300D Błagam POMOCY!!!

Zwiń
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • duda88

300D Błagam POMOCY!!!

Witajcie drodzy forumowicze zwracam sie do Was z prozba o pomoc.
    Ostatnio uzytkowalem 300D.
    Napotkalem nie stety na problem, a mianowice: gdy zapelnilem karte jak karzdy normalny user tego typu sprzetu otworzylem klapke zabespiczajaca to cudenko i za pomoce "dzydzelka, guziczka" wyciagnalem karte. Wsadzielm ja do czytnika skopiowalem pliki i zabralem sie za ponowne zaladowanie jej do aparatu. Lecz tu spodkal mnie zawod, karta niechciale wejsc. Odrazu zabralem sie za ogledziny slotu i doszedlem do wniosku ze przyczyna tego iz karta nieche wejsc jest "wypychacz" taka mala nieto blaszka ni to dzwigienka, metalowa znajdujaca sie w rogu slotu. Ona poprostu tak jak by nie wrocila po wlozeniu karty na swoje miejsce. W swym przerazeniu (sprzet nie jest moj) i ogledzinach przez wlascicielapostanowilem delikatnie ta blaszke wstawic na miejsce. Udalo sie poczulem lekki opur i pstryk wskoczylo. Uradowany zabralem sie za zaladunek kart jest super zapina sie i wyskakuje. Ale to nie koniec wlaczam aparat i tu praktycznie brak reakcji. NIc na Monitorze sie nie wyswietla a na ty z parametrami pojawia sie tylko napis EOS. Po wyjeciu kart aparat dziala tak jak by normalnie pojawiaja sie normalen dane LCD dziala jak by wszytko bylo ok?? sPRAWIDZIEL JESZCZE Z INNA KARTA ALE SYTUACjA SIE POWTARZA. Pomorzcie drodzy forumowicze co mam z tym fantem zrobic i ile ewentualnie kosztowala by mnie naprawa w serwisie.

Z gory dzieki za pomoc
  • Andee
    Uzależniony
    • 2005
    • 503

Ale po jakiemu Ty do nas rozmawiasz?

Nie pogiales czasem w "swym przerazeniu" pinow w slocie?
    Czarna puszka i gruszka... www.andee.nwz.pl

Komentarz

• duda88

NIe na pewno nic nie jest pogiete. Przerazony jestm bo to nie moj sprzet a ja nie stety nie spie na pieniadzach. Teraz karta wchodzi normalnie ale tak jakby aparat sie zawieszal gdy karta jest w srodku

Komentarz

• agaikarol

W Bydgoszczy jest jedna dobra firma od aparatów. jak mieszkasz gdzieś w pobliżu to polecam.

pozdrawiam Karol

Komentarz

• Tomasz1972
          Pełne uzależnienie
          • 2005
          • 3042

Zamieszczone przez duda88
          NIe na pewno nic nie jest pogiete. Przerazony jestm bo to nie moj sprzet a ja nie stety nie spie na pieniadzach. Teraz karta wchodzi normalnie ale tak jakby aparat sie zawieszal gdy karta jest w srodku
          Proponuję włożyć inną kartę , jeżeli będzie ok to wina karty, jeżeli sytuacja się powtórzy to tylko serwis ratuje .

Komentarz

• duda88

No tak z ta karta to tez juz prubowalem ale niestety byla ona od nikona, niesformatowana wiec niewiem jaka na to powinien zareagowac eos. Jeszcze bede probowal lecz coraz bardziej sklaniam sie wkierunku serwisu. NIestety mieszkam na Śląsku jezeli tu na miejscu nieznajde jakiegos dobrego serwisu to bywam dosc czesto w warszawie wiec go ewentualnie tam zawioze.
            DZIEKI ZA PROBE POMOCY!!! JAK BY KOMUS PRZYSZEDL DO GLOWY JAKIS JESZCZE POMYSL TO BEDE WDZIECZNY ZA PODZIELENIE SIE NIM ZE MNA

JESZCZE RAZ DZIEKI

Komentarz

• kami74
              Pełne uzależnienie
              • 2005
              • 1492

Wyjecie baterii ? Tej głównej i tej podtrzymujacej. Może pomoże
              5DII 24105f4L S7030045,6APODG 501.8II 430EX wyposażona w ponton VS600R
              MOJE PSTRYKI NA CB& GALERIA NETOWA

później, późnym popołudniem, gdy cienie będą dłuższe i smutniejsze niż są..

Komentarz

• duda88

Dobra dzieki to jest jakis pomysl

Komentarz

• -=Festyk=-
                  Uzależniony
                  • 2005
                  • 666

Zamieszczone przez agaikarol
                  W Bydgoszczy jest jedna dobra firma od aparatów. jak mieszkasz gdzieś w pobliżu to polecam.

pozdrawiam Karol
                  A gdzie się znajduje ta firma?Może na przyszłość się przyda

||Galeria

Komentarz

• Janusz Body
                    Moderator
                    • 2004
                    • 5757

...NIestety mieszkam na Śląsku ....
                    Zobacz o ile prościej by było gdybyś w danych o sobie umieścił gdzie mieszkasz, a tak to twojego posta mozna wrzucic do hasioka albo doradzić zapytanie "kaj som sebleczone frelki" w googlach "mamlasie jeden" :-)

Janusz

Janusz,
                    Old enough to know better - but I do it anyway.

Komentarz

• duda88

Spoko o serwisach w sowim rejonie co nie co wiem. CHodzilo mi bardziej o rade jak domowym sposobem poradzic sobie z tym problemem. Tak czy siak sprzet poszedl do serwisu canona i tyle. Za jednycm zamachem go przejza przeczyszcza, naprawia i dadza buziaka
                      Dzieki za pomoc

Komentarz

• Tomasz1972
                        Pełne uzależnienie
                        • 2005
                        • 3042

dadza buziaka
                        W to wątpię :-)

Komentarz

• b'Art
                          Początki nałogu
                          • 2005
                          • 370

Spoko o serwisach w sowim rejonie co nie co wiem. CHodzilo mi bardziej o rade jak domowym sposobem poradzic sobie z tym problemem. Tak czy siak sprzet poszedl do serwisu canona i tyle. Za jednycm zamachem go przejza przeczyszcza, naprawia i dadza buziaka
                          Dzieki za pomoc
                          Odezwij się potem i powiedz co nawywijałeś. Po mojemu kartę odwrotnie idało Ci się włożyć

Komentarz

• duda88

NIe karty nie udalo mi sie odwrotnie wlozyc sprzet lezy juz w serwisie.
                            Co mu bylo i ile to mnie kosztowalo napewno napisze (o ile nie bede musial kompa sprzedac)
                            Dzieki jeszcze raz za POMOC

Komentarz

• hekselman
                              Uzależniony
                              • 2005
                              • 568

...i dadza buziaka
                              ..prędzej w mordę

Komentarz

Pracuję...