Przebieg w analogu

Zwiń
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Paradox
    Bywalec
    • 2004
    • 159

Przebieg w analogu

Ślęczę już od paru godzin i nie mogę znalezć,a wiem że cos takiego tu czytałem,mianowicie że na początku nowego filmu jest naświetlany nr klatki.Nie wiem czy dobrze wogóle tamto zrozumiałem,ale jesli tak to w jakich modelach,bo ja mam 50-tke i nic takiego nie zauważyłem,no chyba ze laboludki odcinają.
    Pozdrawiam.

ps"adamek-że też się Ciebie jeszcze żarty wypalają
    Ostatnio edytowany przez Paradox; 666.
    EOS 50 I EF 70-200 4L I EF 17-40 4L I
  • adamek
    Pełne uzależnienie
    • 2004
    • 2265

Ale czekaj.
    Że niby aparat miałby sam wypalać????
    Mój 33v na sczęście nic mi nie wypala.
    Miłego dnia
    adam jastrzębowski
    cyfra i analog. obiektywy, statyw i monopod
    tu tu

Komentarz

• Gizzmo
      Początki nałogu
      • 2004
      • 266

Ale czym mialby to niby robic? Do tego potrzebne byly by diody jakie sa na przyklad w datowniku - jesli ktos ma taki wynalazek w aparacie. Normalny aparat ma jedynie diode swiecaca w podczerwieni (ta od znajdowania, zliczania klatek), a normalny film na podczerwień jest slepy.
      EOS 30D | EOS 30V + grip | G3

Komentarz

• Paradox
        Bywalec
        • 2004
        • 159

Akurat to o co pytałem,to nie wyssałem sobie z palca.
        Nie twierdzę że coś takiego jest,sam jak to czytałem to byłem zaskoczony,no ale może nie czytałem ze zrozumieniem.

Komentarz

• Gizzmo
          Początki nałogu
          • 2004
          • 266

A gdzie to czytales?
          EOS 30D | EOS 30V + grip | G3

Komentarz

• Paradox
            Bywalec
            • 2004
            • 159

Gizzmo-w pierwszym moim poście jest napisane że tu na CB tylko że zaczełem czytać na jakiś inny tema,potem w wątku był link i potem gdzieś coś takiego się pojawiło.
            A swoją drogą to przydała by się taka funkcja-Twoje przeczytane posty,hehe.

Komentarz

• SimOn!
              Początki nałogu
              • 2005
              • 371

W niektorych starych Canonach FD bylo naswietlanie parametrow ekspozycji miedzy klatkami albo na pierwszej/ostatniej klatce filmu. Ale 50? hmm zdecydowniae nie.
              podpis...

Komentarz

• Loge
                • 2004
                • 5

Może chodzi o Eosa 1v? On wypala na rozbiegówce numer identyfikacyjny wraz z numerem filmu rosnącym automatycznie po każdej zmianie kliszy. Ale nie słyszałem o takich możliwościach w 50.

Komentarz

• dominpok
                  Dopiero zaczyna
                  • 2005
                  • 43

Minolta 7 wypala numer filmu na początku
                  a wdziałem też tylne klapki do Nikona f90 z nadrukiem parametrów ekspozycji pomiędzy klatkami
                  EOS 350D, EFS 18-55 II, 420EX , 512MB high sped, Sto-Fen Omni-Bounce
                  [email protected]

Komentarz

• thorin
                    Pełne uzależnienie
                    • 2005
                    • 1990

Zamieszczone przez dominpok
                    Minolta 7 wypala numer filmu na początku
                    a wdziałem też tylne klapki do Nikona f90 z nadrukiem parametrów ekspozycji pomiędzy klatkami

w eosach 600, 620, 630, 650 tez sa takie scianki

Komentarz

• Canonek
                      Bywalec
                      • 2005
                      • 150

Zamieszczone przez SimOn!
                      W niektorych starych Canonach FD bylo naswietlanie parametrow ekspozycji miedzy klatkami albo na pierwszej/ostatniej klatce filmu.
                      W jakich modelach ??? Z serii A i T nie mialem tylko T90. W zadnym czegos takiego nie bylo.
                      Canon 5DII, 1.8/50, 2/100, 24-70, 70-200
                      inne sprzety

Komentarz

• minek
                        Pełne uzależnienie
                        • 2005
                        • 1386

Zamieszczone przez Paradox
                        Ślęczę już od paru godzin i nie mogę znalezć,a wiem że cos takiego tu czytałem,mianowicie że na początku nowego filmu jest naświetlany nr klatki.Nie wiem czy dobrze wogóle tamto zrozumiałem,ale jesli tak to w jakich modelach,bo ja mam 50-tke i nic takiego nie zauważyłem,no chyba ze laboludki odcinają.
                        Jedynki wypalają. Nie wiem czy wszystkie (nie miałem żadnego (-: ) ale czytałem spec od 1V - na początku filmu wypala numer tegoż. - raczej blisko pierwszej klatki to musi być, prawdopodobnie zaraz za migawką, bo tam jest trochę miejsca na takie rzeczy.
                        W dodatku kolekcjonuje informacje o filmach (ponoć do 100). W pudełku jest kabelek i soft, pozwalający zgrać to do komputra. Masz wtedy info, nr filmu (ten sam co wypalony na konkretnych filmach), nr klatki i parametry ekspozycji i pewnie coś jeszcze - no taki exif do analoga.

Komentarz

Pracuję...