownanie 10d-300d tylko ze 300d to techniczna porazka w porownaniu 350d. Chyba wiec 350d. Moze znacie jakas alternatywe dla 350d w obrebie canona i cenie 350 ?Komentarz
-
-
Oba są porażką: 300D jest porażką funkcjonalną, a 350D ergonomiczną.Zamieszczone przez VOYAGEUR... 300d to techniczna porazka w porownaniu 350d.
Każdego mozna trochę podratować: 300D pirackim firmwarem, 350D - gripem.
Taki urok trzycyfrowej serii Canonów :-/
Na dzień dzisiejszy nie.Zamieszczone przez VOYAGEURMoze znacie jakas alternatywe dla 350d w obrebie canona i cenie 350 ?Ostatnio edytowany przez gwozdzt; 3209.Pozdrowienia, Tomek
Komentarz
-
oba ergonomicznie lezaZamieszczone przez gwozdztOba są porażką: 300D jest porażką funkcjonalną, a 350D ergonomiczną.
300D tez ma zagrzebane w menu podstawowe opcje.
tyle, ze jeszcze jakos normalnie lezy w rece zwyklego czlowieka. a aparat dla 15-latki nawet z gripem, w kadrach poziomych jest niewygodny i juz
urok kastracji Canona
Komentarz
-
Juz mi sie niechce odgrzebywac dyskusju z poprzedniego i tego tygodnia na ten temat na tym forum. Powiem tyle: jesli 20D jest poza zasiegiem finansowym to wez doreki 350D i zobacz czy ci lezy. Jesli tak - bierz in 10D sie nie ogladaj. Jesli nie lezy - bierz 10D i rob zdjecia.
300D na dzis dzien glowy sobie nie zawracaj.Zaczynalem DRUHEM...teraz tez mam plastikowy aparat.:rolleyes:Komentarz
-
300D nie leży ergonomicznie! (no chyba, że nie rozumiesz co to jest ergonomia). Jedyne, co można mu zarzucić pod względem ergonomii, to brak kółka na plecach :-)Zamieszczone przez akustykoba ergonomicznie leza
300D tez ma zagrzebane w menu podstawowe opcje.
Gwoli ścisłości: podaj mi funkcje zagrzebane w menu 300D, a dostępne na korpusie 10D?
Ja takich nie widzę. Nawet po zhackowaniu udostępnione funkcje wchodzą na korpus (FEC --> jump, AF MODE --> na strzałkę kursora). Pozostają funkcje, których nie ma w 300D, ale to nie jest upośledzenie ergonomiczne, tylko funkcjonalne.
Opcje zagrzebane w menu to ma 350D, ktory na korpusie ma tylko skróty do menu. W 300D na szczęście nie jest to tak spieprzone.Ostatnio edytowany przez gwozdzt; 3209.Pozdrowienia, Tomek
Komentarz
-
-
Tak żeby było jaśniej:
Komentarz
-
A gdzie, bo qrde ja tylko w menu widziałemZamieszczone przez Tomasz GolinskiBa, 300d ma nawet na korpusie MLU!
??:
Komentarz
-
-
A tak z czystej ciekawosci, to jakie ma 350D zagrzebane funckje/opcje w menu?- poprawna pisownia i ortografia w internecie
Komentarz
Komentarz