[Olympus ED 35-100mm 2.0] - Canona prosimy o odpowiedź...

Zwiń
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • gietrzy
    Pełne uzależnienie
    • 2004
    • 5727

[Olympus ED 35-100mm 2.0] - Canona prosimy o odpowiedź...

... w równie jasnym stylu
    the silence is deafening
  • muflon
    Pełne uzależnienie
    • 2004
    • 6763

Kurcze, można się naśmiewać, lekceważyć, wytykać wady... ale jak się coś takiego widzi to coś się w człowieku buntuje :-)
    zdjęcia lotnicze - zdjęcia ogólnie - airshow-reviews.com

Komentarz

• gietrzy
      Pełne uzależnienie
      • 2004
      • 5727

Zamieszczone przez muflon
      Kurcze, można się naśmiewać, lekceważyć, wytykać wady... ale jak się coś takiego widzi to coś się w człowieku buntuje :-)
      Dokładnie, ja nie lubię zoomów bo ciemne, a tu masz babo placek
      the silence is deafening

Komentarz

• akustyk
        gajowy
        • 2004
        • 12226

nie kumam problemu. pol dzialki roznicy do f/2.8 w tym wypadku nie robi wielkiego halo. glebia ostrosci na matrycy 4/3 i tak porownywalna z f/2.8 w APS-C, a roznice swiatla w Canonie mozna skompensowac zwiekszajac czulosc. a i tak poziom szumow nie osiagnie tego co Oly.

owszem, cos takiego dla APS-C to byloby halo. technicznie jest spokojnie wykonalne, tylko musimy czekac az laskawie nam panujaca firma ruszy d... i zajmie sie optyka EF-S. na co, powiedzmy sobie wprost, raczej nie mamy co liczyc. a niestety Tokina/Tamron/Sigma tez raczej tej klasy optyki nie ruszaja. jesli juz, to czegos takiego mozna sie spodziewac z napisem Nikkor DX
        www albo tez flickr

Komentarz

• ripek
          Pełne uzależnienie
          • 2005
          • 1486

Może jakaś sprytna przejściówka ?
          Canon G10, WP-DC28, :grin: 5d mkIII:grin: 5d mkI 17-40L 24LII 35L 85LII 580II

Komentarz

• Michu (Pentax)
            Początki nałogu
            • 2006
            • 306

Akustyk - popraw mnie jeśli się mylę. Ale to chyba najjaśniejszy zoom, jaki powstał. A to już jest powód do powiedzenia "Wooow!".
            Kwestią wtórną pozostaje cena za to cacuszko.
            Poza tym, jeśli firma wypuszcza coś takiego, to oznacza, że zamierza walczyć w segmecie profi. A to już powinno Was cieszyć.
            Z poważaniem - Michu, Licencjonowany Pogromca Vampirów :)=

Komentarz

• Jurek Plieth
              Pełne uzależnienie
              • 2004
              • 2087

Zamieszczone przez Michu (Pentax)
              Akustyk - popraw mnie jeśli się mylę. Ale to chyba najjaśniejszy zoom, jaki powstał...
              No, ale dla systemu 4/3, co oznacza 1/4 powierzchni klatki 24x36, podczas, gdy większość obiektywów, którymi się podniecamy pokrywa całą klatkę, a to ogromna różnica!!!
              http://plieth.com

Komentarz

• muflon
                Pełne uzależnienie
                • 2004
                • 6763

Akustyk - popraw mnie jeśli się mylę. Ale to chyba najjaśniejszy zoom, jaki powstał.
                Gwoli ścisłości: takie licytacje nie mają sensu. Równie dobrze mogę powiedzieć, że w moim G5 mam zooma od f/2.0-3.0, i to trudniejszego do zbudowania, bo przy ekwiwalencie 35-140
                zdjęcia lotnicze - zdjęcia ogólnie - airshow-reviews.com

Komentarz

• akustyk
                  gajowy
                  • 2004
                  • 12226

Akustyk - popraw mnie jeśli się mylę. Ale to chyba najjaśniejszy zoom, jaki powstał. A to już jest powód do powiedzenia "Wooow!".
                  Kwestią wtórną pozostaje cena za to cacuszko.
                  Poza tym, jeśli firma wypuszcza coś takiego, to oznacza, że zamierza walczyć w segmecie profi. A to już powinno Was cieszyć.
                  zgadzam sie, ze najjasniejszy. ale moj argument dotyczyl tego, ze z tej "jasniejszosci" absolutnie nic nie wynika poza nizsza cyferka.

