Forum Canon-Board.info jest własnością prywatną. Decyzje Właściciela Forum są ostateczne.
Celem serwisu i forum Canon-Board.info jest wymiana doświadczeń i gromadzenie wiedzy z zakresu fotografii,zarówno techniki fotografowania jak i dot. sprzętu, w szczególności sprzętu fotograficznego marki Canon.
Zasady Forum
Wypowiedzi na Forum należy konstruować z zachowaniem ogólnie przyjętych zasad dobrego wychowania. Naruszenia nie będą tolerowane. Nie zezwala się na publikowanie materiałów (linki, zdjęcia, treści) o treści wulgarnej, sprzecznej z prawem lub mogące wywoływać spory, polemiki , działania, na tle religijnym, politycznym czy światopoglądowym.
Pisząc nową wiadomość - sprawdź czy wnosi ona coś do dyskusji oraz czy nie odbiega ona od tematu wątku. Niemile widziane jest pisanie postów w stylu "zgadzam się" i koniec lub powtarzanie argumentów.
Zanim założysz nowy temat, sprawdź w wyszukiwarce, czy nie był on już wcześniej poruszany na forum. W 90% przypadków był. Jeśli masz pytania związane z takim tematem, dopisz nowego posta do istniejącego wątku (o ile już nie ma w nim na nie odpowiedzi).(Z uwagi na ograniczenia techniczne wbudowanej wyszukiwarki Forum, alternatywnie proponujemy używać wyszukiwarki Google z komendą
"szukana_fraza site:Canon-Board.info")
Zakładając wątek nadaj mu tytuł, który dobrze podsumuje jego treść. Jeśli masz pytanie dotyczące obiektywu/aparatu, to podaj jego nazwę i zaznacz na czym problem polega. Nie jest mile widziane pisanie postów pod tytułem: "Pomocy", "Nie działa", "Co kupić?".
Należy przestrzegać tematyki na poszczególnych forach. Mam nadzieję że tematyka poszczególnych
forów jest dość jasna i proszę o jej przestrzeganie. Pisanie w nieodpowiednich miejscach powoduje dodatkową pracą dla moderatorów.
Ortografia - każdy piszący na forum powinien dokładnie sprawdzić pisownie przed wysłaniem posta. Zwracanie uwagi innym użytkownikom na ich błędy ortograficzne może odbywać się jedynie przez przesyłanie prywatnej wiadomości do użytkownika lub zaraportowanie posta do moderatorów. Należy unikać niechlujnego pisania wiadomości. Jeżeli szanujesz czas i wiedzę innych użytkowników Forum i chcesz od nich otrzymać odpowiedź, zadbaj o schludny i poprawny ortograficznie wygląd swojej wiadomości. Moderatorzy mają prawo poprawiać błędy w treści posta i przyznawać ostrzeżenia za rażące naruszenia niniejszego punktu. Dopuszczamy pisanie bez polskich liter.
Nie mile widziane jest odsyłanie do archiwum bez podania linka do odpowiedniego wątku.
Reklama na forum.
Dopuszczalne jest reklamowanie działalności fotograficznej tj. usług fotograficznych, wykonywania fotografii.
Wszystko co jest przeznaczone DLA fotografów uznawane jest za działalność komercyjna (np. warsztaty, albumy, odbitki, cały sprzęt fotograficzny).
Zasady reklamowe uregulowane są szczegółowo w odpowiedniej sekcji FAQ 'Zasady reklamy i działalności komercyjnej' które stanowią załącznik do niniejszego regulaminu.
Oferty sprzedaży/kupna sprzętu należy umieszczać jedynie w odpowiednim podforum zgodnie z zasadami Działu Giełda. Użytkownicy naruszający zasady działalności komercyjnych będą odpowiednio ostrzeżeni/ukarani, a ich wpisy usunięte.
Prezentowane zdjęcia muszą mieć rozmiar do 1280 pikseli w poziomie i do 900 pikseli w pionie.
Dostęp do forum z bramek internetowych może być niemożliwy z przyczyn technicznych - dla ograniczenia dostępu "anonimom" lubujących się w nagminnym łamaniu Regulaminu Forum. Zakładanie kolejnych użytkowników w celu ominięcia nałożonych ograniczeń na użytkownika (blokada tzw. Ban czasowy lub stały) skutkować będzie blokadą na numer IP.
Zasady porządkowe
Moderatorzy mają prawo ostrzegać w przypadku naruszenia ww. zasad lub netykiety oraz zablokować możliwość wypowiadania się na forum (czasowo lub stale) w przypadku poważnych/powtarzających się przypadków łamania regulaminu przez użytkownika. Administrator ma prawo zablokować konto użytkownika w przypadku rażącego naruszenia regulaminu. Administrator forum nie usuwa kont "na życzenie".
Posty i wątki naruszające regulamin, prawo lub dobre obyczaje będą edytowane, przenoszone lub kasowane przez moderatorów. Moderatorzy nie usuwają postów, ani nie zamykają wątków "na życzenie", tak więc proszę się dwa razy zastanowić zanim się coś napisze.
Zastrzeżenia co do decyzji i działań Moderatorów należy zgłaszać w pierwszej kolejności poprzez prywatną wiadomość do danego Moderatora. Kolejnym krokiem jest link 'Kontakt' na dole strony Serwisu do Właściciela forum ? użytkownik fomag . Moderatorzy nie mają prawa zmieniać decyzji innych moderatorów.
2014.10.12 - zmiana dot. działań komercyjnych; patrz też tutaj: http://www.canon-board.info/faq.php
2017.12.01 - zmiana pkt 9. dotycząca dopuszczalnych rozmiarów zdjęć, od teraz można 1280 x 900 pikseli.
