055ProB vs 055MF3

Zwiń
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Thrasher

055ProB vs 055MF3

Bardzo podobne statywy tylko że MF3 jest dwa razy droższy ale za to wykonany z włókien węglowych i stopów magnezu przez co jest nieco lżejszy i zarazem stabilniejszy od ProB, ma jeszcze pasek do przenoszenia w ręce za to nie ma pianek na nogach jakie ma ProB. Czy warto kupować MF3? O to samo pytałem na innym forum ale nie bardzo mi tam pomogli więc licze, że tutaj będzie inaczej :-)

Jesteśmy polskim dystrybutorem renomowanych marek oferujących sprzęt i akcesoria foto/wideo: Manfrotto, Avenger, Gitzo, Linhof i innych.

055ProB około 550zł
    055MF3 około 1100zł
  • Jac
    Pełne uzależnienie
    • 2004
    • 4813

nikt za ciebie nie zdecyuje :-) wiec nie wiem czy ci pomozemy ... jesli bedziesz duzo nosil i stac cie na ten satyw weglowy to sie nie wachaj tylko go bierz, jest lzejszy o 0,5 kg i wytrzymalszy... czego chciec wiecej... jak dla mnie nie ware doplaty bo wiecej go woze niz nosze.
    Instagram

Komentarz

• a13
      Bywalec
      • 2005
      • 107

[QUOTE=mmsza]Jestem świeżo po zakupie 055ProB i macałem je oba. Fakt, ten z

A jaką kupiłes głowicę ?
      Marek

Komentarz

• a13
        Bywalec
        • 2005
        • 107

Zamieszczone przez mmsza
        141rc
        I jescze jedno pytanie:
        ile dałeś za całość i czy nie rozważałeś zakupu innej głowice np z poziomicami ?
        Marek
        =============

Komentarz

• Moris
          Początki nałogu
          • 2005
          • 302

Mam z miesiąc 055ProB + 460Mg ... IMHO - 055MF3 wcale nie tłumi lepiej drgań a jego jedyną zaletą jest waga.
          | Fotografia ślubna | Zdjęcia ślubne | BLOG |

Komentarz

• Thrasher

Dziękuje za opinie. Zdecydowałem się na ProB :-) mogę go kupić z głowicą i torbą lub paskiem i sporo jeszcze zaoszczędzę w porównaniu z tym co bym wydał na MF3 z głowicą. Myślę, że nosząc go w ten sposób będzie mi wygodniej niż MF3 który tylko chyba w ręku się da nosić z tym paskiem który jest do niego w zestawie. Chciałem się tylko upewnić że niema między tymi modelami jakiejś ogromnej różnicy w stabilności (tłumieniu drgań) ale widze że niema. A głowicę już dawno wybrałem 488RC0.

Komentarz

• a13
              Bywalec
              • 2005
              • 107

statyw

A moglibyśmy się podzielić informacjami gdzie można kupić najtaniej ?

Ja planuję kupić albo w Abitechu lub foto-raj , cena 055PRO+141RC około 730 zł

Podajcie gdzie i za ile kupiliście swoje statywy ( i jakie) o ile nie jest to
              tajemnica handlowa
              Marek

Komentarz

• Tomasz1972
                Pełne uzależnienie
                • 2005
                • 3042

Ja kupowałem w http://www.foto-kurier.com.pl/ . Dla prenumeratorów taniej !!!!!!

Komentarz

• Mac
                  Pełne uzależnienie
                  • 2004
                  • 2063

Swój kupowałem www.cyfrowe.pl. Cena była bardzo przystępna poniżej 700 PLN a potem dobrałem jeszcze futerał.
                  EOS 5D/BG-E4, EOS-300V, EF 16-35/2.8 | EF 24-105/4 | EF 70-200/2.8| EF 100-400/4.5-5.6 | EF 15/2.8 Fisheye | EF 35/1.4 | EF 135/2| EF 100/2.8 Macro | EF MP-E 65/2.8 Macro | Lensbaby Composer | 580 EX II | MR-14EX | PowerShot SX1 IS, Gitzo 1540, 682B

Komentarz

Pracuję...