Tamron AF28 75mm F/2.8 XR Di LD a Canon 5d

Zwiń
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • toni
    Bywalec
    • 2005
    • 163

Tamron AF28 75mm F/2.8 XR Di LD a Canon 5d

1. Interesuje mnie wspólpraca Tamton AF28 75mm F/2.8 XR Di LD z Canonem EOS 5d i ew. EOS 1d Mark II...prosił bym opinie uzytkowników....
    2. Wyczytałem ze nowy Tamron AF17-50mm F/2.8 XR Di-II LD jest przeznaczony do wspólpracy z Crop ( co by znaczyło ze z Canonem EOS 5d i ew. EOS 1d Mark II bedzie kłopot )...czy ktos co wie wiecej ????

Di (Digitally integrated)-II lenses are designed for exclusive use on digital cameras with smaller-size imagers. This lens is not designed for use with 35mm film cameras or digital SLR cameras with image sensors larger than 24mm x 16mm.

The new SP AF17-50mm F/2.8 XR Di II LD Aspherical [IF] is a lightweight, compact, fast standard zoom lens designed exclusively for digital SLR cameras, expanding the product concept of the popular SP AF28-75mm F/2.8 XR Di zoom lens.

3. Sigma 18-50mmF/2,8 .......jest tylko do Crop i z Canonem EOS 5d i ew. EOS 1d Mark II nie wspólpracuje ???

pozdrawiam
    Ostatnio edytowany przez toni; 1874.
    [email protected]
    gg 1508208
    Toni Maola
    :wink:
  • akustyk
    gajowy
    • 2004
    • 12226

ad 1. nie wiem

ad 2. tak, 17-50 tylko cyfrowe. a co, koniecznie potrzebujesz 17mm ze swiatlem 2.8 w pelnej klatce?

ad 3. jw. zapiac do 5D czy 1D mozna, ale uzyteczny bedzie tylko srodek kadru
    www albo tez flickr

Komentarz

• toni
      Bywalec
      • 2005
      • 163

no tak jak mam 350d, 20D ....zmieniam na 5d i czesto 1d MarkaII , a pozatym puszka analogowa ....musze cos kupić co zastapi mi ~ 17-40F4l .....ale myslałem z F2,8.ale co ????????????????
      Pozatym z cropem to jest jakoś dziwnie , mam 28-105F3,5-4,5 fajny w analogu i eos1d jest niezle , a przy 350/20D taki sobie.....i co ???
      [email protected]
      gg 1508208
      Toni Maola

Komentarz

• tomalxx
        Bywalec
        • 2005
        • 216

Napiszę jeszcze raz (ktoś już o to pytał): Arkan ma zestaw 5d+Tamron 28-75/2.8 i (chyba) nie narzeka. Spytaj się.

Komentarz

• Cichy
          Pełne uzależnienie
          • 2004
          • 7450

Wlasnie, Arkan mówi, że jest żyleta ;D
          O obiektywach wiem prawie wszystko

Komentarz

• toni
            Bywalec
            • 2005
            • 163

ok dzieki....ciakawe tylko dlaczego nowy Tamron AF17-50mm F/2.8 XR Di-II LD jest przeznaczony do wspólpracy z Crop , przeciez teraz nowe lustra beda miały przetworniki "pełnej klatki"
            Sprzedałem 17-40F4 l i co tu kupic chciałem lepszego światła ????
            pozdrawiam
            [email protected]
            gg 1508208
            Toni Maola

Komentarz

• piast9
              Pełne uzależnienie
              • 2005
              • 3267

Zamieszczone przez toni
              ok dzieki....ciakawe tylko dlaczego nowy Tamron AF17-50mm F/2.8 XR Di-II LD jest przeznaczony do wspólpracy z Crop , przeciez teraz nowe lustra beda miały przetworniki "pełnej klatki"
              Skąd taka śmiała teza?

Nikon NIE będzie miał FF. Minolta-Sony z AS pewnie też nie. Canon nieprędko w "budżetowych" lustrzankach da FF, jeśli w ogóle kiedykolwiek.
              650D, T 12-24 4.0, S 30 1.4, S 18-35 1.8, C 70-210 3.5-4.5, C 50 2.5 macro, M42: Praktica LLC, Jupiter 9, Pentacon 135 2.8, Orestegor 300 4.0

Komentarz

• szwayko
                Pełne uzależnienie
                • 2004
                • 2085

Zamieszczone przez toni
                Pozatym z cropem to jest jakoś dziwnie , mam 28-105F3,5-4,5 fajny w analogu i eos1d jest niezle , a przy 350/20D taki sobie.....i co ???
                Proste, gdyz nie wykorzystujesz calej rozdzielczosci szkła.
                Jezeli w analogu szklo po skosie wykorzystuje 100% swojej rozdzielczości, to na 1D bedzie to 80%, a na 350/20D nieco ponad 60%. Wniosek taki ze tylko szkła o duzej rozdzielczosci nie traca, a te 28-105 to takie naciagane na pelna klatke.
                frickr FB
                www.szwajkowski.pl

Komentarz

• gwozdzt
                  Pełne uzależnienie
                  • 2005
                  • 5780

Zamieszczone przez toni
                  Sprzedałem 17-40F4 l i co tu kupic chciałem lepszego światła ????
                  Jak to co
                  Ewolucja idzie do przodu, a nie wstecz; wiec wybór jest jeden, prosty i bezdyskusyjny --> Canon EF 16-35/2,8L
                  Wszystko inne to będzie "zamienił stryjek... siekierkę na kijek"
                  Pozdrowienia, Tomek

Komentarz

• LFB
                    Początki nałogu
                    • 2005
                    • 372

Zamieszczone przez gwozdzt
                    Jak to co
                    Ewolucja idzie do przodu, a nie wstecz; wiec wybór jest jeden, prosty i bezdyskusyjny --> Canon EF 16-35/2,8L
                    Wszystko inne to będzie "zamienił stryjek... siekierkę na kijek"
                    Popieram (w całej rozpiętości ogniskowych )
                    http://www.tomasz-studio.pl

Komentarz

Pracuję...