Co myslicie o tym statywie + 300D

Zwiń
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • PORTER
    Coś już napisał
    • 2005
    • 90

Co myslicie o tym statywie + 300D

Jak w temacie: wygladają dość dobrze, czy może wybrać coś innego bardziej jestem w strone tego pierwszego bo jest mniejszy po zlozeniu.

EOS 300D + kit :-))
  • Robson01
    Pełne uzależnienie
    • 2005
    • 1574

W obu przypadkach maksymalne obciążenie statywu to 2 kg. Niezbyt wiele zważywszy że najczęściej do statywu podpina się puszkę z zoomem. Wszystko zależy jakie szkła (wagowo) będziesz zakładał do 300D
    Canon
    Nie kłóć się z idiotami - ściągną cię na swój poziom i pokonają doświadczeniem...

Komentarz

• SimOn!
      Początki nałogu
      • 2005
      • 371

Ten pierwszy a drugi tez na zbyt solidny jak dla mnie nie wyglada ... Maksymalne obciążenie statywu: 2 kg to za malo jak kupisz jakies ciezsze sklo to... sam znasz odpowiedz.

Za taka kase to juz zdecydowanie lepiej wziac Sherpe taka np
      podpis...

Komentarz

• PORTER
        Coś już napisał
        • 2005
        • 90

apropo wyskosc tej Sherpe Maksymalna wysokość: 154 cm to jest juz + głowica czy jak ??

a moze ??

Ostatnio edytowany przez PORTER; 2703.

Komentarz

• SimOn!
          Początki nałogu
          • 2005
          • 371

Zamieszczone przez PORTER
          apropo wyskosc tej Sherpe Maksymalna wysokość: 154 cm to jest juz + głowica czy jak ??

a moze ??

http://www.pstryk.com.pl/opis.php/3222
          Jesli chodzi o Sherpy to prosze poczytaj sobie i juz bedzie wszystko jasne.

A tak na poczatek to odpowiedz sobie ba wazne pytanie do czego mi ten satyw ma byc potrzebny. Bo od tego zalezy czy ma byc lekki i mali (wzglednie oczywiscie) czy wielki ciezki i wysoki itd itp. Wiesz ze jak cos jest do wszystkiego to jest do.... ;-)
          podpis...

Komentarz

• PORTER
            Coś już napisał
            • 2005
            • 90

no to statyw bedzie potrzebny do :-)
            zejscia w nocy ponizej 800iso :P
            fotografowania nocnego ;-) wszystkiego co mi do oka wpadnie
            no a w dzien to ( jak juz kupie zoom ) to troszke ptaszkow za miastem jak sie uda hehe no zoabczymy ;-)
            no a w domu jak bedzie wmiare duzo czasu to tez cos sie wymsyli :P

tylko zastanawia mnei ta wysokosc c jest podawana czy to jest wysokosc razem z glowica czy glowice trzeba sobie dodac ???

mysle ze wybor padnie medzy:

ten pierwszy nie ma tej kolumny srodkowej wiec nie wiem ale chyba gorzej sie ustawia jego wysokosc chdoz moge byc w bledzie ;-)
            a w lato ;-) no to w gory :P

Komentarz

• DoMiNiQuE
              Pełne uzależnienie
              • 2004
              • 3548

jesli juz sie uparles na jakiegos Velbona to polecam Velbon Sherpa 600R - mialem okazje go uzywac dluzszy czas i bylem bardzo zadowolony ze wspolpracy podoba mi sie konstrukcja glowicy. jednym ruchem reki mozna zmienic precyzyjnie polozenie aparatu. w dodatku jest wystarczajaco stabilny i dobrze wykonany.

Komentarz

• dentharg
                Uzależniony
                • 2005
                • 867

Potwierdzam nt. Sherpa 600R. Bardzo dobry statyw. Sam nabylem go w grudniu. Wczesniej mialem chinskie badziewie i moja Sigma nie moglem ostrej fotki ksiezyca zrobic bo sie bujalo..
                Postprocessing: AfterShot Pro + pluginy

Komentarz

• PORTER
                  Coś już napisał
                  • 2005
                  • 90

;-) no przekonaliscie mnie ;-)

Komentarz

Pracuję...