Trendy w fotografii prasowej - txt po ang. potrzebny!

Zwiń
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • paniania

Trendy w fotografii prasowej - txt po ang. potrzebny!

Hej
    mam wielką prośbę do Was. Zakładam, że przynajmniej część z Was (jeśli nie wszyscy), czyta angielskojęzyczne artykuły w różnych pismach dotyczących fotografii. Poszukuję artykułu (może być tak około dwa-trzy lata wstecz nawet) o trendach w fotografii prasowej, o ulubionych tematach, o technikach fotografowania i tak dalej. Generalnie - co mogłoby dotyczyć referatu o fotografii prasowej i zmianach w niej.

Mogą to być linki do artykułów w zagranicznych pismach/serwisach internetowych lub skany z gazet drukowanych (jesli ktoś posiada).

Będę wdzięczna jeśli ktoś mi pomoże.
    Pozdrawiam, Anka.

p.s. możecie pisać na [email protected]
  • nastier
    Uzależniony
    • 2005
    • 686

moja propozycja: www.google.pl

fotoblog

Komentarz

• paniania

Zamieszczone przez nastier
      moja propozycja: www.google.pl
      Gdybym chciała zdać się na samą siebie, pewnie bym to zrobiła. Twoja odpowiedź, niestety, nijak ma się do mojej prośby.
      Nie chcę szukać sama, ponieważ chciałabym poznać Wasze propozycje.
      Nastier - z całym szacunkiem - dziękuję. Byłeś mi bardzo pomocny.

Komentarz

• adamek
        Pełne uzależnienie
        • 2004
        • 2265

o! Wyczuwam pracę zaliczeniową :>.
        Miłego dnia
        adam jastrzębowski
        cyfra i analog. obiektywy, statyw i monopod
        tu tu

Komentarz

• nastier
          Uzależniony
          • 2005
          • 686

Zamieszczone przez paniania
          Nastier - z całym szacunkiem - dziękuję. Byłeś mi bardzo pomocny.
          prosze bardzo. polecam sie na przyszlosc ;]

fotoblog

Komentarz

• kocis
            Początki nałogu
            • 2005
            • 472

Zobacz tam:

co prawda jestem wrogiem fotografii prasowej, ale ten konkurs chyba najlepie odzwierciedla trendy.
            300D; 17-40/4L; 24-105/4L; 70-200/4L; 430EX

Komentarz

• paniania

Zamieszczone przez adamek
              o! Wyczuwam pracę zaliczeniową :>.
              Hehe, masz czuja tylko jak na lektoracie z angielskiego zainteresowac czyms studentow dziennikarstwa? Oczywiscie zdjeciami

Moja prośba jest nadal aktualna

Komentarz

• Jac
                Pełne uzależnienie
                • 2004
                • 4813

Zamieszczone przez kocis
                Zobacz tam:

co prawda jestem wrogiem fotografii prasowej, ale ten konkurs chyba najlepie odzwierciedla trendy.
                wrogiem fotografi prasowej czy wrogiem fotoedytorow? bo to co robi fotograf to jedno a to co zamiesci fotoedytor to drugie... w fotografi to 'na przestrzeni' 3 lat to chyba sie nic nie zmienilo
                Instagram

Komentarz

• Silent Planet
                  Uzależniony
                  • 2004
                  • 832

If your picture is not good enough, you are not close enough.
                  Spieprzyłaś cytat.
                  Popraw.
                  I napisz czyj on jest, bo tak jak teraz to wygląda na Twój.
                  A nie jest Twój.

( bez urazy )
                  is SILENCE
                  "Enjoy the silence."
                  ---
                  Wróciłem...!
                  analog & digital / black & white / calm & easy...

Komentarz

• paniania

Zamieszczone przez Silent Planet
                    Spieprzyłaś cytat.
                    Popraw.
                    I napisz czyj on jest, bo tak jak teraz to wygląda na Twój.
                    A nie jest Twój.

( bez urazy )
                    Chcę, zeby był tam w takiej formie. I nie chcę go poprawiać. Nie czepiaj się bo Twoje słowa też nie mają nic wspólnego z tematem wątku.

