torba (nie plecak) na aparat

Zwiń
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Zodiakalny Rak
    Początki nałogu
    • 2006
    • 411

torba (nie plecak) na aparat

witam, mam zamiar jutro na gieldzie w Stodole kupic jakas torbe na aparat; docelowo na pewno bedzie tez plecak ale stwierdzilem, ze nie zawsze bede zabieral ze soba caly sprzet a jedynie aparat z obiektywem + drugi obiektyw; mam w zwiazku z tym pytanie (nie sposob przejrzec wszystkie torby a w sieci to nie to samo) jakich uzywacie i jak sie sprawdzaja? dodam, ze nie mam sprecyzowanych wizji co bede w niej nosil oprocz body ale na pewno bedzie to obiektyw + obiektyw; myslelem tez o tym, iz w pewnych sytuacjach zabierajac ze soba np. plecak turystyczny dobrze jest wrzucic tam wlasnie torbe z body i 2 obiektywami - tak na wszelki wypadek gdyby trafilo sie cos ciekawego; reasumujac - czego uzywacie do tych celow?

pozdrawiam
    z pozdrowieniami
  • cood
    Coś już napisał
    • 2006
    • 94

witaj.
    ja osobiście tez mialem problem z wyborem, w koncu zdecydowałem się na takie coś http://allegro.pl/show_item.php?item=77871996 i jestem zadowolony. wewnetrzne przegrodki mozna dowolne przepinc (na rzepy). dla mnie ma to duze znaczenie bo ustawilem takte przegodki, ze w jednej ozycji pasuje do body z obietywem + grip, a w drugiej bez gripa, obiektyw wspiera sie na sciance i jest (jak sadze) bezpieczny. jest tez miejsce na dodatkowy obiektyw. i na rozne szpargaly w kieszonkach.

pozdrawiam

a.

p.s. to moj debiut na forum, wiec witam wszystkich userow. postaram sie nie prawiac klopotow
    cood [czyt. kud]
    http://endofchaos.com - zrobiłem kilka galerii foto.
    przyszła też pora na moją własną www.adamstepien.com
    moja galeria na CanonBoard http://canon-board.info/showthread.php?t=10641

Komentarz

• TOKIN
      Początki nałogu
      • 2005
      • 353

Miałam podobny dylemat, w końcu po wielu podejściach trafiłam w Fotojokerze na coś co spełnia moje oczekiwania w 100%. Jest to plecak, który może być torbą - w zależności od sytuacji i potrzeb. Co ważne - ramię torby zwija się do środka i kiedy uzywamy tego czegoś jako plecaka, można w ogóle zapomnieć, że to długie ramię istnieje. Oczywiście długość ramienia torby jak również ramion plecaka jest regulowana. W środku rzepy pozwalające na dowolną konfigurację (miejsce na body z przypiętym obiektywem np tamronem 28-75 plus 2 mniejsze i dwa większe obiektywy - zamiennie z lampą, ładowarką czy innymi szpargałami), na plecach płaska kieszeń na zamek (mieści się tam spokojnie format A4) z przodu dwie kieszenie, przegródki wewnętrzne, po obu stronach z boku niewielkie zewnętzrne kieszenie na zamki. W sumie bez problemu mieszczą się tam filtry, zap[asowe karty, akumulatorki i ładowarka, a na ostatni wyjazd zmieściłam tez gruszkę - tyle że były tylko 2 obiektywy. Całość bardzo funkcjonalna. Zapłaciłam 149zł - nie wiem czy to dużo czy mało; biorąc pod uwagę funkcjonalność - jestem usatysfakcjonowana.

PS Torba jest czarna, a z przodu ma logo..... Minolty. Taka zmyła

TOKIN(ka)
      Ostatnio edytowany przez TOKIN; 2195.
      Chyba zapuszczę brodę, pomaluję ją na zielono i wyjadę gdzieś w Bory Tucholskie - nikt mnie nie znajdzie!

Komentarz

• Zodiakalny Rak
        Początki nałogu
        • 2006
        • 411

Odp.

co do plecaka to na pewno poczekam az uzbiera sie troche sprzetu i wowczas zobacze czego naprawde potrzebuje, ale za polecenie torby dziekuje, widzialem juz w necie ta firme i chyba nie jest w jakiejs oszalamiajacej cenie wiec na poczatek ... aby stwierdzic swoje potrzeby winna byc ok, moze bedzie jeszcze cos innego dostepnego na gieldzie

dzieki i pozdrawiam
        z pozdrowieniami

Komentarz

• birez
          Uzależniony
          • 2005
          • 609

Zamieszczone przez cood
          witaj.
          ja osobiście tez mialem problem z wyborem, w koncu zdecydowałem się na takie coś http://allegro.pl/show_item.php?item=77871996 i jestem zadowolony.
          Zdaje mi sie czy to ma plastikowe, te no, jak to sie nazywa... mocowania paska do Torby Wlasciwej ? Jezeli tak, to ja bym sie jednak chyba bal...

