Test D200 na Dpreview.

Zwiń
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Cichy
    Pełne uzależnienie
    • 2004
    • 7450

Test D200 na Dpreview.

Chyba pierwszy test , jaki widzę, który pokrywałby się z tym, co widziałem i co fociłem.

http://www.dpreview.com/reviews/nikond200/
    O obiektywach wiem prawie wszystko
  • Jac
    Pełne uzależnienie
    • 2004
    • 4813

obiektywny test, nie ma co :-)
    Nikon D200 vs Nikon D100
    waga 830 g vs. 700 g
    wygrywa d200

Nikon D200 vs Nikon D2X
    waga 830 g vs. 1070 g
    znow wygrywa d200

zloty srodek
    Instagram

Komentarz

• muflon
      Pełne uzależnienie
      • 2004
      • 6763

Hmm... to ze przytrzymaja test tyle tygodni ile trzeba, zeby go wypuscic po ogloszeniu upgrade 20D, to bylem pewien na bank. Ale stwierdzenia ze jest step above the EOS 5D... to nawet ja sie nie spodziewalem Moze wspolpracuja z FotoKurierem?
      zdjęcia lotnicze - zdjęcia ogólnie - airshow-reviews.com

Komentarz

• djtermoz
        Uzależniony
        • 2004
        • 995

Dobra jest, w kazdym razie test bardziej obiektywny niz rozne Foto-Kuriery...

Pokazuje to o czym juz dawno wiedzielismy:
        - szum w D200 jest troszke duzy
        - odszumianie dziala ale robi z fotki mydlo i powidlo
        - nie ma to jednak jak FF w 5D (ilosc szczegolow na zdjeciach)
        PODSUMOWUJAC: D200 to fantastyczna puszka z przecietna matryca (nawet 20D daje lepszy obraz co mnie szczerze mowiac zaskoczylo)
        Nihil novi
        djtermoz@pbase

Komentarz

• DoMiNiQuE
          Pełne uzależnienie
          • 2004
          • 3548

porownanie szybkostrzelnosci z 5D rozbawilo mnie chyba najbardziej

Komentarz

• kami74
            Pełne uzależnienie
            • 2005
            • 1492

Zamieszczone przez muflon
            step above the EOS 5D...
            Tak sie wystraszyłem tym twoim stwierdzeniem że aż przeczytałem ten test.
            I jest step above EOS 5D ale pod względem a build/features point of view . No i tu sie trudno niezgodzić
            5DII 24105f4L S7030045,6APODG 501.8II 430EX wyposażona w ponton VS600R
            MOJE PSTRYKI NA CB& GALERIA NETOWA

później, późnym popołudniem, gdy cienie będą dłuższe i smutniejsze niż są..

Komentarz

• muflon
              Pełne uzależnienie
              • 2004
              • 6763

Zamieszczone przez kami74
              Tak sie wystraszyłem tym twoim stwierdzeniem że aż przeczytałem ten test. I jest step above EOS 5D ale pod względem a build/features point of view . No i tu sie trudno niezgodzić
              Ehem, a co jest jeszcze wazne w aparacie? Image quality moze... ale chyba niezbyt wazne dla Phila bo zamiast prostego (rownie prostego jak powyzsze) stwierdzenia funduje nam dwa akapity wymijajacej gadki.

Komentarz

• kami74
                Pełne uzależnienie
                • 2005
                • 1492

No wiesz , jesli chodzi o Image quality to na tych przykladach u niego na stronie to i 20D IMO bije D200. A, że leżącego się nie kopie to stąd ta wymijajaca gadka
                5DII 24105f4L S7030045,6APODG 501.8II 430EX wyposażona w ponton VS600R
                MOJE PSTRYKI NA CB& GALERIA NETOWA

później, późnym popołudniem, gdy cienie będą dłuższe i smutniejsze niż są..

