Tokina - lensiki, czyli to co rasowi ... lubia najbardziej :)
Zwiń
X
-
-
No , no.. fajnie
Ciekawe jak optycznie i ceny... zakresiki super.
Sprzęt: Canon + wymienne obiektywy + zewnętrzna lampa błyskowaKomentarz
-
ja poprosze. Masz co wiecej o nim?Zamieszczone przez akustyk
komu 16-50/2.8?
Pozdrawiam
Riccardo
--
Fuji & RicohKomentarz
-
-
nic. znalazlem na:Zamieszczone przez Riccardoja poprosze. Masz co wiecej o nim?
http://forums.dpreview.com/forums/re...ssage=17432213
i bede tam zagladal po wiecej informacji.
komentarz ode mnie: wreszcie producenci szkiel przestaja strzelac z ... i zaczynaja myslec o robieniu rasowych standardowych zoomow do cropa. a 16mm w krotkim koncu to piekna sprawaKomentarz
-
...tyle, że to fisheyeZamieszczone przez Jacbardzo ciekawe, zobaczymy moze 80-400 bedzie calkiem niezly, a i 10-17 do cropa tez wyglada ciekawie :-)...
Ja raczej tak jak większość, z zainteresowaniem czekam na 16-50. Kto wie kiedy tych szkieł mozna się spodziewać na rynku i co najważniejsze - po ile?Ostatnio edytowany przez Gość; 4611.Komentarz
-
jeszcze tak milimetr mogliby urwacZamieszczone przez akustykkomentarz ode mnie: wreszcie producenci szkiel przestaja strzelac z ... i zaczynaja myslec o robieniu rasowych standardowych zoomow do cropa. a 16mm w krotkim koncu to piekna sprawa
Pozdrawiam
Riccardo
--
Fuji & RicohKomentarz
-
-
-
albo, naszczescie to fisheye :-)... szklo jak dla mnie w tym zakresie bardzie efektowe niz efektywne wiec fisheye jet to czego szukam, gdyby ni ecrop pewnie juz bym mial jakiegos pelenga 3,5/8 ...Zamieszczone przez von Klamke...tyle, że to fisheye
na polkach moze byc, na pbase sampli nie znalazlem no chyba ze to jest to to wtedy porazka bo strasznie mieciutki delikatnie mowiac, mam nadzieje ze to bedzie nowsza wersja tego szkla ...Zamieszczone przez akustyk80-400 juz jest na polkach sklepowych. przyszle modele (te ktore Tokina ma zapowiedziec na PIE 2006) to te bez obrazkowKomentarz
-
-
80-400 jest już dawno, to stary obiektyw. Taki sobie przeciętny, sądząc po opiniach. W rękach nie miałem.Zamieszczone przez Jacbardzo ciekawe, zobaczymy moze 80-400 bedzie calkiem niezly650D, T 12-24 4.0, S 30 1.4, S 18-35 1.8, C 70-210 3.5-4.5, C 50 2.5 macro, M42: Praktica LLC, Jupiter 9, Pentacon 135 2.8, Orestegor 300 4.0Komentarz
-
skoro jest w zapowiedziach na 2006r to chyba bedzie to remake? dlatego pisze ze jesli poprawia go optycznie to bedzie calkiem ciekawym rozwiazaniem, o tym ze taki juz istnieje wiem, zreszta podalem tez wyzej link (#11 slowko 'to' ;-) ) do sampli z niego...Zamieszczone przez piast980-400 jest już dawno, to stary obiektyw. Taki sobie przeciętny, sądząc po opiniach. W rękach nie miałem.Komentarz
-
Hm... Przy symbolu doszła literka 'D'. Niestety, sądzę że tu będzie tak jak z sigmą i obiektywami 'DG'. Optyka taka sama, ulepszone powłoki.Zamieszczone przez Jacskoro jest w zapowiedziach na 2006r to chyba bedzie to remake?
Strasznie subtelny ten link...Zamieszczone przez Jacdlatego pisze ze jesli poprawia go optycznie to bedzie calkiem ciekawym rozwiazaniem, o tym ze taki juz istnieje wiem, zreszta podalem tez wyzej link (#11 slowko 'to' ;-) ) do sampli z niego...
650D, T 12-24 4.0, S 30 1.4, S 18-35 1.8, C 70-210 3.5-4.5, C 50 2.5 macro, M42: Praktica LLC, Jupiter 9, Pentacon 135 2.8, Orestegor 300 4.0Komentarz

Komentarz