Ślubne

Zwiń
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • xxl

Ślubne

MAJA & WOJTEK

Male fotki, bo niestety mam malo miejsca na serwerze
  • santiblue
    Początki nałogu
    • 2004
    • 322

Bardzo mi sie podobaja. Jakim szklem robiles? Sigma?
    dSLR + coś tam...

Komentarz

• xxl

I sigmą i Canonkiem z przewaga tego drugiego

Komentarz

• Przemek Białek
        Uzależniony
        • 2004
        • 832

fajnie przemyslane!, ale nie wszystkiepary sie zgadzaja na takie sesje!
        dobrze skomponowane to mi sie podoba inne niz te przeslodzone buzki, tez jestem tego zdania!
        dobry sprzęt jeszcze lepszy fotograf tylko tyle potrzeba
        "galeria zdjęć artystycznych" www.bandit.digart.pl

Komentarz

• xxl

Dzięki, "inność" była w 100% zamierzona. Zresztą, najważeniejsze że Młodzi są zadowoleni

Komentarz

• Scaramanga
            Początki nałogu
            • 2004
            • 272

Wszystkie zdjecia sa niedoswietlone(powinien byc zastosowany prosty fill-in flash lub jakis "mis" ganiajacy za wami z blenda...)
            To jedyny "debesciak" (udany candid):

Wspolczuje dziewczynie...musiala byc naprawde desperatka aby wyjsc za goscia z noga zamiast reki...

Latwiej kijek pocieniasic niz go potem pogrubasic...

Komentarz

• xxl

Oczywiście, że technicznie wiele z nich jest spier... ale chyba w fotografii slubnej MZ nie do konca o to chodzi.

Wiekszosc udanych zdjec to rutyniarskie miejsca i rutyniarskie ustawienia. PSTRYK i zdjecie super technicznie. Wielu jezdzi w sprawdzone miejsca i nawet wie jak dokladnie ustawic aparat do danego zdjecia. Jednym slowem TRAGEDIA.
              Moja sesja byla bardzo spontaniczna, a planowane byly tylko miejsca, w ktorych sam bylem pierwszy raz. Dodatkowo 300D nie ma punktowego pomiaru swiatla wiec wyszlo jak wyszlo.
              MZ foty maja inna wartosc, ktorej wiekszosc z Was pewnie nie zauwazy, bo nie znacie Mlodych ani nie wiecie jaki panowal wtedy klimacik.
              Ludzie majac dosyc standardowych ujec wynikajacych z rutyniarskiego i bezkreatywnego podejscia fotografa i dlatego decyduja sie wziasc np takiego amatora jak ja, byle foty byly inne, a jednoczesnie cos przekazywaly (niekoniecznie techniczny profesjonalizm)

Pozdrawiam...

Komentarz

• hazan
                Zasłużeni
                • 2004
                • 1719

Re: Ślubne

Zamieszczone przez xxl
                MAJA & WOJTEK

Zalecam przeczytanie:
                Pozdrawiam
                Hazan
                Canon-board.info www.pytamy.pl

Komentarz

• Scaramanga
                  Początki nałogu
                  • 2004
                  • 272

MZ foty maja inna wartosc, ktorej wiekszosc z Was pewnie nie zauwazy, bo nie znacie Mlodych ani nie wiecie jaki panowal wtedy klimacik.
                  Z calym szacunkiem,ale te wartosc chyba tylko Ty znasz i Ty zauwazasz.
                  Wlasnie tego typu zdjecia maja oddac "ten klimacik",ktorego ty nie oddales,aby moc do niego wrocic po latach.Niestety amatorszczyzna bedzie widoczna zawsze i zadne urabianie filozofii tego nie pokryje(sorry).Jesli robiles sesje w miejscu,ktorego nie znales
                  swiadczy to znowu o braku przygotowania do sesji,ale dla "kozaka" bylo by to wyzwanie do improwizacji, a nie wymowka.Zamiast bronic racji,ktorych nie masz,a sam sie chciales pochwalic zdjeciami,przyjmij uwagi z pokora,od tych ktorzy troche slubow "pstrykali"...
                  Dojscie do obiecujacych efektow wymaga duzej ilosci pokory,ale moze to kiedys zrozumiesz,czego ci szczerze i serdecznie zycze!
                  Powodzenia!
                  Latwiej kijek pocieniasic niz go potem pogrubasic...

Komentarz

• santiblue
                    Początki nałogu
                    • 2004
                    • 322

Scaramanda, pokaz nam robione przez siebie foty slubne.
                    dSLR + coś tam...

Komentarz

• xxl

Zamieszczone przez hazan
                      Zamieszczone przez xxl
                      MAJA & WOJTEK

Zalecam przeczytanie:
                      http://canon.hazan.ys.pl/viewtopic.php?t=157
                      Po pierwsze : zdjęcia własne - czyli robione przez siebie samego - a nie te które się nam najbardziej podobają
                      Po drugie : zrobione aparatem marki Canon - jeśli sa zrobione innym to przynajmniej proszę o zamieszczenie informacji.
                      Po trzecie : wiadomo że nie wolno umieszczać treści których nie dopuszcza regulamin forum.

Nie rozumiem o co Ci chodzi? Zaden z tych punktow nie wystepuje w moim przypadku.

Scaramanga
                      No wlasnie, pokaz swoje...

Komentarz

• Arkan
                        Pełne uzależnienie
                        • 2004
                        • 1401

Podobają mi się takie ujęcia jak to:

ale chyba bym zcieśnił kadr, może jakoś tak:

Wydaje mi się że tak jest większe wrażenie bliskości a, dodatkowo irytowała mnie ta duża czrna przestrzeń ponad ich głowami.

Arkan
                        Pentax K-5 II, Leica M9

Komentarz

• xxl

Ciesze się, że jest kilka osób którym się coś z tych fotek podoba. Co do kadrowania, takie jak przedstawiłeś też mi sie podoba. Ostatnio zauważyłem, że na FT i PF panuje tendencja do zacieśniania kadrów i zaczyna mi się to podobać, choć w niektórych przypadkach jest to całkowicie nieuzasadnione...
                          Pozdrawiam.

Komentarz

• Vitez
                            zło konieczne
                            • 2004
                            • 19804

Pomysly calkiem ciekawe, technicznie juz ktos zauwazyl ze gorzej.
                            I co do pomyslow - Scaramanga ma racje... mlodym teraz sie one podobaja, ale za 5 lat?
                            Slub to wydarzenie Panstwa Mlodych, a nie impreza dla fotografa. Pomysly mozna realizowac z modelami i modelkami, w plenerze lub studio, mozna sie wtedy bawic fotografia.
                            Za to slub nalezy udokumentowac, bo na szastanie pomyslami i ustawianie mlodych wg siebie to moga sobie pozwolic tylko najwieksi fotografowie slubni.
                            Tu widac ich wplyw... niestety zbyt duzy, i niestety nie do konca udany.
                            Ja bym takich fotek nie zrobil.
                            Nie dlatego ze bym nie umial, a dlatego ze bym nie chcial.
                            Bo pomysly widac, ale ducha uroczystosci (czyli udokumentowania, przekazania jej) nie widac.

Komentarz

• xxl

Ducha uroczystości mam na pozostałych 600 zdjęciach (kościół, wesele, poprawiny). To tam widać to o czym wspomniałeś. Wybrałem te foty, gdyż jak wspomniałem są inne, a ponadto nie pokazują nic czego Młodzi lub inni uczestnicy wesela nie chcieli by pokazać.

Komentarz

Pracuję...