Soft który zmniejsza zdjęcia

Zwiń
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • rogeroger

Soft który zmniejsza zdjęcia

Mam 900 MB zdjeć i chciałbym je nagrać na 1 CD. Czy ktoś zna jakiś soft, który zmniejszy wszystkie zdjęcia tylko o trochę tak żeby razem było mniej niż 700 MB (razem jest 600 zdjęć). Nie chcę ich zmniejszać do np 100 MB tak jak to robi PICASSA, wolałbym to zrobić z jak najmniejszą stratą.
    Dzięki
    Pozdrawiam
    Roger
  • Jac
    Pełne uzależnienie
    • 2004
    • 4813

no to nagraj dwie plyty 0,50 groszy to nie majatek jesli zalezy ci na jakosci... niespotkalem sie z takim softem ktory by zmniejszal fotki pod zadana wage pliku, przeskalowac hurtowo o iles tam px - jak najbardzie da sie ale nie pod rozmiar...

Z autoamtu sie nie da, chyba ze metoda prob i bledow przeskalujesz wszystkie fotki np na 90% i po tej operacji zobaczysz o ile sie zmniejszylo, i tak az do skutku...
    program: np irfanview
    Instagram

Komentarz

• Tomasz Golinski
      Pełne uzależnienie
      • 2004
      • 8623

Nie koniecznie trzeba zmniejszać, można jakość jotpegizacji zmienić. Ja bym to oczywiscie robił convertem z ImageMagicka :]
      30D | 85/1.8 | 135/2 | 70-200/4 | T17-50/2.8 | 100-300/4.5-5.6 | 50/1.4 | 650 | 430EX | Sherpa 600r
      Zdjęcia - Iran, folk, jazz, wątek galeriowy

Komentarz

• RadiB
        Bywalec
        • 2005
        • 176

Irfanview, tryb batch

Komentarz

• ags
          Bywalec
          • 2005
          • 185

Też bym brał irfana
          puszka, szkieko i błyskotka

Komentarz

• Art Mag
            Początki nałogu
            • 2005
            • 261

Jeżeli to Jpeg'i to ProJpeg i PS tryb batch. W ProJpeg jest możliwość zmniejszania do zadanej wielkości. Tak naprawdę to Jac ma rację, odżałować 0,5 PLN i zaszaleć na dwóch płytach, można też kupić jedną 900 Mb, albo DVD.
            ArtMag

Komentarz

Pracuję...