Tilt & Shift za 1000PLN
Zwiń
X
-
-
Hm... Ciekawe, ciekawe...650D, T 12-24 4.0, S 30 1.4, S 18-35 1.8, C 70-210 3.5-4.5, C 50 2.5 macro, M42: Praktica LLC, Jupiter 9, Pentacon 135 2.8, Orestegor 300 4.0 -
Za czasów analogowych powinieneś wiedzieć, że szkła te mają śliczne kłopoty z zółtym zafarbem, winietowaniem (bez przyczyny) i innymi dolegliwościami.Zamieszczone przez piast9Hm... Ciekawe, ciekawe...
Ale teraz ludziska dołączają do swoich szkieł takie cuda, że ta wiedza się mocno zdewaluowała..
JarekKomentarz
-
-
W czasach analogowych nie interesowałem się takimi rzeczami. Zafarb w cyfrówce jest mniej kłopotliwy. A na winietę crop nieco pomaga.Zamieszczone przez oskarkowyZa czasów analogowych powinieneś wiedzieć, że szkła te mają śliczne kłopoty z zółtym zafarbem, winietowaniem (bez przyczyny) i innymi dolegliwościami.
Ale co to jest winietowanie bez przyczyny? To znaczy co uznajesz za ew. przyczynę?650D, T 12-24 4.0, S 30 1.4, S 18-35 1.8, C 70-210 3.5-4.5, C 50 2.5 macro, M42: Praktica LLC, Jupiter 9, Pentacon 135 2.8, Orestegor 300 4.0Komentarz
-
Ale chyba może to być manual. Czyżby chipa canonowego tam wpakowali. Nie chce mi się wierzyć.Zamieszczone przez popmarthttp://www.araxfoto.com/specials/tilt-shift-35/
mi sie podoba to jest fabryka Kieva a oni niezłe szkła robią. No za 1200
aha i na bagnety wszelkie w tym EOS
Ale propozycja ciekawa. Tylko czy jakość będzie warta tej ceny?300D; 17-40/4L; 24-105/4L; 70-200/4L; 430EXKomentarz
-
Pomyślmy.. pokłon obiektywu?Zamieszczone przez piast9W czasach analogowych nie interesowałem się takimi rzeczami. Zafarb w cyfrówce jest mniej kłopotliwy. A na winietę crop nieco pomaga.
Ale co to jest winietowanie bez przyczyny? To znaczy co uznajesz za ew. przyczynę?
Myślałem, że to oczywiste
JarekKomentarz
-
Kocis, o czym Ty.. ?Zamieszczone przez kocisAle chyba może to być manual. Czyżby chipa canonowego tam wpakowali. Nie chce mi się wierzyć.
Ale propozycja ciekawa. Tylko czy jakość będzie warta tej ceny?
Ja nawet nie wiem, czy został zbudowany jakikolwiek t/s z autofocusem..
Nawet TS-E 24 jest manualny..JarekKomentarz
-
Sorki. Miałem na myśli przysłonę.
Ale to i tak bez znaczenia.
300D; 17-40/4L; 24-105/4L; 70-200/4L; 430EXKomentarz
-
A to sie da? Przeciez to by chyba trzeba bylo osobno kalibrowac do kazdego ustawienia t/s ;-)Zamieszczone przez oskarkowyJa nawet nie wiem, czy został zbudowany jakikolwiek t/s z autofocusem..
Komentarz
-
Ludzie z tego co ja wiem to rosyjskie szkła Do Kieva jak Wołna i Arsat to są bardzo dobre konstrukcje ....Komentarz
-
A ja słyszałem o potrzebie sprawdzania numeru seryjnego przed zakupem.Zamieszczone przez popmartLudzie z tego co ja wiem to rosyjskie szkła Do Kieva jak Wołna i Arsat to są bardzo dobre konstrukcje ....
Po numerze seryjnym sprawdzasz kiedy dokładnie szkło było produkowane. Wtedy zostaje już tylko sprawdzić w kalendarzu, jakiego świętego było u Iwanów dzień wcześniej i już wiesz czy brać, czy nie..
JarekKomentarz
-
A ts canona jest od tego wolny?Zamieszczone przez oskarkowyPomyślmy.. pokłon obiektywu?
Myślałem, że to oczywiste
650D, T 12-24 4.0, S 30 1.4, S 18-35 1.8, C 70-210 3.5-4.5, C 50 2.5 macro, M42: Praktica LLC, Jupiter 9, Pentacon 135 2.8, Orestegor 300 4.0Komentarz
-
Zamieszczone przez piast9A ts canona jest od tego wolny?
jezeli w gre wchodzi tez zawezone "uzyteczne pole obrazowe" to wydaje mi sie ze nie...
Komentarz
-
Pewnie eLki canona to jedna w druga są ********e coś jak czytam te forum to nie wydaje mi się... (pijani japońce?)Zamieszczone przez oskarkowyA ja słyszałem o potrzebie sprawdzania numeru seryjnego przed zakupem.
Po numerze seryjnym sprawdzasz kiedy dokładnie szkło było produkowane. Wtedy zostaje już tylko sprawdzić w kalendarzu, jakiego świętego było u Iwanów dzień wcześniej i już wiesz czy brać, czy nie..
Komentarz
Komentarz