View Full Version : Modelki w bieliznie?

Drozdi
22-02-2006, 21:28
Znacie moze jakies stronki z modelkami w bieliznie?

Dokladnie chodzi mi o przyklady dla amatorek, jakie moglyby przyjmowac pozy.

nastier
22-02-2006, 21:36
dobra dobra :mrgreen:

a tak powazniej, to moze zacznij od sklepow internetowych z ciuchami ? ;)

SimOn!
22-02-2006, 21:41
Tu sa fajne modelki (http://www.intymna.pl/) :mrgreen:
A jak juz sie napatrzysz to kup cos swojej kobiecie ;-) dobre ceny maja.

Drozdi
22-02-2006, 21:46
SimOn! thanx. Fajny adresik :wink:

adamek
22-02-2006, 23:03
:lol:
Jeeezu, NIGDY nie korzystaj z katalogów póz. Każda dziewczyna jest inna!

Drozdi
23-02-2006, 08:35
Wiesz co adamek :rolleyes: Nie obraz sie, ale nie masz pojecia o czym piszesz.

Gdybys troche pomyslal, wiedzialbys, ze dzieki takim poza, mozna przeprowadzic o wiele szybciej sesje niz bez nich.

Jak masz czas, to twoja sprawa. Mozesz siedziec i pstrykac nawet 7 godzin.

P.S.
Moim zdaniem celowo wprowadzasz ludzi w blad.

A oto link, ktorego szukalem:
Rozne pozy (http://www.pbase.com/nsuro/joya&page=all)

adamek
23-02-2006, 09:18
:lol:
nie mogę ze śmiechu. :lol: :lol: :lol:
hihiihihi

chcesz zrobić szybko sesję, czy zrobić zdjęcia? Bo to trochę dwie różne sprawy.
Fajną sprawą jest dopasowanie pozy do oświetlenia, stylizacji no i najwazniejsze... koncepcji!
Bo haczyk jest wq tym, że bez pomysłu to nigdy nic fajnego nie zrobisz. No way.

Ale dobrze, wydrukuj sobie te pozy. Życzę powodzenia. :lol: :lol: :lol:

Drozdi
23-02-2006, 09:31
adamek zrozumiales o co mi chodzi? Bo chyba nie. Jeszcze raz dla Ciebie:
Dokladnie chodzi mi o przyklady dla amatorek, jakie moglyby przyjmowac pozy.
o co Ci tu chodzi?:
Ale dobrze, wydrukuj sobie te pozy. Życzę powodzenia. :lol: :lol: :lol:
Gdzie napisalem, ze chce je wydrukowac :confused:

Zacytuj mnie prosze :twisted:

czeczot
23-02-2006, 09:37
Wiesz co adamek :rolleyes: Nie obraz sie, ale nie masz pojecia o czym piszesz.

Gdybys troche pomyslal, wiedzialbys, ze dzieki takim poza, mozna przeprowadzic o wiele szybciej sesje niz bez nich.

Jak masz czas, to twoja sprawa. Mozesz siedziec i pstrykac nawet 7 godzin.

P.S.
Moim zdaniem celowo wprowadzasz ludzi w blad.

Ty chcesz zrobić sesje modelce czy sobie chwile popatrzeć na panienkę w bieliźnie. Sesja to przeciętnie 4 godziny. Inaczej się nie da! Nie ma takiego czegoś jak katalog póz. Każda modelka jest inna i jedna w danej pozie wyjdzie fajnie inna źle. I albo będziesz zauważał z czym modelka sobie nie radzi, kiedy wychodzi „sztywno” albo co trzeba ukryć w jej figurze albo sobie podaruj. Pooglądaj sobie profesjonalne zdjęcia żeby mniej więcej wiedzieć jak ustawiać modelkę – pozy z twojego linku to ja bym sobie raczej podarował. Co z tego że dużo jak większość nie jest za korzystna dla modelki. Sesja się przeprowadza szybciej bez katalogu tylko trzeba mieć pojęcie o ustawianiu modelki, nie trzeba marnować czasu na szukanie. Poza tym fotograf z katalogiem póz wygląda raczej mało poważnie.

