Lumiquest SoftBox co o tym myslicie...

Zwiń
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • dan_sto
    Dopiero zaczyna
    • 2005
    • 41

Lumiquest SoftBox co o tym myslicie...

czy ktos z tego korzysta jak to sie sprawuje w kosciele np..??

jak mocno trzeba wzmacniac lampe zeby pierwszy plan byl oswietlony i jaka max odleglosc??

za wszelkie sugestie dziekuje
    1d Mark II | anon 24-70 f.2.8 | Cnon 70-200 f.2.8 IS | Caon 50mm f.1.4 | TCx2 | Lampka 580 EX | Stfen |LowePro Nature Trekker II | Lowepro Magnum AW i brak umiejetosci..
  • Zielony
    Pełne uzależnienie
    • 2005
    • 2928

heh, aleś dowalił...

LINKS
    sigpic

Komentarz

• SebastianD
      Dopiero zaczyna
      • 2006
      • 34

To ja może odpowiem i nieco naświetlę temat...
      bo link wrzucony przez Marcina nie działa.

Miałem LumiQuesta cały zestaw "zabawek" - Promax System.
      I sprzedałem w diabły, bo mnie do szału czasem doprowadzał.
      Światło taki softbox zmiękcza całkiem przyjemnie - zobacz na mojej stronie pierwsze foty w galerii "portraits".
      A teraz o wkurzającym "ale": parę razy miałem sytuację, że chciałem coś ładnie doświetlić np. w kościele czy większym pomieszczeniu, a światło mi się "kończyło" w pewnym miejscy - dotyczy to szczególnie zdjęć robionych "w pionie". Masz jasno, jasno... a potek linia graniczna i ciemność. Niestety tego typu sprzęty ze względu na nieco "reflektorową" charakterystykę błyskają dość kierunkowo. Problem rozwiązałem kupując LightSphere II - która ma postać kulistą. Raz na zawsze załatwia to problem kierunkowości błysku i daje o wiele lepsze rozproszenie światła. Niestety takiej LS jak ja mam raczej już nie dostaniesz - wynalazca wprowadził "ulepszenie" i sprzedaje teraz jakieś dziwne coś z przeźroczystego plastiku i z "kopułą wduszoną do środka". Nie wiem czy działa to tak dobrze, jak posiadany przeze mnie model (w kwestii "rozproszenia kierunkowego"). Może tak... w końcu to kolejny model

Chceck it out:
      Ostatnio edytowany przez SebastianD; 4428.
      Canon dSLR + szkieł parę...

Komentarz

• Zielony
        Pełne uzależnienie
        • 2005
        • 2928

Zamieszczone przez SebastianD
        To ja może odpowiem i nieco naświetlę temat...
        bo link wrzucony przez Marcina nie działa.
        Heh, no właśnie...
        Nawet podejrzewałem, że pochwili nie będzie działał
        Wstukałem fraze SOFTBOX do wyszukiwarki. Trochę wyskoczyło. Autorowi proponuję poczytać. Za niedługo też MORIS wrzuci swój opis MICRO APOLLO i jak sie to sprawuje...
        Nic tylko poczekać.
        sigpic

Komentarz

• dan_sto
          Dopiero zaczyna
          • 2005
          • 41

A moze po prostu pozostac przy stofenie Co prawda on na wprost nie dziala dobrze. Lepiej sobie zdecydowanie radzi 45 stopni ... ale cos w rodzaju softboxa by sie przydalo wlasnie zeby zmiekczyc pierwszy plan bo sama lampa zplaszcza i zdjecie nie ma juz takiego klimatu..:/

??
          1d Mark II | anon 24-70 f.2.8 | Cnon 70-200 f.2.8 IS | Caon 50mm f.1.4 | TCx2 | Lampka 580 EX | Stfen |LowePro Nature Trekker II | Lowepro Magnum AW i brak umiejetosci..

Komentarz

• Vitez
            zło konieczne
            • 2004
            • 19804

Ani dzial nie ten (softbox to ani obiektyw ani lampa blyskowa ), ani wyszukiwarki nie uzyles zanim zapytales = witamy w dziale "dla poczatkujacych" .

Poelcam: http://canon-board.info/search.php , wpisz softbox, zaznacz szukanie tylko w tytulach.

Np tu: http://canon-board.info/showthread.php?t=424

Marcin - searchid jest trzymane tylko chwilowo (na czas sesji?) link z podanymi wynikami wyszukiwania nigdy nie bedzie dzialal. Trzeba podawac linki do konkretnych watkow.

Komentarz

Pracuję...