Co poprawić w takim zdjęciu?

Zwiń
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • chuckyy
    Początki nałogu
    • 2005
    • 482

Co poprawić w takim zdjęciu?

Natchniony jednym z postów z tego działu
    http://canon-board.info/showthread.php?t=7644
    pobawiłem się wczoraj i pstryknąłem coś takiego
    Ludzi o większym doświadczeniu w temacie prosiłbym o wytknięcie ewentualnych błędów - dzisiaj zamierzam pokombinować dalej - m.in. ze szkłem jako podstawą aby uzyskać ładny efekt odbicia
    Ostatnio edytowany przez chuckyy; 3891.
    | Canon 16-35 2.8 | Canon 24-70 2.8 | Canon 70-200 4 | Canon 85 1.8 USM | Speedlite 580 ex | Omnibounce STOFEN | LumiQuest Soft Screen | transcend 8 GB | kingstone 1 GB ELITE PRO & 2 GB ULTIMATE | Marumi DHG CPL 67, 77, 82 mm | statyw Velbon Sherpa 750R | Lowepro Staelth Reporter 200 AW | Śjakaś inna Lowepro | Military PRO LIMA :] Sporo planów na przyszłość... m.in. 135 L
  • akustyk
    gajowy
    • 2004
    • 12226

niemiecka flaga na zawleczce mi jakos srednio podchodzi.

poza tym jest dobrze jak na moje oko.
    www albo tez flickr

Komentarz

• chuckyy
      Początki nałogu
      • 2005
      • 482

Zamieszczone przez akustyk

Rozumiem, że masz na myśli to odbicie? Faktycznie, coś tam jest nieciekawego... musze pomyśleć jak to zniwelować
      | Canon 16-35 2.8 | Canon 24-70 2.8 | Canon 70-200 4 | Canon 85 1.8 USM | Speedlite 580 ex | Omnibounce STOFEN | LumiQuest Soft Screen | transcend 8 GB | kingstone 1 GB ELITE PRO & 2 GB ULTIMATE | Marumi DHG CPL 67, 77, 82 mm | statyw Velbon Sherpa 750R | Lowepro Staelth Reporter 200 AW | Śjakaś inna Lowepro | Military PRO LIMA :] Sporo planów na przyszłość... m.in. 135 L

Komentarz

• Jurek Plieth
        Pełne uzależnienie
        • 2004
        • 2087

Masz oko Przez dłuższy czas nie mogłem tej "flagi" znaleźć!
        http://plieth.com

Komentarz

• akustyk
          gajowy
          • 2004
          • 12226

ech... no bo flaga jest bardziej belgijska
          www albo tez flickr

Komentarz

• chuckyy
            Początki nałogu
            • 2005
            • 482

Zamieszczone przez Jurek Plieth
            Masz oko Przez dłuższy czas nie mogłem tej "flagi" znaleźć!
            Być może to wina jasności monitora Na przyciemnionym pewnie tego nie widać

Akustyk, a może masz pomysł jak wyeliminować ten nieciekawy efekt? Zdjęcie robiłem w zaciemnionym pokoju, jedynym źródłem światła była lampka za buteleczkę. Światło zostało rozproszone przez kilka kartek folexu, który robił jednocześnie za tło.

Komentarz

• bonk
              Uzależniony
              • 2005
              • 636

Zamieszczone przez chuckyy
              Być może to wina jasności monitora Na przyciemnionym pewnie tego nie widać

Akustyk, a może masz pomysł jak wyeliminować ten nieciekawy efekt? Zdjęcie robiłem w zaciemnionym pokoju, jedynym źródłem światła była lampka za buteleczkę. Światło zostało rozproszone przez kilka kartek folexu, który robił jednocześnie za tło.
              kiedys tego typu fotki robilo sie z cala "pompa" z ustawianiem/usuwaniem kazdego bliku na fotografowanym przedmiocie
              dzis kazda z tych spraw zalatwia sie w PSie. ewentualnie wogole nie fotografuje sie produktu tylko robi sie model 3d.

