Witam,czy jest to normalne,że świecące punkty AF a zwłaszcza centralny nie jest doświetlony z prawej strony w rogu,i ten cały kwadrat jest czerwony bez prawego dolnego narożnika?
Punkty AF-EOS 5D
Zwiń
X
-
Tagi: Brak
-
-
Zbytnio się tym nie przejmuję,ale czy coś takiego nie doprowadzi do stanu,że wogóle nie będzie świecić.Drugą sprawą jest to,czy jest to norma bo jeśli nie to oddam do serwisu,tymbardziej że aparat mam od paru dni.
PozdrawiamEOS 50 I EF 70-200 4L I EF 17-40 4L IKomentarz
-
-
zdaje się, że ktoś z forumowców wyciągał w którymś EOS'ie matówkę i później jak wsadził znowu spowrotem to delikatnie podświetlały się wszystkie punkty, no i jednen ten wybrany zdecydowanie mocniej...
w sumie nie wiem czy to jakoś wpływa na działanie...
ale tak jak mówią; zawsze możesz iść z tym do serwisu i zapodać im do naprawy/kalibracji czy jak tam kto woli....Komentarz
-
Komentarz
-
Mnie na matówce lekko przebija Eurosport. Ale zbytnio się tym nie martwię, zwłaszcza jak jest WTA. :-)O obiektywach wiem prawie wszystko
Komentarz
-
Bo piąteczka ma już wbudowane WiFi i czasmi sygnał telewizyjny się ładujeZamieszczone przez CichyMnie na matówce lekko przebija Eurosport. Ale zbytnio się tym nie martwię, zwłaszcza jak jest WTA. :-)
Komentarz
-
Jurek! Ale Cichy ma 20D:grin:Zamieszczone przez Jurek PliethBo piąteczka ma już wbudowane WiFi i czasmi sygnał telewizyjny się ładuje
20D+BGE2, Canon EF 17-40 USM, Canon EF 24-105 USM IS, Canon EF 100-400 USM IS, EX 580Komentarz
-
No całkiem niezle sobie gruchacie,może jeszcze parę słów co warto w tym tygodniu zobaczyć
EOS 50 I EF 70-200 4L I EF 17-40 4L IKomentarz
-
Matówkę w 5 się bardzo łatwo wyjmuje - może dlatego jest ciut nieprecyzyjnie ułożona (ma tam pewien technologiczny luz).Spróbuj sam ją odchylić - taki "dynks" wyraźnie widoczny trzeba nacisnąc i cała ramka z matówką się odchyla do srodka aparatu i wtedy możesz delikatnie poruszać matówką albo nawet ją wyjąć - ma specjalny występ by ją złapać nieniszcząco (używam pensety) - powinno być lepiej.Komentarz
Komentarz