Focenie w przedszkolu

Zwiń
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Rootsman
    Coś już napisał
    • 2005
    • 61

Focenie w przedszkolu

Załatwiłem sobie ostatnio stała współpracę z jednym z prywatnych przedszkoli. Oprócz wynagrodzenia za zdjęcia dla przedszkola będe miał możliwosć sprzedania rodzicom, zdjęć ich pociech.
    Mam do was pare pytań:
    Czy ktos z was brał się za cos takiego?
    W jakiej formie najlepiej zaoferować wykonane zdjęcia (albumy, formaty itp.)?
    Jaka dać cene za odbitkę aby byc konkurencyjnym?
    Na co zwrócić uwagę?

Jeżeli macie dzieci w przedszkolu i mieliscie do czynienia z "przedszkolnymi fotografami" to też proszę napiszcie, jak się cenili i jakie były efekty ich pracy.

pozdrawiam
  • Błajo
    Początki nałogu
    • 2005
    • 473

Ja tylko ostrzegam... bo kolega rez tak pracowal w przedszkolu... umowa "na gebe" a potem mial duze problemy z US...
    Ostatnio edytowany przez Błajo; 1918.
    Sprzęt: Canon + wymienne obiektywy + zewnętrzna lampa błyskowa

Komentarz

• Rootsman
      Coś już napisał
      • 2005
      • 61

Zamieszczone przez Błajo
      Ja tylko ostrzegam... bo kolega rez tak pracowal w przedszkolu... umowa "na gebe" a potem mial duze problemy z US...
      To też cenna uwaga.
      W zasadzie się nie boje bo robota po znajomosci, a z drugiej strony często jak robi sie cos po znajomosci to kicha wychodzi.

Komentarz

• Driver
        Zablokowany
        • 2005
        • 786

Mnie osobiscie dziwia takie wątki.
        Zdaje sobie sprawe ze "koniec języka za przewodnika", trzeba sobie pomagać itd itp, ale jeśli wchodze w jakis temat za pieniądze to oznacza że wiem o nim WSZYSTKO a nie dopiero się pytam.
        To tak jak jak bym założył wątek "pmózcie, jak sfocić jadące auto ? "

Komentarz

• Driver
          Zablokowany
          • 2005
          • 786

Zamieszczone przez Rootsman
          W zasadzie się nie boje bo robota po znajomosci,
          Czemu mnie to nie dziwi ? Był tu już taki jeden. Miał panie w białych kitlach focic

Polska znajomościami a nie umiejętnościami stoi. ??:

Komentarz

• Rootsman
            Coś już napisał
            • 2005
            • 61

Ja nie pytam jak zrobić zdjęcie.
            Przeczytaj o co pytam.

A poza tym kazdy kiedys zaczyna zarobkowanie fotografia, a dzi¶ jest łatwiej po prostu zapytać o pewne sprawy niz długo uczyc się na błędach.

Komentarz

• Rootsman
              Coś już napisał
              • 2005
              • 61

Zamieszczone przez Driver
              Czemu mnie to nie dziwi ? Był tu już taki jeden. Miał panie w białych kitlach focic

Sugerujesz że brak mi umiejętnosci? Na jakiej podstawie?

Zamieszczone przez Driver
              Polska znajomościami a nie umiejętnościami stoi. ??:
              Chyba nigdy nie szukałes pracy.

Komentarz

• Driver
                Zablokowany
                • 2005
                • 786

Chyba nigdy nie szukałes pracy.

Fakt faktem że nie.
                Ale niestety 5 X dziennie spotykam sie z ludzmi na nieodpowiednim stanowisku bo mieli znajomości

Braku umiejętności też nie sugeruje jednakże zakończyłeś 4 zdania znakiem "?" , co kłóci się z zasadą że podejmując temat powinieneś o nim wiedzieć wszystko.

Komentarz

• Rootsman
                  Coś już napisał
                  • 2005
                  • 61

Temat podejmuje aby dowiedzieć się pare rzeczy. Po to korzystam z forum.

Prace dostaje po znajomosci ale najpierw wykonałem dla nich darmowa przysługę. Byli bardzo zadowoleni z mojej pracy i zapewniam cię że dostaje ta prace bo widza ze wykonam ja dobrze. Konkurencji nie było i nie musiałem nikomu lizać ****.

pozdrawiam
                  Ostatnio edytowany przez Rootsman; 3504.

Komentarz

• Driver
                    Zablokowany
                    • 2005
                    • 786

ok. to teraz pokaze ci bezsensowność tego pytania zadanego tutaj. Odpowiadam po kolei

1 Tak
                    2 W albumach
                    3 25 zł/szt
                    4 na estetyka

i co ? ruszyłeś do przodu o krok ? chyba takie rzeczy to sie ustala bezposrednio z odbiorcami a nie z nami. ja robie w albumach ale na drugim końcu miasta biorą tylko luzem a w centrum tylko w ramkch.
                    kumasz już ?

Komentarz

• Rootsman
                      Coś już napisał
                      • 2005
                      • 61

No widze że wreszcie zrozumiałes o co chodzi w watku - wymiana doswiadczen.

Komentarz

• Driver
                        Zablokowany
                        • 2005
                        • 786

No tak. Tylko że jak jak robie dla przyjemności i z darmo to robie tak ja mnie się podoba. Jak nie podoba sie innym ? To cóż ich strata.
                        Ale jak robie za kasiorke to robie tak jak podoba się odbiorcy. Bo jak sie nie spodoba do dostane że szpica w du.. sko.
                        Więc tak czy inaczej porozmawiałbym z rodzicami.
                        Chyba że to "akcja" związana bezpośrednio z gwiazdką i mikołajem

Komentarz

• Rootsman
                          Coś już napisał
                          • 2005
                          • 61

Zdjęcia będe robił dla przedszkola na przeróżnych ważnych wydażeniach. Bedzie spory zbiór fotek niewykozystanych, które z pewnocia co poniektórzy rodzice będa chcieli posiadać. To nie jest tak ze musza je kupić.
                          Inna sprawa jest wtedy jak się robi kazdemu dziecku takie same zdjecia wkłada w albumik i stawia sie rodziców przed faktem dokonanym. Wtedy rzeczywiscie warto wiedziec jakie fotki najbardziej uciesza klientów.
                          Na razie biore się za ta częsc pracy która wiem ze wykonam dobrze i badam teren pod rozszeżenie oferty, miedzy innymi staram sie dowiedziec czegos od ludzi którzy maja doswiadczenie w branży.

Komentarz

• Driver
                            Zablokowany
                            • 2005
                            • 786

No tam tym bardziej masz lepiej bo skoro robisz dla przedszkola to ustalasz co i jak z jedną osobą. A jesli dodatkowo masz okazje zarobić na "odrzutach" to tym lepiej.
                            Pomysłów można namnożyć ze 100 000. Tutaj nie da się chyba nic doradzić
                            Sprzętowo ? Nie było pytań z tej strony.
                            Pewnie kilka osób napisze że dzieci się szybko ruszają. Ameryki nie odkryją

Komentarz

• Driver
                              Zablokowany
                              • 2005
                              • 786

Inna sprawa jest wtedy jak się robi kazdemu dziecku takie same zdjecia wkłada w albumik i stawia sie rodziców przed faktem dokonanym.

Olej rodziców. Oni są tyko portfelem.
                              Jak zrobisz zdjęcia które każdy dzieciak będzie chciał mieć to zaufaj mi one juz znajdą sposoby wywiercenia dziury w brzuchu rodzicą żeby je mieć

Komentarz

Pracuję...