Przed chwila miałem w rękach nowy numer Foto-Kuriera 2/2006 i jest w nim porównanie Canona 5D z Nikonem D200. Strasznie mnie ten test wyprowadził z równowagi chyba Foto-Kurier dostał za to troszke kasy od Nikona. Musicie sobie to przeczytać tragedia. Nie wiem czy możliwe jest żeby matryca Canona była gorsza w odwzorowaniu i poziomie szumów, wogole pod kazdym względem Nikon jest lepszy według nich.
Canon 5D vs. Nikon D200
Zwiń
Ten temat jest zamknięty
X
X
-
Tagi: Brak
-
-
Moderatorzy: flame warning!
Przecież nie o CHIP tu chodziZamieszczone przez [DoMiNiQuE]Przeciez nie od dzis wiadomo za co CHIP bierze pieniadze :rolleyes:
the silence is deafeningKomentarz
-
1. Nikon jest najlepszy,Zamieszczone przez Foto-TaxiPrzed chwila miałem w rękach nowy numer Foto-Kuriera 2/2006 i jest w nim porównanie Canona 5D z Nikonem D200. Strasznie mnie ten test wyprowadził z równowagi chyba Foto-Kurier dostał za to troszke kasy od Nikona. Musicie sobie to przeczytać tragedia. Nie wiem czy możliwe jest żeby matryca Canona była gorsza w odwzorowaniu i poziomie szumów, wogole pod kazdym względem Nikon jest lepszy według nich.
2. Jesli Nikon nie jest najlepszy, patrz punkt 1.
2a. Nikon jest nawet lepszy od Chuck'a Norrisa.
Kiedys widzialem na zoltym forum jak jacys uzyszkodnicy z duzym przebiegiem uporczywie powtarzali za jakas gazeta ze Nikon D50 jest najmniej szumiacym apratem na rynku. Ze mniej szumi od 5'tki Canona.
Oni sobie tak od czasu do czasu musza dla polepszenia samopoczucia. Teraz maja kolejny profesjonalny artykul i beda mieli czym "udowadniac" ze czarne jest zolte.
Idz robic zdjecia czym tam masz.
MarcinChciałbym mieć więcej czasu na fotografowanie.Komentarz
-
-
-
Szkoda czasu... Nie ma sie czym przejmowac...
Popatrzmy na to z innej strony... Nakupia tych nikonow to bedzie konkurencja jeszcze jakis czas... Bedziemy miec ladniejsze zdjecia jak posiadacze... Tansze aparaty (no bo jak d200 sie dobrze sprzedaje to trzeba zjechac z cena piatki)... Same zalety
...Komentarz
-
Takie testy są bezsensowne . Zależy kto i dla kogo taki test robił .
90% kobiet stwierdzi że IXUS jest lepszy od D200 a nawet jedynki bo mieści się do torebki.Komentarz
-
Zamieszczone przez mjastrzebski2a. Nikon jest nawet lepszy od Chuck'a Norrisa.
Dobre.
No i Nikon D200 kopie z półobrotu
Komentarz
-
Nuda i to samo do znudzenia... zamykam zanim zleci się reszta standardowego towarzystwa.Komentarz
Komentarz