Komentarz

• akustyk
                  gajowy
                  • 2004
                  • 12226

dobry test! solidny, obszerny i duzo lepiej wyczerpujacy zagadnienie niz glupawe strzelanie ceglanych murow. podoba mi sie szczegolnie porownywanie winietowania i rozpietosci tonalnej. tutaj, co by nie mowic, mozna sie dowiedziec sporo wartosciowych rzeczy o aparacie.

a powody porownywania z 20D i 5D sa dla mnie oczywiste. poniewaz Canon nie ma takiego zupelnego odpowiednika D200, porownywany jest korpus z dwoma najblizszymi Canona, ktore potencjalnie stanawia doa D200 alternatywe. a to jest albo tansze 20D albo drozsze 5D.

a porownywanie ficzerow z D100 jest z takiego samego powodu, jak 30D z 20D, i 20D z 10D. to jest aparat kierowany do tej samej grupy odbiorcow, i potencjalnie interesujacy najbardziej wlasnie uzytkownikow, tracacego juz myszka, D100
                  www albo tez flickr

Komentarz

• akustyk
                    gajowy
                    • 2004
                    • 12226

Ehem, a co jest jeszcze wazne w aparacie? Image quality moze... ale chyba niezbyt wazne dla Phila bo zamiast prostego (rownie prostego jak powyzsze) stwierdzenia funduje nam dwa akapity wymijajacej gadki.
                    w sumie, to najwiekszym plusem recenzji Askeya jest to, ze sa starannie dobrane zdjecia porownawcze. takie, po ktorych mozna samemu wyciagac wnioski.

po mojemu "image quality"-wise, jest w niskich czulosciach remis D200 z 20D. bajer-wise wygrywa D200. cena-wise jest 20D... a fajne jest to, ze czy sie ma szkielka z jednym mocowaniem czy z drugim, to mozna sobie kupic calkiem niezly korpus...

idzcie zdjecia robic
                    www albo tez flickr

Komentarz

• muflon
                      Pełne uzależnienie
                      • 2004
                      • 6763

Akustyk, zgadzam sie ze test solidny, bardzo doglebny itp. Porownywanie winiety - heh, dziwnym trafem akurat wlasnie teraz wpadli na ten pomysl, gdy jest okazja porownac puszke FF z cropem 1.6x ;-) No i powiedz, ale tak szczerze: czy nie usmiechnales sie, gdy zobaczyles koncowa konkluzje odnosnie 5D?

Komentarz

• akustyk
                        gajowy
                        • 2004
                        • 12226

Akustyk, zgadzam sie ze test solidny, bardzo doglebny itp. Porownywanie winiety - heh, dziwnym trafem akurat wlasnie teraz wpadli na ten pomysl, gdy jest okazja porownac puszke FF z cropem 1.6x ;-) No i powiedz, ale tak szczerze: czy nie usmiechnales sie, gdy zobaczyles koncowa konkluzje odnosnie 5D?
                        zaraz przeczytam, bo tylko przejrzalem zawartosc review, fotki i komentarze.

a co do komentarzy to wcale bym sie nie zdziwil... ale poniekad Askeya rozumiem... wiele osob jara sie FF nie zdajac sobie sprawe z czym to sie je...
                        www albo tez flickr

Komentarz

• Jac
                          Pełne uzależnienie
                          • 2004
                          • 4813

Zamieszczone przez akustyk
                          wiele osob jara sie FF nie zdajac sobie sprawe z czym to sie je...
                          co? jak to z czym sie to je? przez wiele lat na analogu mialem FF :-) i nie bylo zadnych problemow a nagle jakas magia w FF sie pojawila?
                          Instagram

Komentarz

• KuchateK
                            Pełne uzależnienie
                            • 2005
                            • 4895

Ale system DX problemu winiety nie rozwiazuje... Choc nikon stalek DX jeszcze nie ma, to z zoom'ami lepiej nie bedzie.
                            ...

Komentarz

• akustyk
                              gajowy
                              • 2004
                              • 12226

Zamieszczone przez Jac
                              co? jak to z czym sie to je? przez wiele lat na analogu mialem FF :-) i nie bylo zadnych problemow a nagle jakas magia w FF sie pojawila?
                              tak... np. telecentrycznosc. ktora przy duzej ilosci megapikseli stanowi problem
                              podobnie rozdzielczosc szkiel, gdzie nagle 2x wyzsza od 17-40 cena 16-35 przestaje dziwic...
                              www albo tez flickr

Komentarz

Pracuję...