[Poznań] plener studyjny

Zwiń
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • adamek
    Pełne uzależnienie
    • 2004
    • 2265

Ja mogę załatwić zapewne wizażystkę.
    Tylko to kosztuje tak ze 100 złotych.
    Miłego dnia
    adam jastrzębowski
    cyfra i analog. obiektywy, statyw i monopod
    tu tu

Komentarz

• mxw
      Pełne uzależnienie
      • 2005
      • 2315

Zamieszczone przez adamek
      Ja mogę załatwić zapewne wizażystkę.
      Tylko to kosztuje tak ze 100 złotych.
      robią się koszta...... tak właśnie do mnie dotarło, że jeżeli wszyscy tam przyjadą i będą trzaskać, to a) będzie bałagan b) wszyscy będą mieli takie same fotki c) te fotki będą kiepskie d) ci, co już byli choć raz w studio, nic na tym nie skorzystają :-?

dlatego trzeba wymyślić jakąś metodę, np. wynajęcie studia na cały dzień, godzina przygotowań, godzina na szkolenia, a potem każdy ma kolejno swoją godzinę, a reszta idzie na spacer...........
      pozdro.,
      m.

Komentarz

• bebop
        Uzależniony
        • 2005
        • 755

Zamieszczone przez mxw
        robią się koszta...... tak właśnie do mnie dotarło, że jeżeli wszyscy tam przyjadą i będą trzaskać, to a) będzie bałagan b) wszyscy będą mieli takie same fotki c) te fotki będą kiepskie d) ci, co już byli choć raz w studio, nic na tym nie skorzystają :-?

dlatego trzeba wymyślić jakąś metodę, np. wynajęcie studia na cały dzień, godzina przygotowań, godzina na szkolenia, a potem każdy ma kolejno swoją godzinę, a reszta idzie na spacer...........
        znajdzcie kilka modelek, no i catering jakiś bo siedzenie cały dzień aż się Panowie napstrykają to będzie dla jednej dziewczyny masakra.
        gra i buczy bebop

Komentarz

• Diodak
          Uzależniony
          • 2005
          • 696

Zamieszczone przez mxw

Z mojego małego (ale zawsze) doświadczenia z pracy w studio wychodzi, ze godzina na przygotowania szczególnie pierwszym razem to mało . Na to trzeba conajmniej 1,5h no chyba, że jest ktoś kto szybko potrafi rozstawić sprzet a modelka jest już w temacie i ma kogoś od wizażu .

Szkolenie czyli omówienie technicznych i artystycznych podstaw pracy przy swiatlach to też minimum godzina. Jesli każdy miały się nauczyć byc samodzielnym fotografem i wiedzieć jak samemu skorzystać ze swiatłomierza, jak ustawić moc lamp i gdzie je rozmieścić aby uzyskać różne efekty to też trzeba każdemu dać do ręki ten sprzęt i dać czas aby sobie ponaciskał i poprzełączał ... inaczej nie będzie sensu takich "warsztatów". Najlepiej wynająć sprzęt na cały dzień, zaprosić dwie koleżanki. Jak jedna sie zmęczy i oślepnie to sadzamy drugą ... a na koncu mozna zrobić duet . Na końcu warto wybrać wspólnie fotki, omówić i coś wstawić do pokazania innym.... szkoda, że tu gdzie mieszkam mało canon-bordowców a do krakowa trochę daleko .
          EOS 450D, EF 24mm 1.4 L, EF 50mm 1.2 L, EF 24-105mm L, EF-S 10-22mm

Komentarz

• mxw
            Pełne uzależnienie
            • 2005
            • 2315

Zamieszczone przez Diodak
            Z mojego małego (ale zawsze) doświadczenia z pracy w studio wychodzi, ze godzina na przygotowania szczególnie pierwszym razem to mało
            dokładnie, a tak naprawdę przygotowania to jedno, a focenie to dopiero jest maraton - generalnie zawsze jest za mało czasu...

dlatego trzebaby po pierwsze ustalić, czy chodzi nam:
            (A) poprostu o zrzutę na studio, modelkę(ki) i wizażystkę i pofocenie sobie, czy
            (B) raczej o warsztaty (techniczne) z wykładowcą itp. itd. (tak, jak to opisał kol. Diodak) ??

ja jestem raczej za A choć i B może być fajny, tym bardziej, że więcej osób wejdzie (więc będzie taniej) i zawsze się czegoś nauczyć można...
            pozdro.,
            m.

