Pomóżcie mi ......PROSZE ! ! ! !

Zwiń
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • keyloock

Pomóżcie mi ......PROSZE ! ! ! !

Witam Wszystkich.
    Czy znajdzie sie ktos ,jakis dobry czlowiek ,ktory pomoze mi w zmianie softu w canon-ie 300d (tego jak to nazywacie zhackowanego) czytałem rozne fora na ten temat i boje sie ze jak zrobie upgrade to cos padnie .
    Po drugie nawet niemam tego pliku ,po trzecie nieznam angielskiego i w zupełnosci niewiem jak to zrobic .
    Aparat jak na moją kieszen Był drogi ,kupiłem go bo sie w nim zakochałem 6 miesiecy oszczedzalem i jakbym go popsol to chyba bym w łepek sobie strzelielił z dwururki.

Pozdrowienia dla wszystkich
  • TomaszQ
    Bywalec
    • 2004
    • 127

To jest tak banalnie prosta czynność, że aż żal bierze jak się czyta takie posty.
    Ściągasz od Canona nowy soft.
    Rozpakowujesz go.
    Ściągasz hackerski soft.
    Rozpakowujesz go.
    Hackerskim plikem podmieniasz oryginał Canona. Obydwa nazywają się E3kr111.FIR
    Podłączasz EOSa do kompa.
    Odpalasz plik UploadFirmware.exe
    Na wszystko się zgadzasz.
    Po zakończeniu wgrywania wyłączasz aparat.
    Włączasz aparat i na wszystko się zgadzasz.
    The end.

Komentarz

• dvd2divx

Druga, łatwiejsza metoda, to wgrać na czystą kartę CF plik E3kr111.fir, włożyć kartę do aparatu i włączyć aparat. Potem tylko odpowiedzieć OK na pytanie, które pojawi się na wyświetlaczu i poczekać.

Komentarz

• TomaszQ
        Bywalec
        • 2004
        • 127

Do drugiej metody musisz mieć czytnik bo EOS nie pozwala na prosty zapis karty z kompa.

Komentarz

• Mori
          Początki nałogu
          • 2004
          • 411

I naładuj na maksa baterie.
          Nikon od 14/09/09
          ex-Canon

http://blog.moridin.pl - Blog o fotografii, Makach i nurkowaniu ...
          http://photography.moridin.pl
          http://mac-abc.moridin.pl - Poradniki i tutoriale dla switcherów z Windows na Maka

Komentarz

• Vitez
            zło konieczne
            • 2004
            • 19804

Na nic wasze rady. Wyraznie widac ze kolega chce by ktos to za niego zrobil bo on sie boi uszkodzic sprzet, wiec jak cos sie stanie to nie bedzie jego wina .

Proponuje koledze albo pojsc do psychologa by nauczyc sie wierzyc w siebie i przelamac obawy , albo walnac pare setek na odwage i dopiero po nich wykonywac powyzsze rady
            Ewentualnie podaj miasto z jakiego jestes to moze znajdzie sie odwazny co wezmie ta straszna odpowiedzialnosc na siebie ... bo dziwne ze sie boisz gdy masz tu na forum tyle przypadkow udanego hakowania firmware a zadnego nieudanego (chyba ze komus sie nie udalo bo nie umial i musial zrobic jeszcze raz - uzkodzenia 300D nie zauwazylem nigdzie).

Komentarz

• JaW
              Początki nałogu
              • 2004
              • 258

Zamieszczone przez Vitez
              Na nic wasze rady. Wyraznie widac ze kolega chce by ktos to za niego zrobil bo on sie boi uszkodzic sprzet, wiec jak cos sie stanie to nie bedzie jego wina .

Proponuje koledze albo pojsc do psychologa by nauczyc sie wierzyc w siebie i przelamac obawy , albo walnac pare setek na odwage i dopiero po nich wykonywac powyzsze rady
              Ewentualnie podaj miasto z jakiego jestes to moze znajdzie sie odwazny co wezmie ta straszna odpowiedzialnosc na siebie ... bo dziwne ze sie boisz gdy masz tu na forum tyle przypadkow udanego hakowania firmware a zadnego nieudanego (chyba ze komus sie nie udalo bo nie umial i musial zrobic jeszcze raz - uzkodzenia 300D nie zauwazylem nigdzie).
              Moderator Vitez w swoim zywiole jak widze... Przykro mi czytac takie wypowiedzi, coraz bardziej... eh...
              Pozdr - JaW
              Moja galeria Fotojaw
              Moje zdjęcia na plfoto
              Kiedyś miałem: 300D, Canon 28-135 IS, Canon 100mm Macro USM, Canon 50mm f/1.8, 550EX

Komentarz

• Rudi
                Bywalec
                • 2004
                • 241

Zamieszczone przez Vitez

Proponuje koledze albo pojsc do psychologa by nauczyc sie wierzyc w siebie i przelamac obawy , albo walnac pare setek na odwage i dopiero po nich wykonywac powyzsze rady .
                Ręce opadają... a usmieszki już niestety przestały być zabawne.

Komentarz

• keyloock

Dzieki za pomoc nawet sie niespodziewalem ze tak zbesztany zostane ,tylko przypomnijcie sobie jak wy reagowaliscie przy pierwszych kontaktach z takimi sprzetami.
                  A psycholog tu mi nie pomoże ,popostu mam pecha przy takich rzeczach ,juz trzy razy cos flashowalem i 3 razy sie pojeba...... .

