[bebop] czarnobiałe
Zwiń
X
-
Tagi: Brak
-
Podoba mi się nr 2, szkoda tylko że ostrość trochę "zgubiona"Canon
Nie kłóć się z idiotami - ściągną cię na swój poziom i pokonają doświadczeniem... -
I właśnie 2 jest najlepsze. Po co eksponować pory skóry, potówki etc u niemowlaka...
pozdrawiam,
Rafał--
pozdrawiam,
RafałKomentarz
-
-
Miałem na myśli ostrość na np. oczy, a nie eksponowanie porów skóryZamieszczone przez RafalKI właśnie 2 jest najlepsze. Po co eksponować pory skóry, potówki etc u niemowlaka...
pozdrawiam,
RafałCanon
Nie kłóć się z idiotami - ściągną cię na swój poziom i pokonają doświadczeniem...Komentarz
-
A czy nie lepiej bylo poczekac na troszke usmiechu (radosci) na twarzy dziecka? Wszystkie te fotki sa smutne. Jest w nich duzo niepokoju a nawet elementu przerazenia. A ta kolorystyka jeszcze bardziej przytlacza.Komentarz
-
Na 2 i 6 da się odczuć emocje ... podobają się lecz IMHO mogły być B&W.
Co do reszty to zgadzam się z Pikczer-em.Komentarz
-
Mi się najbardziej podoba ostatnia fotka.
Moje pierwsze odczucie było takie, że wszystkie są trochę za ciemne...
________________________Komentarz
-
dla technika nie pasujaca do tematu niecoCanon 5d II | Canon EF 85mm f/1.2L II USM | Canon TS-E 24mm f/3.5 L II Tilt-Shift | Canon EF 24-105mm f/4 L IS USM | Follow Focus TrusMT NT4 | Gini's Shoulder Rig DSLR-17 | Zoom h4n + audiotechnika at875r | SmallHD DP6 | Glidecam 2000 PRO | Oswietlenie i duperele, baterie i bateryjki, kabliska i kabelki, plecaki i szkrzyneczki... ahh is statywy Libec'a.Komentarz
-
Pikczer, hm.. zastanawiam sie czy masz dzieci - to przecież noworodek a one się nie potrafią jeszcze uśmiechać :-)
Bebop, zazdroszczę Twoim przyjaciołom maluszka - moje juz większe, a takie kruszynki są najfajniejsze i zazdroszczę im fotografa, moje nie mają takich zdjęć.Komentarz
-
Siakieś takie ... smutne? Trochę nie pasuje mi tu B&W, bo kojarzy mi się z powagą sytuacji, z drugiej strony małe dziecko kojarzy mi się z ogromną radością (rodziców, samego dziecka) itd.
Ja wolałbym w kolorze
Chociaż te oczywiście też są ładne.
Komentarz
-
Komentarz
-
Koledzy pstrykacze canonierzy! Nie mylmy dwóch systemów walutowych, to że śmieją się z tego forum na innych forach poświęconych fotografii przestaje mnie dziwić. Nikt z Was chyba nie ogląda zdjęć jako zdjęć. Każdy osiągnął już takie mistrzostwo w pstrykactwie tablic? To do dzieła. Po pierwsze kolor. Nie ma żadnej zasady dyskwalifikującej czarnobiałe formę do zdjęć niemowlaka jako formę prezentacji - asterix, nie kompromituj się takimi teoriami. Przypomnę Ci, że kiedyś nie było fotografii barwnej i ludzie sobie jakoś radzili. Dlaczego nie w kolorze? Po pierwsze nie chciałem dzieciakowi flashem po oczach dawać. iso 1600, 50mm, f2 i czas około 1/100. Mówi Wam mniej więcej jakie oświetlenie? Dwie małe lampki z abażurkami. Godzina 20-23'cia.