adamek
23-02-2006, 09:40
"Pani Jadziu... teraz poza numer 15... dobrze... teraz 49... dobrze... a teraz 254..."
:lol: :mrgreen:

czeczot
23-02-2006, 09:42
"Pani Jadziu... teraz poza numer 15... dobrze... teraz 49... dobrze... a teraz 254..."
:lol: :mrgreen:

Biedna modelka dostanie katalog tydzień wcześniej żeby wykuła na pamięć :)

adamek
23-02-2006, 09:49
Chyba że...
Powiesić na tablicy za fotografem taką ściągę. :D
Coś jak mapy historyczno-geograficzne w liceum. :D

Drozdi
23-02-2006, 09:51
Czeczot chodzi mi o sesje. Zdaje sobie sprawe, ze sesja trwa od 2 do 5 godzin. 80% zalezy od modelki.

Dokladnie zdaje sobie tez sprawe z tego, ze nie wszystkie zdjecia beda dobre. Licze na 5 %. Nie wiadomo ktora poza pasuej do modelki. Nie bedzie pasowac, to nie. Na pewno powinienem cos dobrac.

Ogladalem Twoja stronke! Respekt ;) Naprawde fajne foty. Widac, ze sie na tym znasz. Ja jestem amatorem i zanim zakumam o co w tym chodzi, minie troche czasu. Dlatego potrzebuje jakiegos punktu zaczepienia.

adamek przestan cwaniakowac i rzuc okiem na stronke Czeczot.

Co do Twojej stronki adamek, to wydaje mi sie, ze przydalby Ci sie jakis FAJNY WYDRUKOWANY KATALOG POZ dla Towich modelek ;)

czeczot
23-02-2006, 10:12
Czeczot chodzi mi o sesje. Zdaje sobie sprawe, ze sesja trwa od 2 do 5 godzin. 80% zalezy od modelki.

Dokladnie zdaje sobie tez sprawe z tego, ze nie wszystkie zdjecia beda dobre. Licze na 5 %. Nie wiadomo ktora poza pasuej do modelki. Nie bedzie pasowac, to nie. Na pewno powinienem cos dobrac.

Ogladalem Twoja stronke! Respekt ;) Naprawde fajne foty. Widac, ze sie na tym znasz. Ja jestem amatorem i zanim zakumam o co w tym chodzi, minie troche czasu. Dlatego potrzebuje jakiegos punktu zaczepienia.

Rozumiem o co ci chodzi ale nigdy nie powtórzysz pozy idealnie. Dlatego lepiej zamiast ściągać olbrzymi katalog póz w którym kilkadziesiąt procent do niczego się nie nadaje popatrz na profesjonalne zdjęcia. Ściągnij kilkanaście najlepszych wg ciebie i spróbuj zrobić podobne. Ale nie na zasadzie poza, zdjęcie, kolejna poza itd. Wybierz jakąś pozę i zrób zdjęcie i zobacz co na nim wygląda źle, popraw ujęcie aż osiągniesz satysfakcjonujący efekt. W ten sposób szybciej zrozumiesz ja ustawiać modelkę, przez korygowani twoich (bo ty ja będziesz ustawiał) błędów na bieżąco. Zrobienie kilkuset zdjęć poza po pozie nic nie da, bo potem będzie ci ciężko sprawdzić by było jak bym to zrobił trochę inaczej. Czasami zmiana kąta ustawienia wobec modelki, mniejsze lub większe „wygięcie” modelki, lekka zmiana ułożenia rąk, jakieś drobne szczególny czy nawet inna ogniskowa powoduje ze coś wygląda dobrze lub fatalnie. Ćwicz na kilku pozach żeby zrozumieć co powoduje różne wymienione wyżej rzeczy.

iczek
23-02-2006, 10:17
Katalogi póz do bardzo dobra sprawa dla zaczynajacych. Polecam bardzo. Oczywiscie lepsze sa po prostu zdjecia profesjonalistow, ale powtarzam profesjonalistow :)
Nei zrażałbym sie gadaniem co po niektórych i spokojnie przestudiowal pare takich katalogow chociazby w poszukiwaniu kiuerunku, w kórym ma isc sesja. Bardzije , mniej powazne, wysokie, niskie itp...

