350d - ceny

Zwiń
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • fotol
    Coś już napisał
    • 2006
    • 54

350d - ceny

Zastanawiam mocno się nad kupnem tego aparatu, ale nastąpiło by to pod koniec maja i w związku mam pytanie jakie przewidywalnie mogą być ceny (na allegro) tego aparatu właśnie na przełomie maja i czerwca???. Pytam ponieważ mam ograniczone fundusze.
    I jeszcze jedno pytanie jak to jest z tą ergonomią 350d czy jest aż tak źle??? np w porównaniu do nikona d50, z tego co wiem to po założeniu gripa jest już dużo lepiej, ale czy po tym zabiegu ciężar aparatu zabardzo się nie zwiększy?? A jak się ma sprawa z wizjerem podobno jest bardzo mały jak to wygląda w porównaniu do np. d50???

Pozdrawiam i z góry dziękuje za pomoc.
  • Błajo
    Początki nałogu
    • 2005
    • 473

Wizjer i ergonomia na plus nikona... ale kupilem 350D i nie narzekam Z gripem jest okej.
    Sprzęt: Canon + wymienne obiektywy + zewnętrzna lampa błyskowa

Komentarz

• Kubaman
      Pełne uzależnienie
      • 2004
      • 4709

szklana kula mówi mi, że będą dobre
      www.jakubszyma.pl

www.szyma.com

Komentarz

• kami74
        Pełne uzależnienie
        • 2005
        • 1492

Tak, d50 ma lepsza ergonomie, Tak d50 ma ciut jasniejszy i wiekszy wizjer. Cóż ale ja i tak kupuje 350tke
        5DII 24105f4L S7030045,6APODG 501.8II 430EX wyposażona w ponton VS600R
        MOJE PSTRYKI NA CB& GALERIA NETOWA

później, późnym popołudniem, gdy cienie będą dłuższe i smutniejsze niż są..

Komentarz

• herbie
          Dopiero zaczyna
          • 2006
          • 19

Ja też, po przeanalizowaniu dogłębnym Nikona, Minolty i Canona, kupuję w lipcu (może sierpniu :-) 350D.
          Michał vel Herbie
          -= =-
          Mój CANON jeszcze daleeeeeeko... Ale będzie na pewno :grin:

Komentarz

• Zodiakalny Rak
            Początki nałogu
            • 2006
            • 411

odp. cena i ergonomia

Moja przygoda z kupnem aparatu zaczela sie chyba w listopadzie zeszlego roku. Zastanawialem sie, sprawdzalem mozliwosci na sucho, bralem pod uwage fakt, iz posiadam od analogowego eos'a szkla ... az w koncu poszedlem do sklepu i zaczalem ogladac, macac i przewracac w lapach. Moje pierwsze wrazenie bylo takie Minolta 5d odpada ze wzgledu na ergonomie, Olympus to samo, wiec zostal Canon i Nikon. Nikon wydal mi (pozdrawiam Vitez) sie calkiem przestarzaly: ciemny wizjer, kiepskie jak dla mnie (jak i w porownaniu do Canona) menu i mimo tego, ze ergonomia duzo lepsza wybralem Canona 350D.

Odnosnie ceny, dlugo to trwalo zanim kupilem i musze stwierdzic, iz ceny prawie sie nie ruszyly. A co do allegro - to na przelomie 2 tygodni, kiedy szukalem sprzetu stwierdzilem, ze mozesz kupic body z KITem za 2600 do 2800 pln. Pisze o tych zweryfikowanych u znajomych i na forum TIPach lub o sklepach. Przypadkiem bedac na gieldzie w Stodole kupilem w starym sklepie z Lodzi (rok zalozenia 1989) u gosci pod 50tke zestaw C350D+KIT za 2750pln + karte CF (pretec 80x) 1 GB za 250 z obietnica zakupu za 350pln szkla 50/1.8.
            Moze nieco przeplacilem za body z kitem ale na karcie i obiektywie zyskalem - mam nadzieje, ze na filtrach polarach rowniez cena bedzie nizsza.

Polecam i pozdrawiam.
            z pozdrowieniami

Komentarz

• kami74
              Pełne uzależnienie
              • 2005
              • 1492

2750 PLN i uważasz, ze przepłaciłeś a z jaką gwarancją ?
              Ja tez sie zbieram od listopada... ale 2004 Chroniczny brak kasy. ale narazie wyglada, ze marzec będzie tym miesiacem kiedy My dreams come true...

Komentarz

• fotol
                Coś już napisał
                • 2006
                • 54

Czy ten aparat jest aż tak mały ?? Trochę się martwie bo mam spore łapy i niewiem jak będzie leżał. Jak będzie na nic to trzeba dokupować grip, ale to dodatkowy koszt, a jak aparat wygląda z gripem ??? Mam nadzieje, że do maja albo czerwaca cena kita spadnie do ok 2400zł. bo tyle był bym w stanie wydać, ale to chyba nierealne.