Dlaczego nie stricte czarnobiałe - mają pasować do albumu a lekkie stonowanie ich w stronę sepii daje trochę ciepła. zresztą, ja sobie cały czas eksperymentuje wedle własnych upodobań a Wy róbcie jak zwykle. Zwykłe czarnobiałe, bez minimalnej saturacji były dla mnie banalne. KMV10 - na odbitkach i na moim monitorze nie widać tego jako brązu, sugeruję inny tok myślenia ;-) były robione z myślą o cz-b, ale z lekką saturacją/zafarbem ocieplającym. Michal-Czuba o dzieciach możemy za chwilę pogadać, własny egzemplarz do crashtestu za moment, póki co jednak małe dziecko kojarzy mi się z dużą odpowiedzialnością, zmartwieniami, problemami do rozwiązania, zmęczeniem. Banały z seriali tv proszę eksponować w innym wątku. Dziecko przez pierwsze 2 miesiące się aklimatyzuje, to jest dla niego nowe miejsce, nowa sytuacja, nowe warunki. Przychodzi ktoś nowy, obcy, dziecko go nie zna. To nie ten wiek, że jest eksplozja uśmiechu. PIkczer i Moris o mimice zapomnijcie, przez pierwsze miesiące dziecko jej totalnie nie kontroluje - jeżeli ktoś Wam bajki opowiadał że noworodek się*do niego uśmiechnął to po prostu przypadek. Dziecko uczy się "obsługi" mięśni twarzy. rodziców poznaje po zapachu etc. widzi rozmazany obraz i tylko w bliskiej odległości. tyle wiedzy o IV trymestrze. plizz nie wchodźmy w temat, którym czujecie się bezradnie - dzieci nie macie (znajomi nie mają, rodzina nie ma)? RafalK, to nie glamour tylko niemowlak. Tak wygląda. Mam go retuszować? Jakąś pixelozę masz na oczach? :-) To żart. Może to nie potówki tylko noizz przy iso1600? Mi w każdym razie to nie przeszkadza. Beauty będzie jak dorośnie. Robson01, a istnieje jakaś inna ostrość niż "na oczy"? Robercie, więcej elastyczności. Jak chcesz pooglądać zdjęcia fotografów, którzy robią dużo i tylko z bardzo wąskim GO to zapodam Ci na PM adresiki. Hallgerd, widać że masz dzieci :-)
No i na koniec. Nie uważam tych zdjęć za rekord świata, nie o to w nich chodziło. Podoba mi się to nimi zatrzymałem i tyle. Podzieliłem się tym z Wami. Może mam trochę inne spojrzenie, bo widzę moich przyjaciół w nowej sytuacji, w zupełnie nowych rolach do których muszą błyskawicznie dorosnąć... Ale tok myślenia pod tytułem "powinny być kolorowe" mnie powalił. Plizzz Panowie, proponuję zajrzeć do jakiejś książki o fotografii (nie cyfrowej) i tam będzie odpowiedź, kiedy świadomie osoba fotografująca wybiera medium czarno-białe jako nośnik informacji. Może za mało bywam na tym forum, bo ciągle zapominam, że tu o obiektywach a nie fotografii... Proponuję przejść się na jakąś wystawę fotografii w ramach relaksu, względnie kupić sobie pod choinkę album dobrego fotografa, napewno kiedyś będzie lepiej. pozdrawiam i życzę udanych zdjęć.gra i buczy bebopKomentarz
-
"Puściłeś" zdjęcia pod ocenę a teraz z lekka się ciskasz na krytykę.
Nie sądzę aby ktokolwiek z wypowiadających się miał coś złego na myśli, więc po co ten "naburmuszony" ton Twojej odpowiedzi - przecież to nie były zarzuty, przynajmniej nie w moim przypadku. Więcej luzu
Canon
Nie kłóć się z idiotami - ściągną cię na swój poziom i pokonają doświadczeniem...Komentarz
-
Ja również nie miałem zamiaru Cię krytykować, a dokładniej - wcale nie chciałem powiedzieć "zrobiłeś źle". Bo nie zrobiłeś. Każdy robi zdjęcia na swój sposób, na swój sposób patrzy na świat
I bardzo mi się podobają, wydały mi się tylko takie troszkę smutne
Ale to moja opinia
Komentarz
lub poprzez PW wysłane do wybranego moderatora) posty odbiegające od tematu oraz niezgodne z 
Komentarz