Bardzo fajny link do pBase.

Drozdi
23-02-2006, 10:18
Czeczot chyba zle mnie zrozumiales :) Oczywisice, ze nie bede robil zdjec wszystkich poz, jakie sa na podanym przeze mnie linku. Wybiore tylko kilka.

Co do ogolu, to dzieki za porade. Dokladnie takich informacji potrzebuje. ;)

czeczot
23-02-2006, 10:25
Czeczot chyba zle mnie zrozumiales :) Oczywisice, ze nie bede robil zdjec wszystkich poz, jakie sa na podanym przeze mnie linku. Wybiore tylko kilka.

Co do ogolu, to dzieki za porade. Dokladnie takich informacji potrzebuje. ;)
Zapomnij o pozach z linku!!! Znajdź kilkanaście zdjęć chociażby z profesjonalnego katalogu z bielizną ze strony wymienionej wcześniej. Albo jakiekolwiek inne profesjonalne zdjęcia. Te pozy z twojego linku w większości się są za szczęśliwe a za niektóre z nich to można od modelki zarobić w twarz :) Tam na jakimś zdjęciu ta zgrabna pani wyglądała jak by miało kilkanaście kilo nadwagi w pupie :)

Drozdi
23-02-2006, 10:33
Oki ;) Juz znalazlem. Jest kilka fajnych poz.

Moglbys mi moze polecic jeszcze jakies stronki? Jak wpisuje haslo "modelki w bieliznie" w google, to tylko XXX.

Poszukam jeszcze sklepow z bielizna. Zaczne chyba od sexshopow ;) :D

czeczot
23-02-2006, 10:38
Oki ;) Juz znalazlem. Jest kilka fajnych poz.

Moglbys mi moze polecic jeszcze jakies stronki? Jak wpisuje haslo "modelki w bieliznie" w google, to tylko XXX.

Nie znam żadnych stron, nie korzystam z cudzych fotografii :)

Poszukaj właśnie po sklepach z bielizną, przecież sam widzisz czy zdjęcie jest dobre czy nie. Sexshopy to raczej będą tendencyjne zdjęcia bardziej „erotyczne” czasami do przesady :) a znalezienie modelki która ci tak „zagra” na zdjęciu będzie ciężkie, poszukaj normalnych zdjęć w bieliźnie na początek

dentharg
23-02-2006, 10:58
Tam na jakimś zdjęciu ta zgrabna pani wyglądała jak by miało kilkanaście kilo nadwagi w pupie :)

Łe? A na ktorym?

Drozdi
23-02-2006, 11:09
Łe? A na ktorym?
Mniejsze o szczegoly, ktore to zdjecie :lol:

Czeczot mial na pewno na mysli, ze niektore pozy sa do kitu.

Zgrabna modelka sfotografowana pod zlym katem, sprawia wrazenie grubej.

czeczot
23-02-2006, 11:46
Łe? A na ktorym?

A np. tutaj

http://www.pbase.com/nsuro/image/48450687

Ma za bardzo biodro/pupe w stronę aparatu, z drugiej strony wisi materiał i pupa wygląda jak by miała wielkie … dupsko :)

dentharg
23-02-2006, 11:55
hmm... no moze. Faktycznie to 'bioderko' tu nie pasuje do reszty

Moris
23-02-2006, 12:26
A np. tutaj
Ma za bardzo biodro/pupe w stronę aparatu, z drugiej strony wisi materiał i pupa wygląda jak by miała wielkie … dupsko :)

( ... pozwolę sobie się dołączyć do pytań amatorów w stronę człowieka który, już niejedne zęby na modelkach zjadł ... )

Radku, czy dobrze rozumiem a poniższe fotki to potwierdzają ??

http://www.pbase.com/jra111/image/47528318
http://www.pbase.com/jra111/image/55901792

Unikać takich "uwydatnień" w stronę obiektywu ??

