Sigma EX DG 105/2,8 makro - zdjęcia

Zwiń
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Tytus
    Pełne uzależnienie
    • 2004
    • 1358

Sigma EX DG 105/2,8 makro - zdjęcia

tu http://users.skynet.be/tytus/makro/index.html
    można obejrzeć jak to szkło foci w połączeniu z 300D
    zdjęcia mają charakter techniczny, krytyki nie przyjmuję
    20Dset
    maj łeb...
  • killabee

daj jakas wieksza fotke bo zupelnie bez ostrosci ...
    tu dla przykladu zyletka z tego samego szkielka (nie moje):

Komentarz

• Paweł
      Bywalec
      • 2004
      • 209

Większa fota tutaj nic nie pomoże.Faktycznie ostrośc szwankuje w tych zdjęciach.Pytanie -Czy to szkło czy Tytus winny?

Pozdrawiam serdecznie
      http://pawelkupczak.pl/

Komentarz

• Tytus
        Pełne uzależnienie
        • 2004
        • 1358

Zamieszczone przez killabee
        daj jakas wieksza fotke bo zupelnie bez ostrosci ...
        tu dla przykladu zyletka z tego samego szkielka (nie moje):

http://ic1.deviantart.com/fs4.devian...r_victimes.jpg
        napiszcie które, zrobię oddzielny katalog...
        20Dset
        maj łeb...

Komentarz

• JaW
          Początki nałogu
          • 2004
          • 258

Tytus, przeciez to... eee... jakby to delikatnie powiedziec... hm... mydlane gnioty? Nie wiem jaka jest przyczyna nieostrosci, ale przeciez od razu widac ze to skopane totalnie fotki. Kadry i inne wady przemilcze, bo napisales ze "zdjecia maja charakter techniczny", ale ostrosci to tam ze swiecą szukac. Tragedia. No offence.
          Pozdr - JaW
          Moja galeria Fotojaw
          Moje zdjęcia na plfoto
          Kiedyś miałem: 300D, Canon 28-135 IS, Canon 100mm Macro USM, Canon 50mm f/1.8, 550EX

Komentarz

• Vitez
            zło konieczne
            • 2004
            • 19804

Hmmm.. te zdjecia Tytusa to jak swinka morska prawie... ani to swinka, ani morska, ani to makro, ani ostre . Rowniez jak JaW - no offense.

Komentarz

• Tytus
              Pełne uzależnienie
              • 2004
              • 1358

Zamieszczone przez JaW
              Tytus, przeciez to... eee... jakby to delikatnie powiedziec... hm... mydlane gnioty? Nie wiem jaka jest przyczyna nieostrosci, ale przeciez od razu widac ze to skopane totalnie fotki. Kadry i inne wady przemilcze, bo napisales ze "zdjecia maja charakter techniczny", ale ostrosci to tam ze swiecą szukac. Tragedia. No offence.
              no offence taken

dlaczego tak jest?

1. zdjęcia robione były z ręki
              2. wiało czasami cholernie, więc uchwycenie czegokolwiek graniczyło z cudem
              3. światło nie pozwalało na zastosowanie większej przesłony, więc GO jest bardzo mała, coś może i jest ostre, ale trudno to znaleźć

jeżeli znajdę jakiś plener, to pojadę w weekend ze statywem i wtedy może będzie co oglądać, póki co niestety, lepiej nie będzie, chyba, że to wina 300D i żaden obiektyw nic nie pomoże...
              Atamanka w ogóle dziwiła się, że robiłem zdjęcia bez statywu, ona podobno robi zdjęcia makro wyłącznie ze statywu, no i wtedy możemy mówić o ostrości ....
              20Dset
              maj łeb...

Komentarz

• JaW
                Początki nałogu
                • 2004
                • 258

Zamieszczone przez Tytus
                dlaczego tak jest?
                1. zdjęcia robione były z ręki
                2. wiało czasami cholernie, więc uchwycenie czegokolwiek graniczyło z cudem
                3. światło nie pozwalało na zastosowanie większej przesłony, więc GO jest bardzo mała, coś może i jest ostre, ale trudno to znaleźć
                OK, ale po co wystawiasz takie fotki jako przykładowe? Jak sa nieudane to wywal, skasuj, szkoda miejsca na serwerku i czasu ogladajacych. Zadne usprawiedliwienie ze z reki, ze swiatlo, ze wiatr... Po prostu sa nieudane, a nieudane wywala sie, nie ma nad czym sie rozwodzic.

Zamieszczone przez Tytus
                jeżeli znajdę jakiś plener, to pojadę w weekend ze statywem i wtedy może będzie co oglądać, póki co niestety, lepiej nie będzie, chyba, że to wina 300D i żaden obiektyw nic nie pomoże...
                Zaznacz, ze wina TWOJEGO 300D, bo z innych egzemplarzy mozna zrobic ostre foto...