Komentarz

• Zodiakalny Rak
                  Początki nałogu
                  • 2006
                  • 411

Zamieszczone przez kami74
                  2750 PLN i uważasz, ze przepłaciłeś a z jaką gwarancją ?
                  Ja tez sie zbieram od listopada... ale 2004 Chroniczny brak kasy. ale narazie wyglada, ze marzec będzie tym miesiacem kiedy My dreams come true...
                  ... z polska ale dostalem informacje od wlasciciela, ze jak bede upierdliwy to podciagnie mnie z gwarancja do europejskiej.

Oczywiscie aparat sprowadzony z Niemiec.

Pozdrawiam.
                  z pozdrowieniami

Komentarz

• kami74
                    Pełne uzależnienie
                    • 2005
                    • 1492

Nie rozumiem. Jak sprowadzony z niemiec to moze być tylko na gwarancji europejskiej , honorowanej oczywiście przez Canon PL jesli masz dowód zakupu, albo na tzw gwarancji sprzedawcy z która róznie bywa.

Komentarz

• student_22
                      Coś już napisał
                      • 2005
                      • 78

Oprócz tego że jest to aparat wchodzisz w system. Weź to tez pod uwagę. U mnie to odegrało główną role. Canon ma mase szkieł i innych dupereli.
                      Mam 2 znajomych którzy mają Minolte i się pienią że byle przewodu do niej dostać nie mogą (a tak poza tym Minolta sprzedała system Sonemu niedawno)....
                      Nie wiem jak wygląda Nikon pod tym względem - tzn systemu, szkieł, ich cen, dostępności oraz innych dupereli.
                      Ciężar gripa zwieksza nieco wagę całości ale jest znośnie a naprawdę z gripem jest superos i o niebo lepiej niż bez. Wg mnie oczywiście. No i do pinowych zdjęc od razu lepiej niżeli cokolwiek innego u konkurencji bez gripa. Gorzej z dostaniem torby pod aparat z gripem ale coś za coś.
                      350D+18-55+28-75+70-300+190PROB+486RC2+JUPITER3,5/135+NOVA4

Komentarz

• Zodiakalny Rak
                        Początki nałogu
                        • 2006
                        • 411

re: kami74

Zamieszczone przez kami74
                        Nie rozumiem. Jak sprowadzony z niemiec to moze być tylko na gwarancji europejskiej , honorowanej oczywiście przez Canon PL jesli masz dowód zakupu, albo na tzw gwarancji sprzedawcy z która róznie bywa.
                        Gwarancji sprzedawcy!

Pozdrawiam.
                        z pozdrowieniami

Komentarz

• fotol
                          Coś już napisał
                          • 2006
                          • 54

Mam jeszcze jedno zasadnicze pytanie jaka jest szansa na to, że w okolicach maja i czerwca cena za ten aparat będzie w granicach 2400zł (allegro).??? W tej chwili można kupić kit na allegro za ok 2600zł. jest kilka takich ofert i to z gwarancją. Jak według was będzie wyglądała sytuacja z ceną w najbliższych miesiącach??

Pozdrawiam.

Komentarz

• Zodiakalny Rak
                            Początki nałogu
                            • 2006
                            • 411

... IMO bez zmian - cyfrowki sa juz w cenach 2200 pln wiec na pewno cyfrowe lustrzanki nie zejda ponizej. Ale ... nigdy nie mow nigdy.

Pozdrawiam.
                            z pozdrowieniami

Komentarz

• Drozdi
                              Początki nałogu
                              • 2006
                              • 418

Zamieszczone przez fotol
                              ... jakie przewidywalnie mogą być ceny (na allegro) tego aparatu właśnie na przełomie maja i czerwca???
                              Moim zdaniem cena wzrosnie w porownaniu do aktualnej

Zamieszczone przez fotol
                              I jeszcze jedno pytanie jak to jest z tą ergonomią 350d czy jest aż tak źle??? np w porównaniu do nikona d50, z tego co wiem to po założeniu gripa jest już dużo lepiej, ale czy po tym zabiegu ciężar aparatu zabardzo się nie zwiększy??
                              Ergonomia jest bardzo dobra (jak dla mnie). Z gripem (bardzo dobra)^2

Zamieszczone przez fotol
                              A jak się ma sprawa z wizjerem podobno jest bardzo mały jak to wygląda w porównaniu do np. d50???
                              Nie wiem.
                              - poprawna pisownia i ortografia w internecie

Komentarz

Pracuję...