W czym nosić filtry?

Zwiń
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • dellti
    Dopiero zaczyna
    • 2005
    • 17

W czym nosić filtry?

Witajcie,

Mam pytanie do forumowiczów używających filtrów - w czym je nosicie? Ja na razie korzystam z pudełek, w których zostały zakupione, ale są one trochę niewygodne w obsłudze, a poza tym zajmują stosunkowo dużo miejsca w torbie/kieszeni. Spotkaliście się może z jakimiś gotowym etui do przechowywania filtrów, albo może stosujecie do tego jakieś inne własne rozwiązania?
    Z góry dzięki za odpowiedź.
    Krzysiek
    __________________________________________________ _____
  • Zielony
    Pełne uzależnienie
    • 2005
    • 2928

Zamieszczone przez dellti
    [...]w czym je nosicie?
    we frotowej skarpecie...
    sigpic

Komentarz

• Robson01
      Pełne uzależnienie
      • 2005
      • 1574

Zamieszczone przez dellti
      Witajcie,

Mam pytanie do forumowiczów używających filtrów - w czym je nosicie? Ja na razie korzystam z pudełek, w których zostały zakupione, ale są one trochę niewygodne w obsłudze, a poza tym zajmują stosunkowo dużo miejsca w torbie/kieszeni. Spotkaliście się może z jakimiś gotowym etui do przechowywania filtrów, albo może stosujecie do tego jakieś inne własne rozwiązania?
      Z góry dzięki za odpowiedź.
      Krzysiek
      Marumi daje do swoich filtrów b. fajne etui z półprzezroczystego tworzywa. Oczywiście są trochę większe od samych filtrów ale "w normie".
      Canon
      Nie kłóć się z idiotami - ściągną cię na swój poziom i pokonają doświadczeniem...

Komentarz

• akustyk
        gajowy
        • 2004
        • 12226

na filtry oprawkowe mam 4-paki B+W, kupione kiedys na Allegro za smieszne pieniadze.
        prostokatne nosze w portfelu CD
        www albo tez flickr

Komentarz

• Vitez
          zło konieczne
          • 2004
          • 19804

Ja trzymam w oryginalnych pudelkach. A ze mam tylko 3 (polar, ND4 i ND8 ) to nawet w najmniejsza torbe wpakuje bez problemu.

Komentarz

• jacam
            Bywalec
            • 2005
            • 202

ja nosze filtry w takim gustownym etui hamy, na 4 filtry
            można je przytroczyć do paska
            canon | tylko zdjęcia pamiątkowe

Komentarz

• K2_verti
              Bywalec
              • 2005
              • 214

jaka cena takiego etui>?
              polecam jeszcze Lowepro Memory Wallet DMC-Z.
              tylko że wchodzi tam max 3-4 filtry o średnicy ok 58mm . trochę mało. cena max do 25-30 zeta.
              D3, D700, 24-70/2.8 (N), 70-200 VRII(N), SB-900(N), 50/1.8 (N)

Komentarz

• Pszczola
                Pełne uzależnienie
                • 2004
                • 1760

Filtry nosze glownie na szklach. Inne w oryginalnych pudeleczkach. Cokiny (mocowania, redukcje i oslony przeciwsloneczne) w jakims pudelko po "przenosnym odtwarzaczy kasetowym), zas filtry prostokatne w oryginalnych pudeleczkach.
                EOS 300v + BP, EOS 350d, EFs 18-55 3.5-5.6 II, EF 28-90 4-5.6 II, EF 75-300 4-5.6 III, EF 50mm 1.8 II, EF 85mm 1.8, Auto Revuenon 135 2.8, Pentacon 200 4, 430EX + rożny osprzęt; FED 5B; LOMO LK-A; Lubitel 166B; Minolta AF Big-Finder; Umax AstraCam 1000

Komentarz

Pracuję...