Zamieszczone przez Tytus
                Atamanka w ogóle dziwiła się, że robiłem zdjęcia bez statywu, ona podobno robi zdjęcia makro wyłącznie ze statywu, no i wtedy możemy mówić o ostrości ....
                Hihi - a ja robie niemal wyłącznie bez statywu i znajdz mi jakas moja nieostra fotke Powiem Ci tylko, ze Atamanka robi fotki o swicie, kiedy jest slabe swiatło i wtedy bez statywu rzeczywiscie nie ma co marzyc o ostrym zdjeciu. Ja zazwyczaj robie w dzien, bo lubie dlugo spac, wtedy mam dobre swiatlo i przyzwoite czasy, wiec statyw nie jest konieczny.
                Pozdr - JaW
                Moja galeria Fotojaw
                Moje zdjęcia na plfoto
                Kiedyś miałem: 300D, Canon 28-135 IS, Canon 100mm Macro USM, Canon 50mm f/1.8, 550EX

Komentarz

• Tytus
                  Pełne uzależnienie
                  • 2004
                  • 1358

Zamieszczone przez JaW
                  OK, ale po co wystawiasz takie fotki jako przykładowe? Jak sa nieudane to wywal, skasuj, szkoda miejsca na serwerku i czasu ogladajacych. Zadne usprawiedliwienie ze z reki, ze swiatlo, ze wiatr... Po prostu sa nieudane, a nieudane wywala sie, nie ma nad czym sie rozwodzic.

Zaznacz, ze wina TWOJEGO 300D, bo z innych egzemplarzy mozna zrobic ostre foto...

Hihi - a ja robie niemal wyłącznie bez statywu i znajdz mi jakas moja nieostra fotke Powiem Ci tylko, ze Atamanka robi fotki o swicie, kiedy jest slabe swiatło i wtedy bez statywu rzeczywiscie nie ma co marzyc o ostrym zdjeciu. Ja zazwyczaj robie w dzien, bo lubie dlugo spac, wtedy mam dobre swiatlo i przyzwoite czasy, wiec statyw nie jest konieczny.
                  zajrzałem do Twoich, ich ostrość również nie powala, więc swoje jeszcze trochę potrzymam :wink:

cieszy mnie, że ktoś w końcu autorytarnie stwierdził, że Canon potrafi wyprodukować gniota, niezależnie od tego, że chodzi tylko o mój egzemplarz

przy pełnym słońcu 20 sierpnia, przy ISO 400 i przysłonie 10-14 czasy wychodziły max, 1/250-400, a głębia jak widać i tak była przy dużym makro na poziomie kilku milimetrów, lepiej nie będzie...ostrzej raczej także nie, chyba, że wywalę Canona do kosza

ale póki co jeszcze się trochę z innymi właścicielami tej marki podroczę
                  20Dset
                  maj łeb...

Komentarz

• Vitez
                    zło konieczne
                    • 2004
                    • 19804

Podsumowujac - wstawiles Tytus nieudane gnioty by zniechecic ludzi zarowno do 300D (akurat twojego egzemplarza ale ciagle probujesz uogolniac) , oraz zarazem zniechecic do tego obiektywu.

Szczerze mowiac... powinienem usunac ten watek bo jest niemiarodajny i wprowadzajacy w blad a autor to niejako potwierdza

Komentarz

• Tytus
                      Pełne uzależnienie
                      • 2004
                      • 1358

Zamieszczone przez Vitez
                      Podsumowujac - wstawiles Tytus nieudane gnioty by zniechecic ludzi zarowno do 300D (akurat twojego egzemplarza ale ciagle probujesz uogolniac) , oraz zarazem zniechecic do tego obiektywu.

Szczerze mowiac... powinienem usunac ten watek bo jest niemiarodajny i wprowadzajacy w blad a autor to niejako potwierdza

przyznaję się, przepraszam

powinienem kupić Nikona i w ogóle nie zawracać Wam głowy

Wy przecież wiecie wszystko lepiej, macie suuuper sprzęt i robicie takie czaderskie, perfekcyjne fotki,
                      20Dset
                      maj łeb...

Komentarz

• muflon
                        Pełne uzależnienie
                        • 2004
                        • 6763

Zamieszczone przez Vitez
                        Eee tam.. przecież to już chyba taki lokalny folklor:
                        - nabijanie się z 300D Tytusa,
                        - "polskawy" język Przemka (którego zresztą odplonkowałem, bo po przymknięciu na to oko jest całkiem spoko),
                        - czy też np. czepianie się Ciebie przy każdej okazji
                        zdjęcia lotnicze - zdjęcia ogólnie - airshow-reviews.com

Komentarz

• Tytus
                          Pełne uzależnienie
                          • 2004
                          • 1358

Zamieszczone przez muflon
                          Zamieszczone przez Vitez
                          Eee tam.. przecież to już chyba taki lokalny folklor:
                          - nabijanie się z 300D Tytusa,
                          - "polskawy" język Przemka (którego zresztą odplonkowałem, bo po przymknięciu na to oko jest całkiem spoko),
                          - czy też np. czepianie się Ciebie przy każdej okazji
                          ale za to jak jest wesoło :P :P :P
                          20Dset
                          maj łeb...

Komentarz

• Adso
                            Początki nałogu
                            • 2007
                            • 310

kurcze, chciałem zobaczyć te zdjęcia, o których mowa...i bulba...nie ma...a co do zdjęć JaWa...hmmmm...co innego brak ostrości...a co innego "miękkie" zdjęcia... makro ostre..a co do modelek...widocznie taka koncepcja...zmiękczać...zmiękczać)...przynajmniej celullitu nie widać))
                            galeria: http://adso.digart.pl/digarty/

Komentarz

Pracuję...