Moira!!!
Zwiń
X
-
Tagi: Brak
-
Masz mojra?650D, T 12-24 4.0, S 30 1.4, S 18-35 1.8, C 70-210 3.5-4.5, C 50 2.5 macro, M42: Praktica LLC, Jupiter 9, Pentacon 135 2.8, Orestegor 300 4.0 -
moze ktos mi powiedziec co to jest to/ten mojra?Zamieszczone przez piast9mojra?Canon? moze niedlugo!Komentarz
-
taki młody a nie wie do czego google służą?Zamieszczone przez FOTOGRAFmoze ktos mi powiedziec co to jest to/ten mojra?20Dset
maj łeb...Komentarz
-
Google chyba niespecjalnie chcą pomóc:Zamieszczone przez Tytustaki młody a nie wie do czego google służą?
Poza tym na pierwszej stronie jakiś zespół muzyczny, wydawnictwo i nie wiadomo co jeszcze. Moira też kilka ciekawostek znajduje.mojra przeznaczenie, los, fatum, konieczność.
Etym. - gr. Moíra l.mn. Moírai 'Mojry, boginie przeznaczenia i losu człowieka; z czasem odróżniano ich trzy: Kloto (Klōthō, Prządka nici żywota), Lachesis (Láchesis, Udzielająca, która tej nici strzeże) i Atropos (Nieodwracalna, która ją przecina; zob. atropina)'; odpowiedniki rz.: łac. Parcae a. Fatae 'Parki a. Fata' l.mn. od Parca, Fata; por. fatum; ananke.
Taki stary a pisać normalnie nie umie/nie chce?
Komentarz
-
A bo to nie moiry żadnej trzeba szukać. To jest efekt mory a nie moiry. :wink:Zamieszczone przez muflonGoogle chyba niespecjalnie chcą pomóc:
Tytus, na tym znaczku pocztowym to gówno widać a nie morę. Daj coś co moje stare oczy dostrzegą.Komentarz
-
-
"Efekt mory" (zjawisko fizyczne znane z optyki), czyli powstawanie nie istniejacych w rzeczywistosci linii, paskow, spowodowane nakladaniem sie (interferencja) sruktury fotografowanego przedmiotu z matryca w aparacie.Zamieszczone przez FOTOGRAFmoze ktos mi powiedziec co to jest to/ten mojra?
Dodatkowo trzeba dodać, że efeky mory to złudzenie optyczne.
Ostatnio edytowany przez mmsza; 1512.Komentarz
-
a wiesz co to jest spolszczenie?Zamieszczone przez muflonGoogle chyba niespecjalnie chcą pomóc:
Poza tym na pierwszej stronie jakiś zespół muzyczny, wydawnictwo i nie wiadomo co jeszcze. Moira też kilka ciekawostek znajduje.
Taki stary a pisać normalnie nie umie/nie chce?
http://www.mathematik.com/Moire/
20Dset
maj łeb...Komentarz
-
Ty chyba ślepy albo daltonista jesteśZamieszczone przez mmszaA bo to nie moiry żadnej trzeba szukać. To jest efekt mory a nie moiry. :wink:
Tytus, na tym znaczku pocztowym to gówno widać a nie morę. Daj coś co moje stare oczy dostrzegą.
zaraz zapodam Wam więcej fotek, ale muszę PS najpierw pomęczyć...20Dset
maj łeb...Komentarz
-
-
O ten pasiak fioletowy chodzi?Zamieszczone przez TytusTy chyba ślepy albo daltonista jesteś
Myślałem, że to pnącza na tych murach rosną
Komentarz
-
-
po części, ale niestety, nie do końcaZamieszczone przez Tomasz GolinskiTytus,a nie jest to efekt skalowania? Czy to crop?
macie powiększenie, białe kreski ułatwiają namierzenie różnic, dziwna sprawa, słuchajcie, to może jakieś cudowne miejsce było, bo te promienie schodziły się ku środkowi kościoła...

20Dset
maj łeb...Komentarz
-
no stary wrzucasz miniaturke i krzyczysz ze masz moire, a teraz crop 1:1 i powiem ci zeby sie dopatrzec tych interferencji to trzeba miec 'oko'... jak mozesz wrzuc rawa gdzies chcialbym to zobaczyc jak to wyglada w rawie, bo mozliwe ze to soft ci robi ta more a w rawie jest 'czysto'Komentarz

Komentarz