mam znowu problem
jak patrzę przez wizjer to widac jakiś paproszek, prubowałem czyścić obiektyw z obu stron, no i sam wizjer również. gdzie on może być?? na lustrze??
paproszek na wizjerze?
Zwiń
X
-
Tagi: Brak
-
No to pewnie na matówce. Dmuchnij z gruszki i będzie git.650D, T 12-24 4.0, S 30 1.4, S 18-35 1.8, C 70-210 3.5-4.5, C 50 2.5 macro, M42: Praktica LLC, Jupiter 9, Pentacon 135 2.8, Orestegor 300 4.0 -
-
-
jeszcze amm pytanko, to co na matówce jest np. właśnie jakiś paproszek, nie będzie widoczne na zdjęciach??Komentarz
-
Na zdjeciach paprochow z matowki czy lustra nie widac. Moze byc widac jedynie te co sa na soczewkach obiektywu.EOS 30D | EOS 30V + grip | G3
Komentarz
-
dzięki
a ma ktoś może jakiś link do tematu typu-jak skonstruowany jest aparat? i do czego służą poszczególne części-chociażby matówka? jak zwykle dzięki za odpowiedzi
!!
Komentarz
-
troche jest tutaj:Zamieszczone przez mikeqpdzięki
a ma ktoś może jakiś link do tematu typu-jak skonstruowany jest aparat? i do czego służą poszczególne części-chociażby matówka? jak zwykle dzięki za odpowiedzi
!!
zrodlo: Photography in MalaysiaKomentarz
-
Pod zadnym pozorem nie dmuchaj na matowke paszcza
Ja musialem po takiej operacji wyjmowac matowke i ja czyscic.
Nie jest tak zle. Ja moja matowke czyscilem bibulkami oraz plynem do obiektywow i powiem Ci, ze jest czystaZamieszczone przez akustykwlasnie. grucha go! tylko bron bios-ie nie drap niczym (nawet pedzielkiem)
...ale nie probujcie tego, ja bylem zdesperowany
Komentarz
-
-
Sigma 70-300/4-5.6 APO Macro Super II, takze szalu nie ma :grin:Zamieszczone przez mikeqp[DoMiNiQuE] jakiego szkła używasz do robienia fotek ptakom??Komentarz

Komentarz