kiedy następca Canon 100-400/4,5-5,6 L IS

Zwiń
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Metus
    Początki nałogu
    • 2005
    • 424

kiedy następca Canon 100-400/4,5-5,6 L IS

Hey
    Po trudnych decyzjach wstępnie zamówiłem ten obiektyw. Zastanawia mnie jednak kiedy Canon wypuści jego następcę.. bo ten będzie tańszy a za tą cenę (chyba) będzie można kupić nowszy model... czy ktoś może też wie... co będzie nowościa? tj co się zmieni wzgl starego modelu...

no i trzecia rzecz... czy ktoś z Was śledził ceny tego szkła? chodzi mi o to, że towary często skaczą cenowo... raz górka raz dołek... a może szkło stale tanieje? może warto poczekać np miesiąc i kupić sporo taniej? ew. ile taniej... jestem bardzo niecierpliwym stworzeniem i jeśli coś sobie umanię.... to nie ma zmiłuj się.. musi być a najlepiej na już..
    pozdrawiam
    Metus
  • Nemeo
    Pełne uzależnienie
    • 2005
    • 1757

Za ile je kupujesz jeśli można wiedzieć ?

Komentarz

• Metus
      Początki nałogu
      • 2005
      • 424

5600 złociszy, może nie najtaniej ale mam rozłożone na raty... jeszcze zbieram "siły" po 24-105
      Auwo sprzedaje troche taniej ale... nie mam gotówki :/
      Ostatnio edytowany przez Metus; 2200.
      pozdrawiam
      Metus

Komentarz

• KuchateK
        Pełne uzależnienie
        • 2005
        • 4895

Nie wiem czy jest co mogli by zmienic... Wyglad? Szklo nie jest zle... Podejzewam ze w tym segmencie i zakresie wielkich zmian raczej nie bedzie. No chyba ze odpowiednik ktoregos nowego wynalazku nikona.
        ...

Komentarz

• Metus
          Początki nałogu
          • 2005
          • 424

myślałem np o stałym świetle.... może jaśniejszy..
          pozdrawiam
          Metus

Komentarz

• KuchateK
            Pełne uzależnienie
            • 2005
            • 4895

Stale f/5.6 pewnie by mogli zrobic

A reszta to nie wiem... Moze kiedys...

Ale chyba wszyscy by woleli raczej dobre szkla ponizej 70mm jak kolejne tele...
            ...

Komentarz

• Metus
              Początki nałogu
              • 2005
              • 424

skoro piszesz kto i co by chciał... to napiszę Ci że ja... bym chciał.. hehehe
              Canona 100-500(600)/4 L IS w cenie do 6k aż tak dużo chcę?
              pozdrawiam
              Metus

Komentarz

• Jac
                Pełne uzależnienie
                • 2004
                • 4813

Zamieszczone przez KuchateK
                Ale chyba wszyscy by woleli raczej dobre szkla ponizej 70mm jak kolejne tele...
                nawet ponizej 50mm
                Instagram

Komentarz

• gietrzy
                  Pełne uzależnienie
                  • 2004
                  • 5727

Zamieszczone przez Jac
                  nawet ponizej 50mm
                  Nawet poniżej 35mm ;-)
                  the silence is deafening

Komentarz

• KuchateK
                    Pełne uzależnienie
                    • 2005
                    • 4895

Transfokator ( ) 17-70 USM chetnie. Nie rozdrabniajmy Kase maja moga robic
                    ...

Komentarz

• Costus
                      Bywalec
                      • 2005
                      • 145

Zamieszczone przez Metus
                      Hey
                      Po trudnych decyzjach wstępnie zamówiłem ten obiektyw. Zastanawia mnie jednak kiedy Canon wypuści jego następcę.. bo ten będzie tańszy a za tą cenę (chyba) będzie można kupić nowszy model... czy ktoś może też wie... co będzie nowościa? tj co się zmieni wzgl starego modelu...

no i trzecia rzecz... czy ktoś z Was śledził ceny tego szkła? chodzi mi o to, że towary często skaczą cenowo... raz górka raz dołek... a może szkło stale tanieje? może warto poczekać np miesiąc i kupić sporo taniej? ew. ile taniej... jestem bardzo niecierpliwym stworzeniem i jeśli coś sobie umanię.... to nie ma zmiłuj się.. musi być a najlepiej na już..
                      Widzę Metus że mamy podobne preferencje - ja już wylizałem rany po 24-105 i 100-400. Teraz baardzo mocno się zastanawiam nad tym czego ja nie mam a Ty masz - nad 5D :razz: Ale nie wiem czy tyo jeszcze najlepszy moment na zakup - ponoć ma się ukazać za chwilę 50D (następca 20D) ...
                      ...kto w sercu nosi zieloną gałązkę, może być pewny,
                      że wcześniej czy później siądzie na niej ptak śpiewający...

Komentarz

• Metus
                        Początki nałogu
                        • 2005
                        • 424

chyba 30D
                        5D powiadasz.... pamiętaj, że Twoje 100-400 mooocno się skróci... nawet nie wiesz jak bardzo to odczujesz
                        pozdrawiam
                        Metus

Komentarz

• Metus
                          Początki nałogu
                          • 2005
                          • 424

nie wspominając już o Twojej 105 macro... wiesz... współczuje tym co kupili pełną klatkę a mają swoją ulubioną 50/2,8 macro... hehehe żeby mieć skalę odwzorowania 1:1 trzeba walnąć np muchę przednią soczewką i krzyknąć "no mała a teraz przytul sie do soczewki bo macro 1:1 robie" hrhrhrhr hehehe
                          pozdrawiam
                          Metus

Komentarz

• Costus
                            Bywalec
                            • 2005
                            • 145

Zamieszczone przez Metus
                            nie wspominając już o Twojej 105 macro... wiesz... współczuje tym co kupili pełną klatkę a mają swoją ulubioną 50/2,8 macro... hehehe żeby mieć skalę odwzorowania 1:1 trzeba walnąć np muchę przednią soczewką i krzyknąć "no mała a teraz przytul sie do soczewki bo macro 1:1 robie" hrhrhrhr hehehe
                            To chyba mylisz z jakims innym szkłem - Sigma 105 Macro ma minimalną odległośc ostrzenia 31 cm. Jest to naprawdę sporo i nie musisz wcale wkładać owada do obiektywu :smile: żeby zrobić mu zdjęcie. Jak dołożysz parę pierścionków to jest jeszcze lepiej

Komentarz

• Costus
                              Bywalec
                              • 2005
                              • 145

Zamieszczone przez Metus
                              chyba 30D
                              5D powiadasz.... pamiętaj, że Twoje 100-400 mooocno się skróci... nawet nie wiesz jak bardzo to odczujesz
                              Skróci ale od czego są ... TC?

Komentarz

Pracuję...