Body,czy szkło

Zwiń
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • janfosz
    Coś już napisał
    • 2006
    • 80

Body,czy szkło

Witam jestem nowym uczestnikiem tego forum.Od 20 lat bawię się w fotografią na sprzęcie Canona.Mam teraz dylemat,czy wybrać Canona 20D +Ef17-40 F4+EF70-200F2,8+EF85 F1,8,czy Canona 5D +obiektyw 24-105 F4L ze stabilizacją obrazu.Czy lepsze Body kosztem mniejszej ilości szkła,czy odwrotnie?Proszę o poradę.
  • chuckyy
    Początki nałogu
    • 2005
    • 482

To chyba kwestia tego co fotografujesz, prawda? Jeśli potrzebne Ci tele, to wiadomo, ze pierwszy zestaw będzie dla Ciebie lepszy, jeśli nie potrzebna Ci ogniskowa w granicach 300mm, to lepszy będzie drugi zestaw
    | Canon 16-35 2.8 | Canon 24-70 2.8 | Canon 70-200 4 | Canon 85 1.8 USM | Speedlite 580 ex | Omnibounce STOFEN | LumiQuest Soft Screen | transcend 8 GB | kingstone 1 GB ELITE PRO & 2 GB ULTIMATE | Marumi DHG CPL 67, 77, 82 mm | statyw Velbon Sherpa 750R | Lowepro Staelth Reporter 200 AW | Śjakaś inna Lowepro | Military PRO LIMA :] Sporo planów na przyszłość... m.in. 135 L

Komentarz

• mirhon
      Pełne uzależnienie
      • 2005
      • 1025

Zamieszczone przez janfosz
      Witam jestem nowym uczestnikiem tego forum.Od 20 lat bawię się w fotografią na sprzęcie Canona.Mam teraz dylemat,czy wybrać Canona 20D +Ef17-40 F4+EF70-200F2,8+EF85 F1,8,czy Canona 5D +obiektyw 24-105 F4L ze stabilizacją obrazu.Czy lepsze Body kosztem mniejszej ilości szkła,czy odwrotnie?Proszę o poradę.
      Jeśli masz okazję to testuj to jedyna sensowna rada. Ja się na 24-105 zawiodłem, ale może z 5D jest ok.

http://www.canon-board.info/showthread.php?t=7850
      Canon 20d + Tamron 28-75/2.8 + Canon 70-200/4L + Speedlite 550ex

Komentarz

• Jac
        Pełne uzależnienie
        • 2004
        • 4813

na czym ci zalezy, co fotografujesz?, jak dla mnie to 20d... chociaz pelna klatka kusi to jest wolniejsza
        Instagram

Komentarz

• muflon
          Pełne uzależnienie
          • 2004
          • 6763

Jesli to co robisz, to rzeczywiscie "zabawa fotografia na sprzecie", to ja bym bral zestaw z 20D.
          zdjęcia lotnicze - zdjęcia ogólnie - airshow-reviews.com

Komentarz

• janfosz
            Coś już napisał
            • 2006
            • 80

zestaw będzie wykorzystywany do zdjęć ortret,reportaż ,foty z przedstawień teatralnych.

Komentarz

• chuckyy
              Początki nałogu
              • 2005
              • 482

zestaw będzie wykorzystywany do zdjęć ortret,reportaż ,foty z przedstawień teatralnych.
              No to w teatrze 105 mm może być zdecydowanie za krótkie...
              | Canon 16-35 2.8 | Canon 24-70 2.8 | Canon 70-200 4 | Canon 85 1.8 USM | Speedlite 580 ex | Omnibounce STOFEN | LumiQuest Soft Screen | transcend 8 GB | kingstone 1 GB ELITE PRO & 2 GB ULTIMATE | Marumi DHG CPL 67, 77, 82 mm | statyw Velbon Sherpa 750R | Lowepro Staelth Reporter 200 AW | Śjakaś inna Lowepro | Military PRO LIMA :] Sporo planów na przyszłość... m.in. 135 L

Komentarz

• janfosz
                Coś już napisał
                • 2006
                • 80

a co z szumami przy 1600iso,w 5D prawie ich brak

Komentarz

• chuckyy
                  Początki nałogu
                  • 2005
                  • 482

a co z szumami przy 1600iso,w 5D prawie ich brak
                  Zanim zajmiesz się szumami odpowiedz sobie jeszcze na pytanie - w jakis sposób będziesz wykorzystywał fotki, które zrobisz. Duże odbitki? Galeria na stronie internetowej?

Z mojego 20d, ISO 3200, odbitka 10x15 - szumy są słabo widoczne. Pewnie przy 20x30 - byłyby już bardziej widoczne i być może - psułyby zbytnio zdjęcie. W galerii na stronie przy powiedzmy 900 px szerokości - szumy w zasadzie będą znikome.

ISO 3200 - bez odszumiania
                  Ostatnio edytowany przez chuckyy; 3891.

Komentarz

• Jac
                    Pełne uzależnienie
                    • 2004
                    • 4813

Zamieszczone przez chuckyy
                    W galerii na stronie przy powiedzmy 900 px szerokości - szumy w zasadzie będą znikome.
                    dokladnie, TU masz iso800 bez odszumiania z 20D, szumow praktycznie brak
                    Instagram

Komentarz

• Pikczer
                      Pełne uzależnienie
                      • 2005
                      • 2578

Zamieszczone przez Jac
                      dokladnie, TU masz iso800 bez odszumiania z 20D, szumow praktycznie brak
                      Jac, przeciez wiesz, ze wszystko zalezy od warunkow. To po co goscia na dobre zdjecie lapiesz
                      Idz sobie na sale gimnastyczna i porob troche zdjec ludziom w "bialych kitlach" z karate na 800 ISO, i wtedy pokaz ziarno A zapewniam Cie, ze bedzie juz o wiele wiele gorzej.

Komentarz

• Jac
                        Pełne uzależnienie
                        • 2004
                        • 4813

Zamieszczone przez Pikczer
                        Jac, przeciez wiesz, ze wszystko zalezy od warunkow. To po co goscia na dobre zdjecie lapiesz
                        Idz sobie na sale gimnastyczna i porob troche zdjec ludziom w "bialych kitlach" z karate na 800 ISO, i wtedy pokaz ziarno A zapewniam Cie, ze bedzie juz o wiele wiele gorzej.
                        ale to nie jest crop to jest resize !!! a o tym mowimy ze na 900pix ziarna nie zobaczysz... jesli jest dobrze naswietlone i pozniej nie jest ciagniete w PS
                        Instagram

Komentarz

• chuckyy
                          Początki nałogu
                          • 2005
                          • 482

pikczer, ale twórca tematu nie wspomina, że będzie focił zawody karate Czytaj cały wątek

Komentarz

• Pikczer
                            Pełne uzależnienie
                            • 2005
                            • 2578

Zamieszczone przez chuckyy
                            pikczer, ale twórca tematu nie wspomina, że będzie focił zawody karate Czytaj cały wątek
                            Czytam caly watek i jak tak, to niech kupuje 350D i 3 porzadne szkla. Po co mu 20D?

Komentarz

• janfosz
                              Coś już napisał
                              • 2006
                              • 80

chuckyy,format zdjęć A2,takie są wymogi galerii ,muflon czy robiłeś coś obiektywem 70-200 2,8L ,światło skromne,np koncert,teatr.czy przysłona nie była krótka,zdjęcia bez statywu.

Komentarz

Pracuję...