nie zamykająca sie 50-tka

Zwiń
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • zabol
    Uzależniony
    • 2005
    • 643

nie zamykająca sie 50-tka

mam taki mały problem. Pękło mi coś przy zatrzasku komory której wkłada sie negatyw. Może komuś coś takiego kiedyś sie zdarzyło. CO JA MAM TERAZ Z TYM ZROBIĆ?? 50 to stary model wiec pewnie w serwisie mnie wyśmieją, no i nie mowie juz o cenie takiej naprawy. Moze jest jakiś domowy sposób na to. Myślałem o taśmie klejącej ale to jest raczej średnia opcja. POMOCY ??
  • gwozdzt
    Pełne uzależnienie
    • 2005
    • 5780

http://groups.google.com/group/pl.re...0e+zamek&hl=pl&

Ja bym włączył do programu szkolnego naukę posługiwania się Googlem... ;-)
    Ostatnio edytowany przez gwozdzt; 3209.
    Pozdrowienia, Tomek

Komentarz

• ukasz
      Uzależniony
      • 2004
      • 595

Serwis na Żytniej. 75 zł. Bez problemu.
      Przynajmniej mnie w lutym chyba tego roku naprawili. W 50 oczywiście

Komentarz

• Vitez
        zło konieczne
        • 2004
        • 19804

No i Thorin mnie zmusil do wyczyszczenia . Jak sie nie podoba to -->PM Hazan .
        Jak ktos ma cos MERYTORYCZNEGO i NA TEMAT do dodania to zapraszam choc watek raczej sie wyczerpal informacja o serwisie.

Komentarz

• zabol
          Uzależniony
          • 2005
          • 643

to może powiem jak sobie domowym sposobem poradziłem z tym fantem.
          Wygiąłem kawałek nierdzewnej blachy w taki sposób żeby dobrze przyciskał tylnią klapkę do reszt korpusy. Powstało coś w stylu litery U zakładam to na body i wszystko gra po włożeniu negatywu do body trzeba tylko poruszyć tym suwakiem który wcześniej służył do otwierania tak żeby aparat nawinął negatyw. Narazie bede używał takie obręczy, jak będę w wawie to przejdę sie na żytnią.

Komentarz

• firley
            Bywalec
            • 2006
            • 135

miałem podobny problem, biegałem z body pospinanym na gumki recepturki. Ale jednak nic niezamieni dobrej części. Pozdrowionka
            Problemem fotoamatora jest to, że nie ma on powodów do robienia zdjęć...

Komentarz

Pracuję...