Co powiecie o dotychczasowych rozwiązaniach tego rządu?
Jeśli ktoś oglądał wywiad z Marcinkiewiczem w TVP bodajże nt. 100 dni jego rządów, proszę o ustosunkowanie się do tego, co widział i usłyszał.
Ja osobiście narzekam i jestem rozczarowany.
Nie głosowałem na nich więc mam prawo powiedzieć teraz "a nie mówiłem?".
Konkretnie niepodoba mi się to co chyba wszystkim - przepraszam za wyrażenie ale - burdel na kółkach.
PIS zachowuje się jakby wygrał 85 %...
Do tego koalicja z partiami 2ch największych idiotów z Wiejskiej - płakać mi się chce. Ja rozumiem że trzeba niektóre ustawy uchwalić bo są naprawdę ważne - ale są jakieś granice...
Stylem się nie różnią od poprzednich rządów, tylko media inaczej to przedstawiają...
Niewiele złego na razie zrobili i niewiele dobrego... W jakąś kontrewolucje w sferze ekonomii nie liczę, ale może zrobią porządek ze służbami specjalnymi, wprowadzą karę śmierci i parę innych szczegółów.
Aa, i może zlustrują profesorów na uniwersytetach :] Już widzę jak całe tabuny nagle przechodzą na emeryturę, bo jakoś tak "są zmęczeni pracą"
Akurat wczoraj jadac sobie na wycieczke sluchalismy ze znajomym polskiego radia w ktorym jakis komentator opowiadal poczynania rzadu i ostatnie wydazenia i smianie bylo takie jak z kabaretow w Opolu
Polsce potrzeba rewolucji w wielu sferach. Rzad ktory malo co robi a duzo szumi to tylko zmarnowany czas. Nie wydaje mi sie zeby PiS mial jakichs konkretnych fachowcow i dobry pomysl do zmian jakie chca przeprowadzic tak aby bylo z tego cos przyzwoitego. Jak tak sie przygladam to wydaje mi sie ze zmiany maja glownie na celu umocnienie swojej pozycji tak zeby sie ich za latwo nie dalo wykopac za 4 lata a poczyniania to kiepskie zagrywki marketingowe. Duzo szumu o nic.
A ja mam już dość...itd.Kara śmierci to powinna wejść,bo przecież ma być lepiej,a lepiej to może PiS powybija naród z biednych i zostawi śmietankę,wtedy to będzie kraj miodem i winem płynący.A tak ogólnie to aż mnie trzęsie jak zaczynam słuchać cokolwiek związanego z polityką,adwokaturą czy też radą lekarską.Jak dla mnie to najpierw trzeba dinozaury z wiejskiej wykończyć i włożyć młodych,ambitnych ludzi a takich jest naprawdę wielu.Siedzą pierdzą w stołki i pir**** głupoty o stosunkach i becikowym.Chciało by się krzyczeć.
Kara śmierci nic nie zmieni . Nie wielkość kary lecz jej szybkość i nieuchronność spowodują lęk przed karą . Przecież obecnie jedna sprawa ciągnie się koło 4-5 lat . Winny w tym czasie przebywa w najczęściej w domu popełniając kolejne przestępstwa oraz kompletując dokumenty od lekarzy i jak przyjdzie do wyroku to nie może odbyć kary z powodu choroby.
W momencie gdyby cały proces odbywał się w przeciągu kilku - kilkunastu dni i winny prosto z aresztu trafiłby do celi , przestępszość zmalałby .
dzięki Wiedze o Społeczeństwie na maturze zdajęmuszę [i lubię] być poinformowany hehehe
Kara śmierci?? hmm... gościowi który zabił powiedzmy 6 osób niewiele to zrobi że się go uśmierci. Pewnie jeszcze się ucieszy.
Takie jednostki są przeważnie totalnie skrzywione na tle psychicznym.
Oglądałem ostatnio w nocy na Polsacie wywiad z polskim łatnym zabójcą.
Gość bardzo spokojnie opowiadał o tym co robił przed tym jak go zamknęli.
Opowiadał o metodach, o tym że nic nie czuł jak zabijał itp.
Na koniec dodał że to lepiej dla całego społeczeństwa że jest trzymany w więzieniu w odosobnieniu, bo gdyby wydostał się na wolność to napewno teraz po tym, jak go złapali i uwięzili, poszedłby w stronę terroryzmu.
Ja dla takich gości zbudowałbym coś w stylu najgorszych rosyjskich lagrów.
Obozy penitencjarne. Przecież jakby takiego delikwenta tam wsadzić do śmierci (długo by nie pożył) to byłby spokój. I bez żadnych podatków.
Niechby goście żarli drewno itp. etc. Jednorazowy wydatek na ogrodzenie terenu, Sami by musieli sobie baraki pobudować itp. etc.
Może odechciałoby się tym kilku którzy robią to, co robia bo myślą że ich nie dosięgnie ręka PRAWA i SPRAWIEDLIWOŚCI, zabijać, kraść itp.
Fu! A po co się wyżywać na takich, jak to nazwałeś "skrzywionych psychicznie". Żeby się do nich ciut upodobnić chyba (?). Wyautować ich ze społeczeństwa albo tamten świat i będzie!
Głosowałem na POPiS i czuję się rozczarowany. Nie mam ostatnio czasu na wnikliwsze śledzenie sytuacji, a media nakierunkowują temat dość "rydzykownie". To mnie się nie podoba!!
Hazan juz kiedys zamykal watki polityczne. Mam nadzieje ze i tu zajrzy (ja sie nie dotkne - softmoderacja ) ... bo to nie tematyka tego forum, nawet (a moze tym bardziej - patrzac po opisie) Hydeparku .
Komentarz