BTW, jak tak na to patrze, to chlopaki zrobili niezla kopie Tamraca Pro, ciekawe czy skopiowali tez jakosc wykonania

P.S. Witaj

Komentarz

• electron
            Bywalec
            • 2005
            • 126

Witam podepne sie pod temat
            Ja mam natomiast pytanie gdzie i jaka torbe,za rozsadne pieniadze> mozna kupic na dwie lustrzanki+obiektywy70-200 i 17-40 +lampa(580ex)+oslony na obiektywy+databank+pare innych gadzetow(kable,zasialacze,itp) chodzi mi o duza trbe z ktorej szybko moznaby cokolwiek wyjac.
            Z gory dzieki za rady
            pozdrawiam

Komentarz

• mmsza
              Zablokowany
              • 2005
              • 514

Np Lowepro Nova 5AW lub 4AW.

Komentarz

• electron
                Bywalec
                • 2005
                • 126

A nie ma czegos tanszego?moze sa jakeis nie firmowe torby?

Komentarz

• januszP.
                  Uzależniony
                  • 2006
                  • 634

Torba foto FOMEI PROFI POINT M Kupiłem niedawno na allegro cena 129 zł nówka. Jest fantastyczna. Są mniejsze "S" i wieksze "L". jakość wyśmienita. Pojemność fantastyczna. (2 body + kilka obiektywów.) kiweszonki i przegr[I]ódki na drobiazgi. Bardzo wygodny pasek. Poprostu doskonała. Ma właściwie jedną "wadę"- nie nazywa sie Lowepro ani Tamrak!!

na allegro kupiłem w medikon. pl.
                  Jestem bardzo zadowolony!
                  pozdrawiam

Komentarz

• mmsza
                    Zablokowany
                    • 2005
                    • 514

495 pozycji na Allegro. Pewnie da się coś wybrać zamast zaśmiecać forum.
                    Dodatkowo http://canon-board.info/showthread.p...ghlight=plecak

Komentarz

• mmsza
                      Zablokowany
                      • 2005
                      • 514

Zamieszczone przez electron
                      A nie ma czegos tanszego?moze sa jakeis nie firmowe torby?

Komentarz

• Zodiakalny Rak
                        Początki nałogu
                        • 2006
                        • 411

final watku

Zamieszczone przez mmsza
                        ... przepraszam kolege ale post podany powyzej przeszedlem caly, super material i informacje ale dla ladnych kilogramow sprzetu; mnie z kolei chodzilo o torbe (torebke) na body z kitowym + jasnym ( np. 50/1.8 ) obiektywami tak aby jadac gdzies nie na sesje mozna bylo wrzucic do plecaka turystycznego i gdyby ... a noz widelec ... to pstryknac kilka fotek

BTW skonczylo sie na LOWERPRO NOWA 1 AW - 100 pln

pozdrawiam
                        z pozdrowieniami

Komentarz

• mmsza
                          Zablokowany
                          • 2005
                          • 514

Seria Lowepro Topload? Też w okolicach 100 zł.

Komentarz

• borkomar
                            Pełne uzależnienie
                            • 2005
                            • 1083

Hi Hi - jakby co to ja mam Nova 4 AW do sprzedania - jak nowa - jak dobrze pogadasz i jestes zdecydowany to oddam w dobrej cenie - wykonanie torby 1 klasa.Sam wybierajac Torbe myslalem o oszczednosciach - ale jak nosi sie sprzet za pare K to trzeba byc pewnym tego w czym sie nosi8) .Dlatego zrezygnowalem z oszczedzenia 100PLN - bo to nie miejsce w ktorym nalezalo szukac ciec Pozdrawiam
                            5D +

Komentarz

• Zodiakalny Rak
                              Początki nałogu
                              • 2006
                              • 411

re

Zamieszczone przez borkomar
                              Hi Hi - jakby co to ja mam Nova 4 AW do sprzedania - jak nowa - jak dobrze pogadasz i jestes zdecydowany to oddam w dobrej cenie - wykonanie torby 1 klasa.Sam wybierajac Torbe myslalem o oszczednosciach - ale jak nosi sie sprzet za pare K to trzeba byc pewnym tego w czym sie nosi8) .Dlatego zrezygnowalem z oszczedzenia 100PLN - bo to nie miejsce w ktorym nalezalo szukac ciec Pozdrawiam
                              chlopie, wyslales mi na pw info, wiem o tym - rozumiem, ze sie chciales zareklamowac (niepotrzebnie - przekazalem twoje info z pw koledze z watku); a dodatkowo odnosnie mnie - zobacz wyzej do czego potrzebuje torbe, bo plecak to kupie jak bede wiedzial czego potrzebuje i co (jaki sprzet i ile) bede mial docelowo!

bez urazy - pozdrawiam
                              z pozdrowieniami

Komentarz

Pracuję...