75-300/4-5.6 IS USM vs Canon EF 70-210 f/3,5-4,5 USM

Zwiń
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • smokusmok

Który byście wybrali ? Jeden ciemniejszy ale z IS (no i nowszy - ale z tym to różnie bywa) drugi krótszy za to jaśniejszy i ponoć super optycznie . No własnie chodzi mi głownie o jakość optyczną. Sprzęcik miał by chodzić z Eosem 30 i 10d. Przeznaczenie: fotki na zawodach końskich. Dzięki
  • Macio
    Bywalec
    • 2005
    • 183

Zamieszczone przez smokusmok

Który byście wybrali ? Jeden ciemniejszy ale z IS (no i nowszy - ale z tym to różnie bywa) drugi krótszy za to jaśniejszy i ponoć super optycznie . No własnie chodzi mi głownie o jakość optyczną. Sprzęcik miał by chodzić z Eosem 30 i 10d. Przeznaczenie: fotki na zawodach końskich. Dzięki
    Po co Ci na zawodach końskich IS ?

Komentarz

• Arkan
      Pełne uzależnienie
      • 2004
      • 1401

Zamieszczone przez Macio
      Po co Ci na zawodach końskich IS ?
      bo jak konie biegna to się ziemia trzęsie A tak na poważnie to np łatwiej się panoramuje z IS - em.
      Pentax K-5 II, Leica M9

Komentarz

• smokusmok

hymmm a tak może trochę bardziej konkretnie i na temat jeśli mogę prosić THX .

Komentarz

• smokusmok

ok. Wiem do czego służy IS . Chodzi mi tylko o jakość optyczną tych szkieł. Ew jeszcze w porównaniu z 100-300 USM.

Komentarz

• Vitez
            zło konieczne
            • 2004
            • 19804

Zamieszczone przez smokusmok
            ok. Wiem do czego służy IS . Chodzi mi tylko o jakość optyczną tych szkieł.
            Piszesz o tym starszym - 75-300 4-5.6 . Jakosc optyczna - kiepska. Sporo gorszy od 70-210 , AF wolniejszy.
            Na zawody konskie panoramowanie byloby ciekawe ale ten obiektyw nie ma trybu IS wspomagajacego panoramowanie.

Dlatego do tych zastosowan zdecydowanie 70-210 3.5-4.5 bym polecal.

Komentarz

• smokusmok

wielkie dzięki za potwierdzenie Też skłaniałem się w stronę 70-210 (w końcu to żywa legenda - hehe) Dzięki dla Viteza

Komentarz

Pracuję...