Ale jeszcze raz wszystkim wam dziekuje i Pozdrawiam

Komentarz

• JaW
                    Początki nałogu
                    • 2004
                    • 258

Zamieszczone przez keyloock
                    Dzieki za pomoc nawet sie niespodziewalem ze tak zbesztany zostane
                    Nie przejmuj sie tym, oprocz Viteza jest to sporo normalnych forumowiczow (oczywiscie dodam kretynski usmieszek: zeby kogos nie urazic), zaglądaj na forum i pytaj o wszystko bez obaw.
                    Pozdr - JaW
                    Moja galeria Fotojaw
                    Moje zdjęcia na plfoto
                    Kiedyś miałem: 300D, Canon 28-135 IS, Canon 100mm Macro USM, Canon 50mm f/1.8, 550EX

Komentarz

• Arkan
                      Pełne uzależnienie
                      • 2004
                      • 1401

Proponuje koledze albo pojsc do psychologa.....
                      Vitez, czy Ty się aby na pewno dobrze czujesz? Facet pisze swojego pierwszego posta, a Ty go wysyłasz do psychologa ! To ma być Twoim zdaniem dowcipne czy pouczające?
                      Czy znajdzie sie ktos ,jakis dobry czlowiek ,ktory pomoze mi w zmianie softu w canon-ie 300d ....
                      Keyloock,
                      1. Tak jak proponuje Vitez podaj miasto, z którego jesteś to może ktoś z sąsiadów Ci pomoże,
                      2. Zmiana softu nie jest obowiazkowa, mam poważne wątpliwości, czy na tym etapie Twojej "znajomości" z 300D jest to absolutny priorytet,
                      3. Jak już się oswoisz ze swoim sprzętem i naprawdę zacznie Ci brakować funkcji zablokowanych w oryginalnym sofcie, to wtedy go wgraj. Ja wgrałem soft kiedy kupiłem lampę 420ex i potrzebowałem korekcji i synchronizacji 1/200.
                      4. Nie przejmuj się postem Kolegi Moderatora - potraktuj to jako wypadek przy pracy.
                      5. Jeśli koniecznie chcesz wgrać ten soft to kup zewnętrzny czytnik CF i użyj sposobu proponowanego przez dvd2divx - naprawde jest to banalnie proste. Comp widzi CF jako dysk zewnętrzny, na którym zapisujesz plik. Po włożeniu karty do aparatu, aparat pyta czy chcesz zrobić update - wybierasz opcję OK.. i już.

Arkan
                      Pentax K-5 II, Leica M9

Komentarz

• krecio
                        Początki nałogu
                        • 2004
                        • 470

To wszystko co wyżej jest prawda. Z jednym zastrzeżeniem - plik jaki ściagniesz od Wasyla jest nierozpakowany. Musisz go rozpakować i dopiero to co sie pokaże wgrać na CF. Reszta jak wyżej.
                        pozdr.
                        krecio
                        PS. A Vitezem się nie przejmuj, mnie wczoraj op... za to, że się Go posłuchałem i kupiłem szkiełko jakie zachwalał. Taki On po prostu jest.
                        pozdr.
                        krecio

5D + 5D Mk III

Komentarz

• Tytus
                          Pełne uzależnienie
                          • 2004
                          • 1358

Zamieszczone przez Vitez

nie ująłbym tego lepiej
                          20Dset
                          maj łeb...

Komentarz

• LukasS
                            Bywalec
                            • 2004
                            • 217

Zamieszczone przez keyloock
                            Dzieki za pomoc nawet sie niespodziewalem ze tak zbesztany zostane ,tylko przypomnijcie sobie jak wy reagowaliscie przy pierwszych kontaktach z takimi sprzetami.
                            A psycholog tu mi nie pomoże ,popostu mam pecha przy takich rzeczach ,juz trzy razy cos flashowalem i 3 razy sie pojeba...... .
                            Ale jeszcze raz wszystkim wam dziekuje i Pozdrawiam
                            Sorry za wypowiedz naszego moderatora... trzeba mu wybaczyc. Jesli chodzi o wczesniejsze wypowiedzi to zrob tak jak chlopcy zalecaja, nie moze sie stac nic zlego, poniewaz to tylko software i tylko on moze zostac zepsuty (ze sprzetem sie nic nie dzieje zlego), ja przechodzilem tak samo emocjonalnie jak musialem instalnac 3 poprawki biosa i kilkadziesiat w systemie w swoim laptoku . Zycze powodzenia, a posty moderatora Vitez'a zignoruj... taka rada na przyszlosc .
                            10D + Stuff

Komentarz

• keyloock

Wielkie dzieki chlopaki za słowa pociechy .
                              Kiedys jak sie spotkamy to wam browara postawie.

[ Dodano: 12-09-2004 ]
                              Chłopaki to działa!!!!!
                              Wprawdzie u psychologa niebyłem ,ale zrobiłem to(upload)Dzięki wam.
                              Jeszcze raz wielkie DZIĘKI.
                              Mam nadzieje ,że ten post przyda się innym laikom takim jak ja.
                              Pozdrawiam Wszystkich i życzę pięknych i udanych zdjęć.

Komentarz

Pracuję...