Kto kupuje Maybachy

Zwiń
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • oskarkowy
    Pełne uzależnienie
    • 2004
    • 2513

Kto kupuje Maybachy

Zamieszczone przez Jurek Plieth
    Tutaj już wkraczamy w sferę zjawisk nadprzyrodzonych, a na tym ja się w ogóle nie znam.
    W tym roku widziałem maybacha w Bratysławie. Pierwszy i chyba ostatni raz w życiu. Co prawda do Torunia mam bliżej, ale chyba nie czuję klimatu. POza tym mi się nie podobał :grin:
    Jarek
  • muflon
    Pełne uzależnienie
    • 2004
    • 6763

Zamieszczone przez oskarkowy
    W tym roku widziałem maybacha w Bratysławie. Pierwszy i chyba ostatni raz w życiu.
    Zajrzyj do Genewy, w okolice przedstawicielstw państw afrykańskich przy ONZ. Im biedniejsze i bardziej głodujące, tym większa szansa spotkania Maybacha, RR czy innych takich.
    zdjęcia lotnicze - zdjęcia ogólnie - airshow-reviews.com

Komentarz

• Jurek Plieth
      Pełne uzależnienie
      • 2004
      • 2087

Zamieszczone przez muflon
      Zajrzyj do Genewy, w okolice przedstawicielstw państw afrykańskich przy ONZ. Im biedniejsze i bardziej głodujące, tym większa szansa spotkania Maybacha, RR czy innych takich.
      Więcej info tutaj
      Cytat: W Niemczech samochodem tej marki jeździ około 50 osób. W Polsce pierwsze auto tej marki sprzedano w 2003 roku a do 2005 sprzedano ich w sumie 5; na Ukrainie około 13.
      http://plieth.com

Komentarz

• muflon
        Pełne uzależnienie
        • 2004
        • 6763

W Niemczech samochodem tej marki jeździ około 50 osób. W Polsce pierwsze auto tej marki sprzedano w 2003 roku a do 2005 sprzedano ich w sumie 5; na Ukrainie około 13.
        Co nie zmienia faktu, że w Genewie widuję I praktycznie w 100% zarówno za kierownicą jak i na fotelach pasażerów siedzą osoby o "ciemniejszym kolorze skóry", a rejestracja zaczyna się od CD...

Komentarz

• kocis
          Początki nałogu
          • 2005
          • 472

Odpowiedź jest banalna i dziwię się, że taki stary chłop jak Ty sam na to nie wpadłeś...
          Jurku, w moim pytaniu było odrobinę zadziorności. Chciałem uczynić małą prowokację w stosunku do postw w stylu "a po co Ci taki obiektyw".

A co do Maybacha. Uważam, że legalnie można go nabyć będąc artstokratą w co najmniej trzecim pokoleniu. W każdym innym przypadku jest to żałosne. I jeszcze jedno. Takie auta nabywa się za pieniądze własne i za gotówkę. Wszelkie formy kredytowania czy dzierżawy to porażka.
          300D; 17-40/4L; 24-105/4L; 70-200/4L; 430EX

Komentarz

• ChrisB
            Dopiero zaczyna
            • 2005
            • 48

Zamieszczone przez muflon
            Pracuję obok Sejmu RP - zobacz jakie tam stoją fury, a czy Polska naleźy do bogatych?

Komentarz

• ChrisB
              Dopiero zaczyna
              • 2005
              • 48

Zamieszczone przez kocis
              Jurku, w moim pytaniu było odrobinę zadziorności. Chciałem uczynić małą prowokację w stosunku do postw w stylu "a po co Ci taki obiektyw".

A co do Maybacha. Uważam, że legalnie można go nabyć będąc artstokratą w co najmniej trzecim pokoleniu. W każdym innym przypadku jest to żałosne. I jeszcze jedno. Takie auta nabywa się za pieniądze własne i za gotówkę. Wszelkie formy kredytowania czy dzierżawy to porażka.
              Można też być politykiem w RP w pierwszym pokoleniu

Komentarz

• muflon
                Pełne uzależnienie
                • 2004
                • 6763

Zamieszczone przez kocis
                Takie auta nabywa się za pieniądze własne i za gotówkę.
                Z dokładnością do tego, że afrykańscy kacykowie traktują "państwowe" jako "własne".

