View Full Version : Zjeść zęby

Scaramanga
16-08-2004, 22:55
Witam!
Mam pytanie,skoro jest ktos wladny to zrobic,czy mozna obok avatara umiescic zamiast wieku forumowicza
ilosc lat doswiadczenia fotograficznego,albo jedno i drugie?Ilosc zarowek uzalezniona od ilosci postow jest oczywista bzdura,a tak bedzie wiadome z kim sie rozmawia.
Z gory dziekuje!

Czacha
16-08-2004, 23:03
mysle ze "staz" nie zawsze idzie w parze z efektami.. nie wiem czy to by cos dalo.. to raczej nie do konca trafny system oceniania zanjomosci tematu..

moze lepiej po prostu wyciagac wnioski z tego co dana osoba pisze oraz jakie zdjecia robi? ;-) w koncu niektorzy majacy talent potrafia robic lepsze zdjecia po miesiacu obcowania z aparatem niz ci ktorzy "siedza w tym" od kilkunastu lat..

Scaramanga
16-08-2004, 23:12
W sumie tez racja,ja po miesiacu od otrzymania prawka startowalem w Monte Calvarii,a znam
ludzi,ktorzy jezdza od lat dwudziestu i jazda z nimi jest gorsza niz "evil death part 8" :lol:
Tak czy inaczej stosuja ten wyznacznik fotograficzne pisma zagraniczne wiec nie jest to az takie glupie.
Moze wypowiedza sie inni forumowicze na ten temat?
Pozdrawiam!

hazan
17-08-2004, 00:57
W sumie tez racja,ja po miesiacu od otrzymania prawka startowalem w Monte Calvarii,a znam
ludzi,ktorzy jezdza od lat dwudziestu i jazda z nimi jest gorsza niz "evil death part 8" :lol:
Tak czy inaczej stosuja ten wyznacznik fotograficzne pisma zagraniczne wiec nie jest to az takie glupie.
Moze wypowiedza sie inni forumowicze na ten temat?
Pozdrawiam!

Gwiazdki oznaczaja aktywnosc na forum , nic wiecej i nic mniej i nie dorabial bym do tego zandnej filozofi.

Vitez
17-08-2004, 01:48
czy mozna obok avatara umiescic zamiast wieku forumowicza
ilosc lat doswiadczenia fotograficznego

Ilosc lat focenia to nie jest sposob miary doswiadczenia. Wlasciwie nie da sie zmierzyc doswiadczenia - jedynie mozesz sobie sam wyrobic subiektywna opinie na podstawie fotek i wypowiedzi danych osob.

Bo jak ktos robi 20 lat po 3 negatywy rocznie od swieta i wakacji to juz ma znaczyc ze ma wieksze doswiadczenie niz powiedzmy reporter z dwuletnim doswiadczeniem (robiacy po parenascie tys zdjec rocznie) ? ;)

Tak wiec z racji braku obiektywnej metody pomiaru doswiadczenia nie da sie tego zamiescic obok avatara.

Scaramanga
18-08-2004, 08:21
Bzdura totalna!
Obejrzyj sobie zdjecia reporterow Wyborczej,albo szefa "ichniejszej" agencji.
Wiekszosc tych kolesi jest rzemieslnikami.Sa oczywiscie wyjatki,ale jest ich garstka.
Lata pracy spowodowaly,ze wyrobili sie jak przyslowiowe "gacie w kroku" i nic wiecej.
Do wirtuozerii trzeba troszke wiecej niz strzelanie boosterem...i robienie "na pale" gdzie widac
od razu totalny brak myslenia.
Ilosc lat daje pobiezne rozeznanie kto ile zebow sobie polamal,bo sorry,ale jesli ktos robi zdjecia
od lat pietnastu 8) ,a drugi jest tylko "stupid button pusher" :x od dwoch lat, to mysle,ze nie ma
watpliwosci kto ma wieksze doswiadczenie... :idea:

Vitez
18-08-2004, 09:24
Bzdura totalna!

To byl tylko przyklad :roll: .

Ilosc lat daje pobiezne rozeznanie

Zbyt pobiezne by je uwazac za element miary doswiaczenia i wymuszac przy avatarach :P .
Niestety sam musisz wg wlasnej miary oceniac doswiadczenie innych.

Scaramanga
18-08-2004, 10:16
Ty tu rzadzisz... :|

hazan
18-08-2004, 10:28
Ty tu rzadzisz... :|

Tak dla sprostowania - ja tu rządze :mrgreen:

Czacha
18-08-2004, 10:31
lol :D

Vitez
18-08-2004, 15:45