Mam pytanie czy w 5D jest redukcja szumów przy wysokich czułościach? Bo Nikon D200 ma takie cuś. Wiem że jest w 5D przy długich czasach naświetlania.
Canon 5D a szumy
Zwiń
X
-
Tagi: Brak
-
Jakie szumy?
To w 5D są jakies szumy..
I trzeba je redukowac ? 
Sorrki, ale mam to świństwo od miesiąca i nie widze szumów nawet przy 1600iso...
Ale moze pytasz o 6400 ...?
-
Komentarz
-
-
Większość zdjęć wykonuje przy czułości 3200, jak to w sporcie
Jakość jest na tyle dobra że w dół rzadko schodzę. Gdyby można było minimalnie zredukować istniejący szum to jak dla mnie niższe czułości byłyby zbyteczne. Trzeba przyznać że poniżej 1600 nie wystepują żadne szumy.
Komentarz
-
-
-
Witaj w klubieZamieszczone przez Foto-TaxiWiększość zdjęć wykonuje przy czułości 3200,
Jak to w portrecieZamieszczone przez Foto-Taxijak to w sporcie

Dokładnie. A mam 20DZamieszczone przez Foto-TaxiJakość jest na tyle dobra że w dół rzadko schodzę.
Raw (wiem w sporcie brak czasu, miejsca) i NoiseNinja, Neat Image, ale w przypadku 5D to chyba bardzo delikatnie albo w ogóleZamieszczone przez Foto-TaxiGdyby można było minimalnie zredukować istniejący szum to jak dla mnie niższe czułości byłyby zbyteczne.
Na ISO 800 oglądając na 100%, z oczami na kineskopie występują, ale tak niewielkie, że pomijalne.Zamieszczone przez Foto-TaxiTrzeba przyznać że poniżej 1600 nie wystepują żadne szumy.
Nigdy nie forsowałeś?Zamieszczone przez Foto-TaxiW 5D nie ma ISO 6400
No i co z tym testem (który test)?Zamieszczone przez Foto-Taxibo czytalem test D200.Ostatnio edytowany przez gietrzy; 120.the silence is deafeningKomentarz
-
Owszem w C.Fn jest redukcja szumów ale przy długich czasach naświetlania powyżej 1s. Co w sporcie raczej sie nienada
Komentarz
-
Nie ma, bo nie ma potrzeby (nie liczac tego powyzej 1sek)Zamieszczone przez Foto-TaxiMam pytanie czy w 5D jest redukcja szumów przy wysokich czułościach?
Ma, bo ma potrzebe.Bo Nikon D200 ma takie cuś.
Czy to ze 5D nie ma tej funkcji powoduje ze jest gorszy, czy tez to ze nie ptorzebuje tej funkcji powoduje ze jest lepszy? Pomysl...
Na podobnej zasadzie mozna dziecinnie wypomniec: a 5D ma przycisk DirectPrinta D200 nieeee maaaa, nanananana
Komentarz
-
Nie bedę myślał co jest lepsze a co gorsze. Bo decyzję dawno podjąłem i jestem z niej zadowolnony.Komentarz
-
Wziąłem dzisiaj 5D na urodziny do znajomych bez lampy przy 3200 zrobiłem kilka fotek podczas zdmuchiwania świeczek z tortu gdzie w pomieszczeniu było kilka halogenówek umieszczonych w suficie.Nie mogę powiedzieć że szumów nie było ale przy tak kiepskich warunkach oświetlenia nie wiem czy jakiś inny aparat dał by sobie radę tak jak 5D.Obrobiłem to PHotoshopie i praktycznie szumów nie maKomentarz
-
Dla Iso 1600 i wydruku A 3 PLUS . Dla zestawu 5 D + 24-70 . jakosc jest taka ze jeszcze nie widzialem aparatu ktory by sobie tak poradzil z przejsciami i zostawil to co zostawia 5D . Warunki trudny kosciol ( poznanska fara ) . Leglem w gruzach nic dodac nic ujac . Perfekcyjnie poprostu .Komentarz
-
Toś się waćpan obudził..Zamieszczone przez fotomaniaDla Iso 1600 i wydruku A 3 PLUS . Dla zestawu 5 D + 24-70 . jakosc jest taka ze jeszcze nie widzialem aparatu ktory by sobie tak poradzil z przejsciami i zostawil to co zostawia 5D . Warunki trudny kosciol ( poznanska fara ) . Leglem w gruzach nic dodac nic ujac . Perfekcyjnie poprostu .
Weź nikona, legniesz drugi raz, tylko tym razem na polu bitwy. Ale za to z DUSZĄ
JarekKomentarz
-
Fara Poznańska Ci się nie podoba??????Zamieszczone przez fotomaniaDla Iso 1600 i wydruku A 3 PLUS . Dla zestawu 5 D + 24-70 . jakosc jest taka ze jeszcze nie widzialem aparatu ktory by sobie tak poradzil z przejsciami i zostawil to co zostawia 5D . Warunki trudny kosciol ( poznanska fara ) . Leglem w gruzach nic dodac nic ujac . Perfekcyjnie poprostu .
20D+BGE2, Canon EF 17-40 USM, Canon EF 24-105 USM IS, Canon EF 100-400 USM IS, EX 580Komentarz
Komentarz