Ładowarki NiCd a aku NiMh

Zwiń
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • satriani
    Początki nałogu
    • 2004
    • 443

Ładowarki NiCd a aku NiMh

Czy mozna ładować akumulatorki NIMH w ładowarce NiCd?
  • yasin
    Początki nałogu
    • 2004
    • 420

imho nie, a jezeli nawet sie uda, to bateria bedzie kiepsko naladowana

Komentarz

• satriani
      Początki nałogu
      • 2004
      • 443

mimo że ładuje prądem 350 mA i jest impulsowa?

Komentarz

• plluszak
        Dopiero zaczyna
        • 2004
        • 37

Widze satrani ze masz ostatnio problemy energetycznie. Na pytanie nie znam odpowiedzi ale mam ciekawostke. Ładowarke Supercharger czy jak ją tam zwał podłącza sie do pc i masz pełną kontrole ładowania. Heh to sie nazywa "procesorowa" Swoja droga na w sumie banalnej stronce http://ladowarki.abc.pl/ masz tez kilka pytań i odpowiedzi na temat ładowarek.

Komentarz

• Tomasz Golinski
          Pełne uzależnienie
          • 2004
          • 8623

ja tam laduje wszystkie akumulatorki stara ruska ladowarka i dobrze dzialaja. Kumpel na czas ladowania dodatkowo wklada sprzet do lodowki
          30D | 85/1.8 | 135/2 | 70-200/4 | T17-50/2.8 | 100-300/4.5-5.6 | 50/1.4 | 650 | 430EX | Sherpa 600r
          Zdjęcia - Iran, folk, jazz, wątek galeriowy

Komentarz

• satriani
            Początki nałogu
            • 2004
            • 443

Zamieszczone przez plluszak
            Widze satrani ze masz ostatnio problemy energetycznie. Na pytanie nie znam odpowiedzi ale mam ciekawostke. Ładowarke Supercharger czy jak ją tam zwał podłącza sie do pc i masz pełną kontrole ładowania. Heh to sie nazywa "procesorowa" Swoja droga na w sumie banalnej stronce http://ladowarki.abc.pl/ masz tez kilka pytań i odpowiedzi na temat ładowarek.

dzięki za linka

Komentarz

• plluszak
              Dopiero zaczyna
              • 2004
              • 37

Zamieszczone przez Tomasz Golinski
              ja tam laduje wszystkie akumulatorki stara ruska ladowarka i dobrze dzialaja. Kumpel na czas ladowania dodatkowo wklada sprzet do lodowki
              W lodówce? Po co? Chyba sciemnia. Lepiej by zrobił ustawiając wentylatorek.

Komentarz

• satriani
                Początki nałogu
                • 2004
                • 443

Być może chodzi mu o temperaturę akumulatorów, ale tym nie musi się przejmować bo szkodliwa dla zjawiska elektrochemicznego jest temp. powyżej 60 stopni c.
                Przynajmniej tak pisze w ksiażce do elektrotechniki

Komentarz

• _Bunio_

a ja uzywam PANASONIC'a sprzed 5 lat - model BQ-4FE (to jedyny symbol jaki znalazłem od spodu) , 3-godzinna , i na akku 2300 GP robie spoko 400 fotek na Canonie S1 z czego polowa z flashem a wszystkie fotki w max. rozdz.
                  Ładowałem te akku już ponad 30 razy lekko....
                  Co ciekawe "stara" poniekąd już ładowarka umie odłączać prąd i zmieniać lampkę z koloru czerwonego na zielony po naładowaniu akku

Dużo ciekawych tematów o ładowarkach jest też na forum Steve'a :
                  --== LINK ==--

Komentarz

Pracuję...