Nowy kalibrator monitorów za 89 USD
Zwiń
X
-
Tagi: Brak
-
Ciekawa propozycja "ekonomiczna", tylko kiedy się pojawi na naszym rynku i co tak naprawdę będzie warta.Canon
Nie kłóć się z idiotami - ściągną cię na swój poziom i pokonają doświadczeniem... -
Powinna wejść do sprzedaży w marcu.Zamieszczone przez Robson01Ciekawa propozycja "ekonomiczna", tylko kiedy się pojawi na naszym rynku i co tak naprawdę będzie warta.
Dodatkowo ma być inne ciekawe rozwiązanie: Eye One Display LT - uproszczona programowo (i cenowo) wersja Display 2.
Nowe oprogramowanie Eye One Match 3.6 ma działać na WIN XP64. Huey będzie pozbawiony tej możliwości.Nieważne, jaki sprzęt posiadasz. Ważne, jak go potrafisz wykorzystać.Komentarz
-
A czy to jest dobre rowiązanie za tą cene ?>
pzdr.Komentarz
-
Mam pytanie, bo widze ze sie orientujesz.Zamieszczone przez DutyPowinna wejść do sprzedaży w marcu.
Dodatkowo ma być inne ciekawe rozwiązanie: Eye One Display LT - uproszczona programowo (i cenowo) wersja Display 2.
Nowe oprogramowanie Eye One Match 3.6 ma działać na WIN XP64. Huey będzie pozbawiony tej możliwości.
A jak sie ma Eye One do tego co dodaje LaCie do monitorow w zestawach??
Wiem ze oprogramowanie jest obkrojone i to ktore dokladaja pozwala skalibrowac tylko ich monitory, wiec pytane jest o jakosc tego urzadzenia jak hardware.
I czy ewentualne uzycie z innym softem moze cos zmienic, dac lepsze rezultaty??
Marcin
pozdrawiam,
MarcinChciałbym mieć więcej czasu na fotografowanie.Komentarz
-
Zanim kupisz u nich - sprawdż ofertę PROFICOLOR - są....duuuuużo tańsi.Zamieszczone przez jrock7A czy to jest dobre rowiązanie za tą cene ?>
pzdr.
To fajne urządzenie - zaskakująco skuteczne i w samej pracy dające pojęcie o złożoności procesu kalibracji.Ja-polecam.Polecam też to robić starannie i precycyjnie!
Część sprzętowa - to jednak tylko połowa sukcesu - oprogramowanie w przypadku kalibratorów to naprawdę istotny czynnik - to odpowiedż na poprzedzający post.Komentarz
-
pozdr.
krecio
5D + 5D Mk III
Komentarz
-
zlota stopka teleekspresowa :-)Zamieszczone przez krecio
'PANTONE Zestaw do mierzenia Eye-One Display LT do monitora'
'PANTONE Zestaw wymierzenia do monitora Huey'

albo to:
'Zestaw Eye-One Display 2 firmy Pantone pozwoli na wymierzenie kazdego informaytcznego monitora np CRT 'Komentarz
-
Komentarz
-
-
ja patrzac na zdjecia nie wiem, czy to przypadkiem nie dziala tak, ze to sobie stoi na podstawce, gapi sie w monitor i sobie analizuje i na biezaco modyfikuje profil.. zdaje sie, ze to 'cudo' ma cos do 'dostosowania profilu do warunkow oswietleniowych', tak? Czy bajdurze?
-= edit
No troche zbajdurzylem. Znaczy sie przyczepia sie toto do monitora na 1-razowa kalibracje. A slepi toto non stop i zmienia jasnosc obrazu. Niestety profile nie naleza do najbardziej dokladnych.
Ostatnio edytowany przez dentharg; 2052.Postprocessing: AfterShot Pro + pluginy
Komentarz
-
Hmm no ja tez czekam z niecierpliwoscia na pierwsze testy HUEYA przez uzytkownikow(uzytkownika) canon board
.Kupilbym sobie to malenstwo ale zastanawiam sie czy to nie pieniazki wyrzucone w blotko.
PozdrawiamKomentarz
-
-
Hey !
Dzisiaj dotarł do mnie kalibrator Huey Pantone - no i jestem bardzo zadowolony z niego.
Wiem, że nie jest przeznaczony do zastosowań profesjonalnych, ale do obróbki zdjęć czy projektowania www (ma kilka oddzielnych profili) jest wystarczający. Kalibrator ten ma kompensacje światła padającego - i wg. tego na bieżąco dostosowuje ustawienia monitora (mam LCD Sony).
Przy instalacji - po naklejeniu na monitorek czujnika - przez 2 minuty
"działał" i prawde powiedziawszy wszystko poustawiał ok.
Na moim moniotorze używałem tylko programowego kalibratora, ale nigdy
nie udalo mi się ustawić koloru szarego, żeby nie miał żadnego ciepłego zafarbu - teraz szary jest szary.
Generalnie - Huey jest ok.
Kupiłem go w Pixmani za około 100 euro - uwaga jest dostępna faktura, ale do odliczenia tylko dla tych, co posiadają nr Euro VAT.
Pozdrowienia!Komentarz
-
A jak to wyglada jak wydrukowales, albo oddales do labu? Czy kolory sie zgadzaja, czy moze jak Ci Huey sciemni/rozjasni obraz to zdjecia wyjda za jasne/za ciemne?Postprocessing: AfterShot Pro + pluginy
Komentarz
Komentarz