Mam problem. W momencie kiedy batery jest w połowie wyczerpany nie mogę sciągnąć zdjeć. Pojawia sie komunikat: "zbyt słaba bateria". Wg mnie to nienormalne ale jest to mój pierwsza cyfra i nie mam doświadczenia.
Akumulatorek w 350d
Zwiń
X
-
Tagi: Brak
-
To normalne. Jeśli podpinasz aparat do komputera to lubi mieć on pełną baterię. Doładuj trochę i będzie ok. Najlepiej jednak kup sobie czytnik i zapomnij o problemie. -
Jak wyzej - czytnik jest szybszy, wygodniejszy, nie zuzywa gniazda w aparacie i nie wymaga baterii
.
Komentarz
-
Komentarz
-
Chodzi o czytnik kart. Możesz kupić tylko do kart używanych w Twoim aparacie czyli Compact Flash (cena 30-40) lub czytnik uniwersalny jesli chcesz korzystać jeszcze z innych kart (ok. 50-100). Czytnik taki podłącza się do USB.Komentarz
-
Sprawa jest bardzo prosta "do obejścia" równiez przy bardzo małym poziomie naładowania baterii. Wchodzisz:Zamieszczone przez mastafMam problem. W momencie kiedy batery jest w połowie wyczerpany nie mogę sciągnąć zdjeć. Pojawia sie komunikat: "zbyt słaba bateria". Wg mnie to nienormalne ale jest to mój pierwsza cyfra i nie mam doświadczenia.
> mój komputer
> canon 350D (komputer tworzy zawsze nowy napęd z aparatem cyfrowym po podłączeniu kablem USB)
> po wejściu do tego napędu (350D) zaznaczasz pliki które chcesz przegrać następnie kopiuj, wchodzisz ponownie na "mój komputer" do dowolnego dysku/katalogu/podkatalogu? gdzie chcesz to wrzucić i polecenie wklej
Idzie bez problemów-przynajmniej w WinXP (nie pamiętam jak starsze systemy działały typu Win98,Win95 itd.)...kto w sercu nosi zieloną gałązkę, może być pewny,
że wcześniej czy później siądzie na niej ptak śpiewający...Komentarz
-
Ja dla odmiany zaproponuję kupno drugiej baterii.
Czytnik kart ma jedną wadę (moje subiektywne odczucie): nie można automatycznie zgrywać zdjęć do katalogu z podaną datą zrobienia zdjęcia.
A przy okazji drugi akumulatorek się przydaje ;-) .Komentarz
-
Możliwość zgrywania zdjęć w określony sposób nie zależy od czytnika i aparatu, tylko od softu jakiego używasz.Zamieszczone przez tomalxxJa dla odmiany zaproponuję kupno drugiej baterii.
Czytnik kart ma jedną wadę (moje subiektywne odczucie): nie można automatycznie zgrywać zdjęć do katalogu z podaną datą zrobienia zdjęcia.
np. oryginalny soft canona, ściąga tak samo zdjęcia z czytnika jak i z aparatu.canon | tylko zdjęcia pamiątkoweKomentarz
-
-
mungo:
przy 2.0 tez wystepuje ten problem
1.1 moze zasilac tak samo jak 2.0Canon R5 II, R6|RF 14-35|RF 24-105 4L|EF 85 1.8|EF 100 2.8L|RF 200-800|C 420 + 580Komentarz
-
Zamieszczone przez VitezJak wyzej - czytnik jest szybszy, wygodniejszy, nie zuzywa gniazda w aparacie i nie wymaga baterii
.
Co to znaczy, że "nie zużywa gniazda"? To ma być jakaś nowa maniera słowna?
Zastanowiłeś się nad sensem tego zdania?Komentarz
-
-
nigdy nie miałem tego problemu - ciągnie zdjęcia nawet przy prawie całkowicie rozładowanym akumulatorku - USB 2.EOS 40D,T-17-50/2,8, EOS-350D, EX580 kit i kupa analogowego sprzętuKomentarz
-
Na początku użytkowania miałem ten sam problem , jakieś dwa miesiące , ale po kilkunastu rozładowywaniach i doładowywaniach problem znikł sam i w tej oryginalnej i nie oryginalnej baterii . Jak kilkanaście lat temu kupiłem nowego Nikona F 601 to pierwsza świeża bateria w nim wysiadła mi po trzech rolkach filmu , już go chciałem odsyłać ale druga starczyła chyba już na osiem a potem dotarła się reszta części w aparacie , migawka , AF przewijanie filmu itp. i starczała już na jeszcze kilkanaście rolek z filmem , i po tym właśnie pomyślałem że to tak jak z autem do pierwszych 10 000 km musi się coś dotrzeć … pozdrawiamKomentarz
Komentarz