Canon 70-200 f/4 "L" - przyciemnia? :)

Zwiń
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Roqfort
    Bywalec
    • 2005
    • 149

Canon 70-200 f/4 "L" - przyciemnia? :)

Mam Canona 350D i na stale mam zmniejszona ekspozycje o 1/3. Po zalozeniu nowej "L" -ki, obraz zyleta, kolory super, ale jakby wszystko bylo ciemniejsze niz zwykle. Nawet jak skrecilem ekspozycje na "0"... Tez tak macie? :-) A jak macie, to wiecie... dlaczego? :-)
    Pozdrawiam!
  • Tomasz1972
    Pełne uzależnienie
    • 2005
    • 3042

Przede wszyskim w jakim trybie fotografujesz ?
    Czy ta ciemność jest według histogramu czy według lcd na aparacie ?

Komentarz

• Jac
      Pełne uzależnienie
      • 2004
      • 4813

a po co zmniejszyles ekspozycje o 1/3 ? przeciez scena, scenie nierowna raz trzeba zmniejszac raz zwiekszac, dobrze jest wykorzystwac do tego celu wspaniale narzedzie jakim jest histogram..
      Instagram

Komentarz

• Roqfort
        Bywalec
        • 2005
        • 149

Bo wydaje mi się że Canon troszkę prześwietla... Bez względu na fotografowaną scenę. Poza tym... lubię tak Fotografuję przeważnie w trybie "P", plus moje własne modyfikacje. Pewnie zaraz oberwę zgniłymi jajami od "laboratoryjnych fotopurystów" za to, że nie używam manuala. A co mi tam! No to powiem jeszcze, że oprócz tego, nie bawię się w RAW-y bo dla mnie "jeden piksel bardziej" nie robi róznicy Hehe...
        Ostatnio edytowany przez Roqfort; 2326.

Komentarz

• Vitez
          zło konieczne
          • 2004
          • 19804

Rob sobie co chcesz z ustawieniami ale nie zwalaj tego na obiektyw.

W ogromnej wiekszosci przypadkow jesli cos z naswietleniem zdjecia jest nie tak to znaczy ze zawiodl element stojacy po przeciwnej stronie aparatu niz obiektyw .

Komentarz

• Roqfort
            Bywalec
            • 2005
            • 149

Zamieszczone przez Vitez
            Rob sobie co chcesz z ustawieniami ale nie zwalaj tego na obiektyw.

W ogromnej wiekszosci przypadkow jesli cos z naswietleniem zdjecia jest nie tak to znaczy ze zawiodl element stojacy po przeciwnej stronie aparatu niz obiektyw .

Znaczy.... model???? ))

Komentarz

• piast9
              Pełne uzależnienie
              • 2005
              • 3267

Zamieszczone przez Roqfort
              Znaczy.... model???? ))
              No i się wyjaśniło skąd problem. Gdy ja robię zdjęcia to model stoi przed obiektywem.
              650D, T 12-24 4.0, S 30 1.4, S 18-35 1.8, C 70-210 3.5-4.5, C 50 2.5 macro, M42: Praktica LLC, Jupiter 9, Pentacon 135 2.8, Orestegor 300 4.0

Komentarz

Pracuję...