W tym wątku prosiłbym o wpisywanie propozycji do regulaminu dodawania zdjęć (ilość,czy będzie możliwość zmiany zdjęcia) itd. Jeśli nikt nie ma nic naprzeciwko to za 7 dni pasowałoby zamknąć ten wątek, wybrać najsensowniejsze propozycję i rozpocząć dodawanie zdjęć.
Kalendarz CB na 2007 - propozycje punktów regulaminu.
Zwiń
X
-
-
Moim zdaniem:
- fotki wrzucane w jednym wątku, tak jak normalnie w galeriach, czyli jak komu pasuje: załącznik, link do własnego serwera, imageshack, whatever
- każda wrzucona fotka musi posiadać "odpowiednik" w dużej rozdzielczości, powiedzmy tak od 1500x1000 w górę (to szczegół do ustalenia). Początkowo, "odpowiednik" leży sobie na dysku autora, ale w razie potrzeby (przyjęcia fotki) będziemy wołać.
- zdjęcia wrzucamy przez tydzień. Nie, nie więcej
- w wątku ze zdjęciami są same obrazki - posty zawierające coś oprócz IMG będą kasowane
- mam nadzieję, że wszyscy się domyślają po co
- ostatecznej selekcji dokonuje jury wybrane przez moderatorów
- trzeba dograć też sprawy praw autorskich, tu są chyba lepsi ode mnie, żeby coś skrobnąć. -
no i super że coś zaczyna się dziać
co do 7 dni "otwartego serwera na fotki" ze to tak nazwe, to trzeba bedzie jakis realny termin ustalic, ja bym proponowal wrzesien, akurat po wakacjach. zime wlasnie mamy, wiosna bedzie i lato tez a we wrzesniu powoli czasem wkracza jesien. wkońcu to ma być kalendarz z najlepszymi fotkami roku. chyba że zaczynamy "prawie od zaraz".Ostatnio edytowany przez Il fuoco; 2978.| yyy...zdjęcia poszedłem robić... |Komentarz
-
-
pytanie, które na pewno się pojawi - ile fotek może wrzucić jedna osoba?Komentarz
-
IMHO jedną. Niech to będzie "przekrojowo", reprezentatywnie dla forum - a nie np. galeria landszaftów akustyka ;-)Zamieszczone przez Kubamanpytanie, które na pewno się pojawi - ile fotek może wrzucić jedna osoba?
BTW, 4000 postow
hip hip hurra
Komentarz
-
-
A to się okaże... mi się wydaje, że raczej wszystko jak leci, ale widziałbym też pewne plusy tematycznegoZamieszczone przez Jaca cz jest jakis temat kalendarza? czy wszystko jak leci
(bo można by zrobić np. kalendarz z samolotami
)
Komentarz
-
-
no. ja bym był za landszaficikami. jakby trzeba sprzedawać to zaraz by zeszły... z samolotami mogłoby być gorzej...| yyy...zdjęcia poszedłem robić... |Komentarz
-
Ehem, no to jest pytanie: czy "kalendarz Canon Board" czy "kalendarz na sprzedaż"
Komentarz
-
CieniasZamieszczone przez muflon
BTW, 4000 postow
hip hip hurra 
.
Tak, wiem ze OT... sam sobie jutro ciachne
A na temat odnosnie praw autorskich... gdzies mialem wzor oswiadczenia do podpisania przez autora zdjecia - przygotowane przez prawnika na potrzeby kalendarza forum kociego (wydany i sprzedawany a nie wewnetrzny tylko).Komentarz
-
No wlasnie, a jak CB to sila rzeczy musi byc przekrojowy. Tu landszafcik, tam hornecik, tudziez inny mruczekZamieszczone przez muflonEhem, no to jest pytanie: czy "kalendarz Canon Board" czy "kalendarz na sprzedaż"
Komentarz
Komentarz