[feder] Moja galeria

Zwiń
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • feder
    Bywalec
    • 2005
    • 203

[feder] Moja galeria

W końcu odważyłem się pokazać moje zdjęcia szerszej publiczności - na razie oglądali je tylko znajomi. A więc zapraszam i liczę na konstruktywną krytykę.
    Ps. Świadomą fotografią zajmuje się od kwietnia, więc proszę o troszke wyrozumiałości.

Na razie zdjęcia są wg mnie jeszcze dość chaotycznie posegregowane - wydarzeniami, które fociłem. Niedługo, jak się uzbiera więcej zdjęć zamierzam podzielić je na kategorie.
    Kiedyś miałem EOSa 350d z kitem...
  • Parteq
    Pełne uzależnienie
    • 2004
    • 1159

Zamieszczone przez feder
    W końcu odważyłem się pokazać moje zdjęcia szerszej publiczności [...]
    Na razie zdjęcia są wg mnie jeszcze dość chaotycznie posegregowane - wydarzeniami, które fociłem. Niedługo, jak się uzbiera więcej zdjęć zamierzam podzielić je na kategorie.

Witam,

Kilka slow ode mnie; zdjec jest duzo za duzo,
    mysle ze juz z tych ktore umiesciles na stronie moglbys 'odsiac' sporo powyzej 70%..

Dlaczego:

- powtarzajace sie ujecia i niewiele sie od siebie rozniace - np Rajd Baltyku.
    - troche nietrafione kadry; uciete platy na fotkach w Pikniku Lotniczym, krok lub dwa do tylu i byloby szerzej.

Twoja galeria ma klimat bardziej 'dokumentujacy' pewne okolicznosci
    niz pokazujaca Twoj osobisty punkt widzenia. Ja to tak odbieram.

Posiadasz swietny sprzet,
    jesli dasz sobie wiecej czasu i spokojnie podejdziesz do zauwazonego kadru to z pewnoscia zobaczysz ciekawsze rezultaty - z dnia na dzien.
    Wszystko w Twoich rekach.

Polecam tez goraco lekture innych galerii uzytkownikow tego forum.
    Powiem tez, ze jesli ineteresujesz sie sprzetem latajacym to znajdziesz tez cos dla siebie ;-)

Pozdrawiam,
    Parteq

Portrety | Slubne | Facebook | Warsztaty

Komentarz

• feder
      Bywalec
      • 2005
      • 203

Akurat Rajd Bałtyku chciałbym wyłączyć z oceniania - te zdjęcia zostały zrobione w zeszłym roku małpką soniacza i znajdują się w tej galerii, ponieważ prosił mnie o ich wystawienie kolega - ponieważ miałem odpalony skrypt, najłatwiej w ten sposób było mi udostępnić te zdjęcia online. Za parę dni akurat ten album zniknie.
      Pokazy lotnicze były robione Jupiterem 135mm - nie miałem możliwości kadrowania.
      Edit: zdjęcia na ziemi robione były Tamronem - OK, następnym razem te uwzględnie te rady.
      Ostatnio edytowany przez feder; 1694.

Komentarz

• Parteq
        Pełne uzależnienie
        • 2004
        • 1159

Zamieszczone przez feder
        Pokazy lotnicze były robione Jupiterem 135mm - nie miałem możliwości kadrowania.
        No faktycznie trudno zrobic zdjecie stalka bo trzeba sie troche nachodzic,
        jesli nie miales mozliwosci manewru - i musiales robic z jednego miejsca to rozumiem.
        Ale kadrowanie nozne to tez fajna sprawa ;-)

Pozdrawiam,
        Parteq

Portrety | Slubne | Facebook | Warsztaty

Komentarz

• feder
          Bywalec
          • 2005
          • 203

Aby nie zmuszać nikogo do przedzierania się przez dużą ilość zdjęć zamieszczam jedno zdjęcie tutaj:

Oryginalny kadr znajduje się tutaj

Komentarz

• Robson01
            Pełne uzależnienie
            • 2005
            • 1574

Wydaje mi się że kadr byłby ciekawszy gdyby słońce bardziej "schować" za drzewami, tak aby mniej wypalało lewą stronę.
            Canon
            Nie kłóć się z idiotami - ściągną cię na swój poziom i pokonają doświadczeniem...

Komentarz

• feder
              Bywalec
              • 2005
              • 203

Zamieszczone przez Robson01
              Wydaje mi się że kadr byłby ciekawszy gdyby słońce bardziej "schować" za drzewami, tak aby mniej wypalało lewą stronę.
              Na przykład tak ?

Zastanawiałem się właśnie nad tym kadrem, ale lewa strona robi się wtedy za ciemna jak dla mnie.

Komentarz

Pracuję...