ale jezeli naprawde chcesz to usunac postaw scianke z bilego karotnu, wytnij otwor na obiektyw i bedzie ok
              dawno dawno temu robiac aramture lazionkowa przy zblizeniach korzystalem softboxu wlkadajac w dziurke zamiast panika lamy obiektyw

Komentarz

• akustyk
                gajowy
                • 2004
                • 12226

Zamieszczone przez bonk
                ale jezeli naprawde chcesz to usunac postaw scianke z bilego karotnu, wytnij otwor na obiektyw i bedzie ok
                albo tez ciemny karton, zeby ukryc ciemny obiektyw. ale bialy chyba lepszy bo nie doda cieni.

jakims rozwiazaniem moze byc tez dluzsza ogniskowa, a dokladniej wieksza odleglosc fotografowania.

last but not least - do fotografowania tylko i wylacznie ciemne klamoty na grzbiecie
                www albo tez flickr

Komentarz

• chuckyy
                  Początki nałogu
                  • 2005
                  • 482

albo tez ciemny karton, zeby ukryc ciemny obiektyw. ale bialy chyba lepszy bo nie doda cieni.

jakims rozwiazaniem moze byc tez dluzsza ogniskowa, a dokladniej wieksza odleglosc fotografowania.

last but not least - do fotografowania tylko i wylacznie ciemne klamoty na grzbiecie
                  To było robione 50, czyli po kropie 80 Pobawię się dzisiaj

BTW - wiem, że teraz robi się 3d, ale ja tych fotek nie robię do reklam, tylko dla własnej nauki i własnej satysfakcji

Komentarz

• bonk
                    Uzależniony
                    • 2005
                    • 636

To było robione 50, czyli po kropie 80 ...
                    i bardzo dobra ogniskowa
                    przy dluzszych jak sugeruje akustyk zaczal bys tracic glebie
                    a to w tego typu fotografii bardzo wazna rzecz

Komentarz

• chuckyy
                      Początki nałogu
                      • 2005
                      • 482

Zamieszczone przez bonk
                      i bardzo dobra ogniskowa
                      przy dluzszych jak sugeruje akustyk zaczal bys tracic glebie
                      a to w tego typu fotografii bardzo wazna rzecz
                      Nawet gdybym chciał dłuższą - nie wystarczyłoby mi już pokoju, hehehe
                      Zresztą - wybrałem ten obiektyw, bo daje najlepszą jakość, w końcu to stałka

Komentarz

• DoMiNiQuE
                        Pełne uzależnienie
                        • 2004
                        • 3548

Rozumiem, że masz na myśli to odbicie? Faktycznie, coś tam jest nieciekawego... musze pomyśleć jak to zniwelować
                        Nie ma nad czym myslec 3 kliki i po problemie

Komentarz

• Jurek Plieth
                          Pełne uzależnienie
                          • 2004
                          • 2087

Zamieszczone przez [DoMiNiQuE]
                          Naprawdę jesteś cholernie dobry w te klocki
                          http://plieth.com

Komentarz

• DoMiNiQuE
                            Pełne uzależnienie
                            • 2004
                            • 3548

Zamieszczone przez Jurek Plieth
                            Naprawdę jesteś cholernie dobry w te klocki
                            Bardzo dziekuje za komplement, wiele on dla mnie znaczy ale zdecydowanie przesadzasz Na tym forum sa lepsy 'wymiatacze' ...ale najwidoczniej tylko mi sie czasami nudzi dlatego nie raz cos klikne

Komentarz

• chuckyy
                              Początki nałogu
                              • 2005
                              • 482

Zamieszczone przez [DoMiNiQuE]
                              Myśleć nad tym jak zrobić zdjęcie, żeby nie były potrzebne żadne kliki. Nie chodzi mi o to, żeby zdjęcia poprawiać w PS. To nie problem Chodzi o to, że kiedyś PSa nie było, a ludzie robili fotki bez odbić.

Komentarz

Pracuję...