Czas użytkowania cyfrowej lustrzanki przez fotoreportera?

Zwiń
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • rychu_lhotse
    Coś już napisał
    • 2005
    • 64

Czas użytkowania cyfrowej lustrzanki przez fotoreportera?

Witam

Ciekawi mnie ile zdjęć dziennie (przeciętnie) robi profesjonalny fotoreporter (pracujący dla gazet,fotografujący np. polityków) i przez jaki czas użytkuje swój sprzęt (body).Ile przeciętnie wytrzymuje ''puszka'' w rękach takich ludzi.

Pozdrawiam
    Rychu_lhotse
  • ripek
    Pełne uzależnienie
    • 2005
    • 1486

To przeciez zalezy od imprezy

Ja (dla wieeelkiej gazety nie robie) ale zdaza mi sie przyniesc 100-150 zdjec
    Czasami wystarcza 20-30

Nie ma reguły
    Canon G10, WP-DC28, :grin: 5d mkIII:grin: 5d mkI 17-40L 24LII 35L 85LII 580II

Komentarz

• jdw
      Bywalec
      • 2005
      • 139

puszka aż nie rozwalisz, ale migawkę trzeba wymienić co jakiś czas

Komentarz

• muflon
        Pełne uzależnienie
        • 2004
        • 6763

Ja z profesjonalnymi fotografami mam wspólnego tyle, że zdarza mi się koło nich stać To zależy od dziedziny. "Pstrykacze polityków", to raczej podpierają ściany, i tylko w kluczowych momentach wywalają serię ile fabryka bufora dała i mocy w bateriach do lampy. Co innego sport - podejrzewam, że pracowity fotoreporter jest w stanie zamęczyć migawkę poniżej roku.
        zdjęcia lotnicze - zdjęcia ogólnie - airshow-reviews.com

Komentarz

• Zielony
          Pełne uzależnienie
          • 2005
          • 2928

zależy, czy mówimy tylko o "jedynkach" czy o innych puchach też...
          sigpic

Komentarz

• tadek
            Początki nałogu
            • 2004
            • 468

ja od sierpnia zrobilem jakies 12000 czy troche wiecej i jakos nie wydaje mi sie aby cos sie za bardzo zuzylo(tak na sluch oczywiscie)
            350 D z gripem, sigma 18-125, kit, 580 ex, 2x1GB ELITE PRO I 512 ZWYKLA OBIE KINGSTON + 256 od canona

Komentarz

• muflon
              Pełne uzależnienie
              • 2004
              • 6763

Zamieszczone przez marcingreen
              zależy, czy mówimy tylko o "jedynkach" czy o innych puchach też...
              "pracowity", "fotoreporter" i "sport" w jednym zdaniu... powiedzmy że na trabanta szanse raczej marne

(Wiem, wiem, dyskusja "czy 20D nadaje się do sportu" miała kilka stron.. ;-))
              zdjęcia lotnicze - zdjęcia ogólnie - airshow-reviews.com

Komentarz

• jdw
                Bywalec
                • 2005
                • 139

Zamieszczone przez muflon
                "pracowity", "fotoreporter" i "sport" w jednym zdaniu... powiedzmy że na trabanta szanse raczej marne
                Ale np 10D też dalej jest w obrocie i to w najważniejszych dziennikach i agencjach. Ważniejsze że podpięte do nich są same L-ki z 2.8, IS itp. A w 10D zajechać migawkę to rekord jaki znam to 8 miesięcy.
                Ostatnio edytowany przez jdw; 1580.

Komentarz

Pracuję...