17-40/f4 L z USA...Warto?

Zwiń
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Teo
    Początki nałogu
    • 2004
    • 474

17-40/f4 L z USA...Warto?

Hej Mam okazję kupić w niezłej cenie "elkę" 17-40/f4 targaną ze Stanów. Nie ma z nimi jakiś kłopotów? I czy Żytnia nie wypnie się w razie czego na taki egzemplarz ?

Pozdrawiam Kochani, Teo.
  • Janusz Body
    Moderator
    • 2004
    • 5757

Zamieszczone przez Teo
    Hej Mam okazję kupić w niezłej cenie "elkę" 17-40/f4 targaną ze Stanów. Nie ma z nimi jakiś kłopotów? I czy Żytnia nie wypnie się w razie czego na taki egzemplarz ?

Pozdrawiam Kochani, Teo.
    Jak Ci to ktoś przywiezie to chyba tak. Wysyłanie to hmmmm...podatek VAT naliczają od wartości plus koszta przesyłki czyli cena + np. ok 70 USD za FedEx. Może się nie opłacać

Janusz

Janusz,
    Old enough to know better - but I do it anyway.

Komentarz

• Qbexus
      Uzależniony
      • 2005
      • 562

Ja wnioskuje z postu ze ten obiektyw juz jest albo tez ktos moze przywiesc. Problemow niema a na zytniej jak zaplacisz to ci wszystko zrobia.

Komentarz

• asterix
        Uzależniony
        • 2005
        • 793

nie zaplaci vatu jesli towar jest uzywany badz wyglada na uzywany (brak pudelka itd) - mozna je wyslac inna przyeslka np morską
        Canon 5d II | Canon EF 85mm f/1.2L II USM | Canon TS-E 24mm f/3.5 L II Tilt-Shift | Canon EF 24-105mm f/4 L IS USM | Follow Focus TrusMT NT4 | Gini's Shoulder Rig DSLR-17 | Zoom h4n + audiotechnika at875r | SmallHD DP6 | Glidecam 2000 PRO | Oswietlenie i duperele, baterie i bateryjki, kabliska i kabelki, plecaki i szkrzyneczki... ahh is statywy Libec'a.

Komentarz

• Jurek Plieth
          Pełne uzależnienie
          • 2004
          • 2087

Zamieszczone przez Teo
          Zaglądnij do archiwum; coś ludziska pisali o kiepskich parametrach optycznych tego obiektywu wywodzącego się z jakiejś określonej serii.
          http://plieth.com

Komentarz

• Jac
            Pełne uzależnienie
            • 2004
            • 4813

Jak dla mnie sprowadzanie szkla bez sprawdzenia to ruletka a w przypadku 17-40, 24-70, to bedzie rosyjska ruletka... co innego stalki, ktore omoze odwazylbym sie sprowadzic 'w ciemno'... zoomow bym nie ryzykowal... okazje czasami sa kosztowne
            Instagram

Komentarz

• Jurek Plieth
              Pełne uzależnienie
              • 2004
              • 2087

Zamieszczone przez Jac
              Jak dla mnie sprowadzanie szkla bez sprawdzenia to ruletka a w przypadku 17-40, 24-70, to bedzie rosyjska ruletka... co innego stalki, ktore omoze odwazylbym sie sprowadzic 'w ciemno'... zoomow bym nie ryzykowal... okazje czasami sa kosztowne
              Przepraszam za offtop; Jacku, też nie możesz zasnąć? ;-)
              http://plieth.com

Komentarz

• Polaco
                Pełne uzależnienie
                • 2005
                • 1135

Zamieszczone przez Jac
                Dokladnie, lepiej nie ryzykowac, chyba ze masz bardzo dobra okazje i mozliwosc zwrocenia sprzetu gdy bedzie kiepski optycznie.
                Canon 20D + kit, Tamron 28-75 F/2.8, Canon 70-200 F/4, w planach cala reszta
                Troche moich knotow

Komentarz

• Jac
                  Pełne uzależnienie
                  • 2004
                  • 4813

Zamieszczone przez Jurek Plieth
                  Przepraszam za offtop; Jacku, też nie możesz zasnąć? ;-)
                  rowniez sorry za offtop :-)

musial sobi etroche poczytac forum ale juz wstalem :-)
                  Instagram

Komentarz

• Pikczer
                    Pełne uzależnienie
                    • 2005
                    • 2578

Zamieszczone przez Teo

Pozdrawiam Kochani, Teo.
                    Ja tez wielokrotnie sie nad tym zastanawialem i wnioski sa takie:
                    - jak masz firme, to nie ma sensu, bo po odjeciu VAT-u cena taka sama jak w USA.
                    - jak nie masz firmy, to poszukaj sklepow (a jest ich kilka), ktore daja na sprzet gwarancje, a nie wystawiajac rachunku opuszczaja znacznie cene. Roznica wtedy robi sie niewielka w porownaniu do obiektywow sprowadzonych z USA. Z wyliczen wyszlo mi, ze warto dac np. przy 17-40L 300pln wiecej z gwarancja niz sprowadzac za 300pln mniej bez niej.

Komentarz

• mirhon
                      Pełne uzależnienie
                      • 2005
                      • 1025

Zamieszczone przez Pikczer
                      ... to poszukaj sklepow (a jest ich kilka), ktore daja na sprzet gwarancje, a nie wystawiajac rachunku opuszczaja znacznie cene. ...
                      Gwarancję realizowaną przez Canon Polska? Możesz dać namiary na takie sklepy (nie chodzi o tipa) z którymi można się dogadać?
                      Canon 20d + Tamron 28-75/2.8 + Canon 70-200/4L + Speedlite 550ex

Komentarz

• Pikczer
                        Pełne uzależnienie
                        • 2005
                        • 2578

Zamieszczone przez mirhon
                        Gwarancję realizowaną przez Canon Polska? Możesz dać namiary na takie sklepy (nie chodzi o tipa) z którymi można się dogadać?
                        Wysle na PM.

Komentarz

• gwozdzt
                          Pełne uzależnienie
                          • 2005
                          • 5780

Trafiłem dziś na mądre słowa:

"Zasada kupowania jest prosta: towar w łapkach - krótki test - kasa - ewentualna możliwość zwrotu."

Żródło: http://canon-board.info/showpost.php...20&postcount=7
                          Pozdrowienia, Tomek

Komentarz

• slonek
                            Coś już napisał
                            • 2005
                            • 90

Zamieszczone przez Jac
                            Ja mam inne zdanie. Mam z USA 17-40 i 70-200 i jest wszystko OK. Nie wiem jaka jest teraz roznica w cenie ale jesli dla Ciebie istotna, to moje doswiadczenia ze szklami z USA sa jak najlepsze.
                            20D, EF 17-40L f1:4; EF 70-200L f1:4; EF 50 f1:1,4; 580EX + kilka gadżetów

Komentarz

Pracuję...