Wydzieliłem, sorry że w trochę "rozmyty" sposób, ale inaczej się nie dało - OT wkradł się stopniowo ;-)

Komentarz

• Jac
                  Pełne uzależnienie
                  • 2004
                  • 4813

Zamieszczone przez ChrisB
                  Pracuję obok Sejmu RP - zobacz jakie tam stoją fury, a czy Polska naleźy do bogatych?
                  Najbogatszy posel samoobrony ma Maybacha,ale do sejmu jezdzi hummerem
                  Instagram

Komentarz

• Jurek Plieth
                    Pełne uzależnienie
                    • 2004
                    • 2087

Zamieszczone przez Jac
                    Maybachem jeździ do sławojki
                    http://plieth.com

Komentarz

• muflon
                      Pełne uzależnienie
                      • 2004
                      • 6763

Zamieszczone przez Jac
                      I słusznie, po co się rzucać ludziom w oczy

Komentarz

• kocis
                        Początki nałogu
                        • 2005
                        • 472

Dobrze zrobiłeś muflon, bo maybach to świetny temat.

Można, jeśli się ma kase, lub takową dysponuje bez dostatecznej kontroli społecznej, jeździć taką bryką i w pierwszym pokoleniu. Ale wygląda to żałośnie. Słoma w butach jeszcze wystaje, szofer musi sieczkę z foteli sprzątać. Do tych pojazdów trzeba mieć klasę. A jest to coś, czego nie da się kupić. To się ma z urodzenia.
                        A, że w praktyce nawet buractwo jeździ maybachami, to szkoda. Jeśli porównamy ta sytuację z kamieniami szlachetnymi, to dobra oprawa może, ale nie musi podnieść walory kamienia. Natomiast burak oprawiony w platynę zawsze jest bardzie wyeksponowany. Luksusowa oprawa podnosi walory buractwa.
                        300D; 17-40/4L; 24-105/4L; 70-200/4L; 430EX

Komentarz

• kami74
                          Pełne uzależnienie
                          • 2005
                          • 1492

Zamieszczone przez Jac
                          Kupił w końcu Maybacha ??? Bo je slyszałem jego wypowiedź, ze mu biuro obsługi klienta w Maybachu nie podpasowało i przerzucił się na RR. i jak to skomentował sarkastycznie pan w moim ulubionym radiu: A mówią, że buraki, że słoma z butów.. i jak sie teraz czujecie biedaki z autkami po 30 tys zł sztuka
                          5DII 24105f4L S7030045,6APODG 501.8II 430EX wyposażona w ponton VS600R
                          MOJE PSTRYKI NA CB& GALERIA NETOWA

później, późnym popołudniem, gdy cienie będą dłuższe i smutniejsze niż są..

Komentarz

• KMV10
                            Pełne uzależnienie
                            • 2005
                            • 2320

Widziałem maybacha pod Scheratonem w Wawie - czekał na jakiegoś bankowca, gdyż wówczas odbywała się w Scheratonie konferencja bankowa.

Komentarz

• Zielony
                              Pełne uzależnienie
                              • 2005
                              • 2928

Też zdarzało mi się widywać KOSMICZNE wozy...
                              Londyn to bogada stolica, na ulicy mozna spotkac kazde auto...
                              Maybachy też się widywało...
                              Porshakami to po 3 dniach się już nikt nie podnieca...

PS. mogę zapodać linka do fajnych zdjęć Maybacha, jak ktoś chce?

PS2. BTW, kto ma Maybacha w PL? To, że przenajświętszy ojciec Rydzyk "derektor" to wiem.
                              Pewnie wczoraj przy uroczystościach robił przejażdżki moherowym beretom...
                              Zimny łokieć i jazda...
                              sigpic

Komentarz

Pracuję...