Komentarz

• Diodak
              Uzależniony
              • 2005
              • 696

Zamieszczone przez mxw
              ja jestem raczej za A choć i B może być fajny, tym bardziej, że więcej osób wejdzie (więc będzie taniej) i zawsze się czegoś nauczyć można...
              chyba, że wykładowcą będzie ktoś z kolegów uczestniczących w zdjęciach - taniej i bardziej na luzie .
              EOS 450D, EF 24mm 1.4 L, EF 50mm 1.2 L, EF 24-105mm L, EF-S 10-22mm

Komentarz

• mars
                Dopiero zaczyna
                • 2005
                • 27

Wszystko zależy od tego ile osób jest chętnych.
                Jeśli będzie nas do 6, to opcja A, jeżeli więcej (a widzę apore zainteresowanie) to opcja B i wtedy w późniejszym terminie opcja A z podziałem na grupy.
                Jeśli uda nam się załatwić modelki za zdjęcia, to reszta kosztów nie powinna być wysoka.
                Szczegóły odnośnie wynajęcia studia podam po świętach.

Komentarz

• cogito
                  Dopiero zaczyna
                  • 2004
                  • 45

A jakie są koszta modelek? Takie "uśrednione" koszta....
                  20D + 40D + Canon kit 18-55 + +Canon 10-22 + Canon 70-200 2.8 L IS + Canon 100mm Macro + ruski 50mm z mieszkiem + statyw manfrotto

Komentarz

• Silent Planet
                    Uzależniony
                    • 2004
                    • 832

Zamieszczone przez cogito
                    A jakie są koszta modelek? Takie "uśrednione" koszta....
                    Zależy, przy której trasie stoją...
                    is SILENCE
                    "Enjoy the silence."
                    ---
                    Wróciłem...!
                    analog & digital / black & white / calm & easy...

Komentarz

• cogito
                      Dopiero zaczyna
                      • 2004
                      • 45

Pytam serio....
                      20D + 40D + Canon kit 18-55 + +Canon 10-22 + Canon 70-200 2.8 L IS + Canon 100mm Macro + ruski 50mm z mieszkiem + statyw manfrotto

Komentarz

• Robert P.
                        Bywalec
                        • 2005
                        • 240

Zamieszczone przez Silent Planet
                        Eeee Silent ty to jestes...;-)
                        350D+grip::EF 28-90/4-5,6::EF 50/1,8::EF 70-200/4

Komentarz

• Przemoc
                          Początki nałogu
                          • 2005
                          • 319

Zamieszczone przez Silent Planet
                          Takiej modelce to Ty musisz za ZDJĘCIE (majtek) zapłacić.:razz:
                          Pozdrawiam

PrzemoC

Komentarz

• Robert P.
                            Bywalec
                            • 2005
                            • 240

Zamieszczone przez Przemoc
                            Haa Ha ! Ale sie uśmiałem...
                            350D+grip::EF 28-90/4-5,6::EF 50/1,8::EF 70-200/4

Komentarz

• Silent Planet
                              Uzależniony
                              • 2004
                              • 832

Zamieszczone przez Przemoc
                              Nie... dziękuję... nie skorzystam... mam w sobie jeszcze resztki godności osobistej... :wink:
                              is SILENCE
                              "Enjoy the silence."
                              ---
                              Wróciłem...!
                              analog & digital / black & white / calm & easy...

Komentarz

• martyna

Witam Panowie,
                                Jak by co to tez sie pisze (choc nie na pewno-nie wiem jak bedzie z kasa po nowym roku).Mam jednak watpliwosc - bez profesjonalnego -a przynajmniej obytego z obiektywem modela moze byc kicha)Z racji profilu studiow rysowalam czesto postacie(tu przynajmniej mozna cos domalowac i spoko) ,ale z aparatem nie mam doswiadczenia.Chetnie sie czegos naucze.
                                Pozdrawiam

Komentarz

Pracuję...