KuchateK
23-02-2006, 12:47
W strone szerokiego obiektywu napewno...
Tylko to zalezy czy ktos mial zamiar czy tylko samo mu wyszlo...

dentharg
23-02-2006, 12:50
http://www.pbase.com/jra111/image/55901792

Unikać takich "uwydatnień" w stronę obiektywu ??

Hmm. To drugie akurat mi sie podoba. A to pierwsze.. dobrze wyglada czy nie, apetyt jest ;)

Drozdi
23-02-2006, 12:52

Fajny tyleczek :mrgreen: To jest wlasnie przyklad fotografowania ze zlego kata.

dentharg
23-02-2006, 12:54
Ale zobacz jakim szklem.. jakim szklem.. :twisted:

Zielony
23-02-2006, 13:05

zerknij może na www.annsummers.com
po lewej wybierz LINGERIE i tam masz tego trochę...

Moris
23-02-2006, 13:10
No jasne Panowie ... ja się z Wami zgadzam ... my sobie możemy mieć jęzory do kolan ... ale co na to sama zainteresowana !?!?

... strzał w twarz i po modelce :(

... no chyba, że liczymy na swój wrodzony wielki dar iż jesteśmy w stanie przekonać modelkę że to właśnie jest Jej śliczny atut
... ( jak np J.Lo ) ... a nie wielkie grube du..sko !;)

Życzę powodzenia i daru przekonywania :-?

Jerry99
23-02-2006, 13:21
Polecam strony firmy Victoria's Secret:
http://www2.victoriassecret.com/collection/?cgname=OSBRPANGZZZ&cgnbr=OSBRPANGZZZ&rfnbr=377
albo
http://www2.victoriassecret.com/collection/?cgname=OSBRPGLMZZZ&cgnbr=OSBRPGLMZZZ&rfnbr=963
względnie strony firmy La Perla:
http://www.laperla.com/

a najlepiej zacząć od przejrzenia podlinkowanych stron do FashionTV:
http://transfer.ftv.com/fashion/fashion_links.asp

powodzenia!

Trzaska
23-02-2006, 15:37

Nie wiem, gdzie chciałbyś wykorzystac potem zdjecia zrobione z wiekszoscia z tych poz. Na pewno nie zachecaja np. do kupna bielizny ... Modelka na wiekszosci wyglada jakby miala polamane konczyny czy artretyzm... to chyba nie o to chodzi...

iczek
23-02-2006, 15:42
Pozy z pBase niewiele roznia sie od tych, tore co tydzien funduje nam Gazeta Wyborza w "Wysokich Obcasach" :):) Nie przesadzajcie Panowie i nie macie sie co podniecac ze pozy sa do d... Bo jak dodasz do tego swiatlo i stylizacje to sie okaze ze jest cool. Przeciez tro tylko przyklady. Podpowiedz...

Trzaska
23-02-2006, 15:49
Wydaje mi sie ze to co innego - katalog słuzy głownie prezentacji czegos co ma sie sprzedac, nie kupilabym bielizny prezentowanej na garbiacej sie (czeste) i powyginanej sztucznie modelce.

Drozdi
23-02-2006, 18:48
katalog słuzy głownie prezentacji czegos co ma sie sprzedac
Trzaska czy Ty wiesz o jaki katalog nam chodzi:?: :!:
Przeczytaj caly temat, a pozniej wez udzial w dyskusji :rolleyes:

Nie wiem, gdzie chciałbyś wykorzystac potem zdjecia zrobione z wiekszoscia z tych poz.
Wybiore 1 % :-)

iczek
23-02-2006, 21:30
Drozdi - drobna uwaga na zakończenie. Prosze abys nie ulegal zbudowanym na forum teoriom przez niektrych uczestników. jak dokadnie przejrzysz zdjecia "mistrzów" (małe 'm') swiatła, jak niektorych sie opisuje to zobaczysz dokladnie te same pozy co w pBase tylko z gorszym oswietleniem :):)