obiektyw sam z siebie nie funkcjonuje, a tylko w polaczeniu z korpusem - a tutaj 35-100/2.0 + E500 (chwilowo najlepsza matryca 4/3) funkcjonalnie nie ma zalet nad 70-200/2.8 + 20D. a wrecz, powiedzialbym jest do tylu. mala cyferka w przypadku 4/3 daje impact marketingowy, ale z punktu widzenia fotografa nie niesie ze soba nic istotnie lepszego niz f/2.8 w APS-C.
                  www albo tez flickr

Komentarz

• Michu (Pentax)
                    Początki nałogu
                    • 2006
                    • 306

Zamieszczone przez akustyk
                    mala cyferka w przypadku 4/3 daje impact marketingowy, ale z punktu widzenia fotografa nie niesie ze soba nic istotnie lepszego niz f/2.8 w APS-C.
                    Nie rozwalaj mnie. A kogo obchodzi punkt widzenia fotografa? Teraz liczy się tylko marketing. I być może właśnie dlatego Canon "poczuje się" do tego, by odpowiedzieć
                    Mogę się mylić, ale czy to nie Canon ma najjaśniejszą "50"?

Komentarz

• akustyk
                      gajowy
                      • 2004
                      • 12226

Nie rozwalaj mnie. A kogo obchodzi punkt widzenia fotografa? Teraz liczy się tylko marketing. I być może właśnie dlatego Canon "poczuje się" do tego, by odpowiedzieć
                      no mnie na przyklad obchodzi punkt widzenia fotografa. dlatego mnie to 35-100/2.0 ani grzeje ani ziebi

zwlaszcza, ze w EOS-a nie ma tego nawet jak wpiac

Mogę się mylić, ale czy to nie Canon ma najjaśniejszą "50"?
                      najjasniejsza wsrod systemow AF. owszem, mial. nieprodukowana juz
                      www albo tez flickr

Komentarz

• Michu (Pentax)
                        Początki nałogu
                        • 2006
                        • 306

no mnie na przyklad obchodzi punkt widzenia fotografa. dlatego mnie to 35-100/2.0 ani grzeje ani ziebi
                        Tak, tylko że Ty nie decydujesz o rozwoju np. EOSów ))
                        I dlatego zamiast MLU jest DirectPrint. O spocie w EOSach XXD nie wspominając.

najjasniejsza wsrod systemow AF. owszem, mial. nieprodukowana juz
                        OKO - dzięki za wyjaśnienie.

Komentarz

• akustyk
                          gajowy
                          • 2004
                          • 12226

Tak, tylko że Ty nie decydujesz o rozwoju np. EOSów ))
                          I dlatego zamiast MLU jest DirectPrint. O spocie w EOSach XXD nie wspominając.
                          ech... juz mnie lepiej nie wk... 8)

predzej Canon doda na korpusie przycisk "rob loda", niz uzytkownicy sie doczekaja guziora MLU, o ktorym mowa jest bodajze od czasow EOS-a 1 (http://www.photozone.de/2Equipment/canoncamera.htm)
                          www albo tez flickr

Komentarz

• Michu (Pentax)
                            Początki nałogu
                            • 2006
                            • 306

ech... juz mnie lepiej nie wk... 8)

predzej Canon doda na korpusie przycisk "rob loda", niz uzytkownicy sie doczekaja guziora MLU, o ktorym mowa jest bodajze od czasow EOS-a 1 (http://www.photozone.de/2Equipment/canoncamera.htm)
                            ROTFL ))

Komentarz

• chomsky
                              Początki nałogu
                              • 2005
                              • 485

nie kumam problemu. pol dzialki roznicy do f/2.8 w tym wypadku nie robi wielkiego halo. glebia ostrosci na matrycy 4/3 i tak porownywalna z f/2.8 w APS-C, a roznice swiatla w Canonie mozna skompensowac zwiekszajac czulosc. a i tak poziom szumow nie osiagnie tego co Oly.

owszem, cos takiego dla APS-C to byloby halo. technicznie jest spokojnie wykonalne, tylko musimy czekac az laskawie nam panujaca firma ruszy d... i zajmie sie optyka EF-S. na co, powiedzmy sobie wprost, raczej nie mamy co liczyc. a niestety Tokina/Tamron/Sigma tez raczej tej klasy optyki nie ruszaja. jesli juz, to czegos takiego mozna sie spodziewac z napisem Nikkor DX
                              Czy miedzy 2,8 a 2 jest pol dzialki?
                              Analog ma "dusze".

Komentarz

Pracuję...