Komentarz

• paniania

Zamieszczone przez kocis
                      Zobacz tam:

Kocis, dzięki wielkie. Jednak szukam konkretnego artykułu. W dodatku wymóg mam taki, że ma być on zamieszczony w jakimś wiarygodnym portalu/piśmie. Czyli nie może być tak, że ktoś zamieści sobie na stronie kilka słów o fotografii prasowej, a ja się tym będę wzorować. Ale dzięki za odzew

Komentarz

• Vitez
                        zło konieczne
                        • 2004
                        • 19804

Kocis, dzięki wielkie. Jednak szukam konkretnego artykułu. W dodatku wymóg mam taki, że ma być on zamieszczony w jakimś wiarygodnym portalu/piśmie. Czyli nie może być tak, że ktoś zamieści sobie na stronie kilka słów o fotografii prasowej, a ja się tym będę wzorować.

No no... same wymagania a gdy ktos probuje czegos od Ciebie wymagac (np odrobiny samodzielnego wysilku) to niezbyt grzeczny odzew.

Ja jednak tez nie bede gentlemanem i polece najpierw to:
                        http://canon-board.info/announcement.php?f=23&a=3 (punkt 3)

a pozniej to: http://rtfm.killfile.pl/#zanim

A nastepnie odnosnie twojej reakcji na sugestie o googlach, to:

"Istnieją techniczne środowiska dyskusyjne, w których z powodu źle pojętej superuprzejmości piszącym nie wolno wspominać o błędach znalezionych w cudzych postach - "jeśli nie chcesz pomóc użytkownikowi w tym, o co pyta, to się nie odzywaj". Doświadczeni użytkownicy opuszczą taką grupę, a dyskusje tam zmienią się w bezsensowną paplaninę. Grupa stanie się bezużyteczna jako forum techniczne.

Wyolbrzymiając - albo forum będzie (w ten sposób) milutkie, albo użyteczne. "

Nasze forum stara sie byc uzyteczne a nie milutkie.
                        Nawet na zdominowanym przez kobiety forum wizaz.pl nie jest milutko i rownie czesto odsylaja tam do googla i archiwum (dziewczyna mi relacjonuje, ona tez nie lubi ludzi "zrobcie to za mnie" ).

I na sam koniec przyklady:

Komentarz

• paniania

Jeśli tak pojmujecie forum - Wasza sprawa.
                          Dlatego zwracam się do Was, że szukam Waszej pomocy. W google szukałam, nie znalazłam nic co mnie interesuje. Dlatego pytam osoby, które czytają zagraniczne serwisy, bo najprawdopodobniej mają więcej do powiedzenia.
                          Może zróbmy tak, że co ktoś napisze posta z prośbą, to automatycznie ustawi się odpowiedź: "google.pl" i oszczędzi to czasu wszystkim.

Między Bogiem a prawdą, odbieram takie odpowiedzi jako pójście na łatwiznę i wymądrzanie się. Jesli nie znasz, nie pomagaj mi, bo więcej zamieszasz niż pomożesz.

Vitez - dzięki!

Komentarz

• Vitez
                            zło konieczne
                            • 2004
                            • 19804

Między Bogiem a prawdą, odbieram takie odpowiedzi jako pójście na łatwiznę
                            A niektorzy z nas odbieraja takie pytanie jako pojscie na latwizne.
                            I kto moze miec racje? Ten co wymaga, czy ci co tego typu wymagaczy juz dziesiatki jak nie setki widzieli na forum?
                            Twoja odpowiedz wyraznie wskazuje ze nic nie przeczytalas z tego linku co podalem. Gratuluje

Komentarz

• paniania

Zamieszczone przez Vitez
                              A niektorzy z nas odbieraja takie pytanie jako pojscie na latwizne.
                              I kto moze miec racje? Ten co wymaga, czy ci co tego typu wymagaczy juz dziesiatki jak nie setki widzieli na forum?
                              Twoja odpowiedz wyraznie wskazuje ze nic nie przeczytalas z tego linku co podalem. Gratuluje
                              Jesli moją prośbę o Waszą opinię traktujecie jako pójście na łatwiznę to gratuluję. Bawcie się dobrze.

P.S. Na innym forum odpowiedź, rzetleną, bez pisków, wrzasków, krzyków i googlowania dostałam w przeciągu 10 minut. A Canon Board miało być poważnym forum.

Zawiodłam się. Przykro mi to mówić. Wymądrzacie sie tylko i jedyne co umiecie poradzić to "zajrzyj w google".

Komentarz

Pracuję...