Niestety musisz stracic kilka modelek pewnie i kupe czasu oraz wiele kart aby nauczyc sie pracy z dziewczynami. To jest po prosty frycowe, które każdy (nawet Marcin Tyszka) musi zapłacić. Ale najważniesjze abyś trzymał fason - nie daj po sobie poznac ze nie wiesz co chcesz zrobic - chyba ze modelka to twoja bliska znajoma i traktue to jako przygode itp. Wowczas po prostu bedziecie oboje dla siebie wyrozumiali i od tego najlepiej sie zaczyna. Od znajomych. Poza trenuj wlasnie na nich.

czeczot
23-02-2006, 21:52
Uwielbiam cienkich fotografów od ptaszków jak się wypowiadają o pracy z modelka i zdjęciach studyjnych. Wiadomo że oni się znają najlepiej

Nie nigdy nie powiedziałem że tam wszystkie pozy są złe, tylko ze większość jest nie specjalna. A sporo jest tragicznych, link który podałem to pokazuje, każda modelka za taką dupę na zdjęciu się wkór… Dlatego poleciłem drozdiemu przejrzenia jakiegoś katalogu bielizny dobrej firmy bo tam znajdzie same co najmniej dobre zdjęcia.

I raczej bym nie polecał ściemniania wielkiego fotografa, ja wiem niektórzy potrafią ściemnieć i to im najlepiej wychodzi. Znajdź sobie jakąś zaufaną osobę która zgodzi ci się żebyś sobie na niej poćwiczył. Jak będziesz ściemniał a nic ci nie wyjdzie to modelka z pewności opowie z jakim palantem miała do czynienia udawał mistrza a nic nie wyszło. Postaw sprawę uczciwie, masz pomysł jak to zrobić ale potrzebujesz jej pomocy, często modelki wiedza jak same się ustawić i wspólnymi silami coś osiągniecie. Inaczej możesz mieć problem ze znalezieniem modelki. Ja nigdy nie opowiadałem modelka głupot dlatego nie mam problemu z ich znalezieniem w przeciwieństwie do niektórych

Tomasz Golinski
23-02-2006, 22:09
Panowie, może osobiste uwagi na PM?

toni
23-02-2006, 23:49
Robiłem troche zdjeć , modeli, modelek , na planie filmowym czasami w studio,... kilka razy tez panią w bieliznie.... robiłem ze scenografem , reżyserem , wisazystką , stylistką , ale czesto i sam..
Podstawa to pomysł i cel ( co chcesz zaprezentować , pokazać i jak)
Generalnie pozy i ustawienia to klasyka ( tak to widze poniewaz kilku stylistów uzywa podobnych trików), trzeba to jednak dobrać do określonej osoby, bywa że sie wpadnie na genialny odkrywczy pomysł ..POWODZENIA....
Scenograf czy rezyser , prawie zawsze życzy sobie podgląd na dużym ekranie, i po ustawionej serii kilku zdjęć woła ..... analizuje tłumaczy a czasami "opiepsza" ( nie wolno sobie pozwolić na "zjebki" przy publice (obiektach)
Kiedys patrzyłem na to monstrum do podgadu z usmiechem ale teraz jak moge staram się podgladac na duzym ekranie.
Co do modeli(modelek) to są różne typy osobowości , od "osy" do kumpeli ...co do jednego to dystans i zdecydowanie zawsze wskazane
POWODZENIA

Trzaska
24-02-2006, 14:07
Trzaska czy Ty wiesz o jaki katalog nam chodzi:?: :!:
Przeczytaj caly temat, a pozniej wez udzial w dyskusji :rolleyes:

Wybiore 1 % :-)
Na prawde umiem czytać :-) Ty pytasz o katalog póz, podajesz przykład, a ja patrząc na te pozy, mówie ze wiekszosci z nich nie chcialabym zobaczyc w zadnym katalogu komercyjnym bielizny ktora mialby mi cos zareklamowac. A na scianie mozesz sobie wieszac chocby i historie choroby artretyczek :-D

Drozdi
24-02-2006, 15:22
A na scianie mozesz sobie wieszac chocby i historie choroby artretyczek :-D
A gdzie napisalem, ze chce cos wieszac na sciane? :twisted: