E-TTL i Off-camera shoe cord 2

Zwiń
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • TOPOL
    Początki nałogu
    • 2004
    • 321

E-TTL i Off-camera shoe cord 2

Czy ten kabel:

http://www.allegro.pl/show_item.php?item=75955307

obsługuje E-TTL?
    Sprzedawca twierdzi, że nie, ja sądze, że tak, ale 100 procentowej pewności mi brak...
    http://www.topol.pl
  • Jurek Plieth
    Pełne uzależnienie
    • 2004
    • 2087

Zamieszczone przez TOPOL
    Czy ten kabel:

http://www.allegro.pl/show_item.php?item=75955307

obsługuje E-TTL?
    Sprzedawca twierdzi, że nie, ja sądze, że tak, ale 100 procentowej pewności mi brak...
    Przecież to jest najnormalniesze przedłużenie stopki aparatu, więc ma dokładnie takie same cechy jak lampa przyłączona wprost do korpusu!
    http://plieth.com

Komentarz

• TOPOL
      Początki nałogu
      • 2004
      • 321

Zamieszczone przez Jurek Plieth
      Przecież to jest najnormalniesze przedłużenie stopki aparatu, więc ma dokładnie takie same cechy jak lampa przyłączona wprost do korpusu!
      Wiesz, też tak myślałem na poczatku, ale sprzedawca z takim zdecydowaniem twierdził, że nie działa, że całkowicie zbił mnie z tropu.
      Więc postanowiłem zapytać mądrzejszych. Dzięki za odpowiedź.
      http://www.topol.pl

Komentarz

• piast9
        Pełne uzależnienie
        • 2005
        • 3267

A czemu ma nie działać? Działa wszystko jak trzeba.

BTW, kabelek kupowałem właśnie u tego gościa.
        650D, T 12-24 4.0, S 30 1.4, S 18-35 1.8, C 70-210 3.5-4.5, C 50 2.5 macro, M42: Praktica LLC, Jupiter 9, Pentacon 135 2.8, Orestegor 300 4.0

Komentarz

• perlpa
          Początki nałogu
          • 2005
          • 350

Oczywiście że działa E-TTL. Mam taki przewód i sprawdzałem to.
          bardzo przydaje się przy makro.

Komentarz

• maku
            Uzależniony
            • 2004
            • 563

Potwierdzam.
            Też mam taki sam i wszystko działa dokładnie tak samo jakbym miał lampę zamontowaną na stopce.

Komentarz

• Vitez
              zło konieczne
              • 2004
              • 19804

Potwierdzam jak dwoch kolegow wyzej. Tez mam i E-TTL jak najbardziej swietnie dziala. A sprzedawca sie nie zna.
              Btw tu masz taniej niz Kup Teraz u tego sprzedawcy a sklep znany i lubiany: http://www.sklepfotograficzny.pl/sklep.foto/prod488/

Komentarz

• Jac
                Pełne uzależnienie
                • 2004
                • 4813

no to mysle ze tamat mozna zamknac... mi rowniez dziala z tym kablem E-TTL, sprzedawca nawet nie wie jaki skarb sprzedaje ;-)
                Instagram

Komentarz

• maku
                  Uzależniony
                  • 2004
                  • 563

Zamieszczone przez Vitez
                  Potwierdzam jak dwoch kolegow wyzej. Tez mam i E-TTL jak najbardziej swietnie dziala. A sprzedawca sie nie zna.
                  Btw tu masz taniej niz Kup Teraz u tego sprzedawcy a sklep znany i lubiany: http://www.sklepfotograficzny.pl/sklep.foto/prod488/
                  I ja też tam kupowałem i sklep mogę z czystym sumieniem polecić.

Komentarz

• MateuszZ.
                    Początki nałogu
                    • 2005
                    • 276

Szkoda, że nie ma jakiejś chińskiej alternatywy dla tego kabelka bo cena oryginalnego kosmiczna jak dla mnie

Komentarz

• mxw
                      Pełne uzależnienie
                      • 2005
                      • 2315

Zamieszczone przez Jurek Plieth
                      eee, jednak nie do końca... mam taki kabelek (tylko ta wersja 3m) i jednak on coś miesza, np. 540EZ bezpośrednio na 350D działa (tryb M oczywiście) natomiast przez ten kabelek nie działa wcale - więc takie zwykłe elektryczne przedłużenie stopki to to nie jest. poza tym tam się wkłada baterię!

no ale ta wersja 60cm może inna jest.
                      pozdro.,
                      m.

Komentarz

• perlpa
                        Początki nałogu
                        • 2005
                        • 350

Zamieszczone przez mxw
                        eee, jednak nie do końca... mam taki kabelek (tylko ta wersja 3m) i jednak on coś miesza, np. 540EZ bezpośrednio na 350D działa (tryb M oczywiście) natomiast przez ten kabelek nie działa wcale - więc takie zwykłe elektryczne przedłużenie stopki to to nie jest. poza tym tam się wkłada baterię!

Baterię do przedłużacza? Daj linka na to cudo.

Komentarz

• piast9
                          Pełne uzależnienie
                          • 2005
                          • 3267

Zamieszczone przez mxw
                          Jest w takim razie inna. Nie ma żadnej bateryjki. Masz za mądry kabelek, który miesza
                          650D, T 12-24 4.0, S 30 1.4, S 18-35 1.8, C 70-210 3.5-4.5, C 50 2.5 macro, M42: Praktica LLC, Jupiter 9, Pentacon 135 2.8, Orestegor 300 4.0

Komentarz

• mxw
                            Pełne uzależnienie
                            • 2005
                            • 2315

Zamieszczone przez piast9
                            Jest w takim razie inna. Nie ma żadnej bateryjki. Masz za mądry kabelek, który miesza
                            no chyba tak, za mądry :wink:
                            do tego z bateryjką

ale ma jedną zaletę w stosunku do wersji 60cm: ta część wsadzana w sanki aparatu ma także sanki od góry i można tam wsadzić jedną lampę (czyli normalnie na aparacie, tyle tylko, że jakieś 2 cm wyżej), a drugą podłączyć kabelkiem i wszystko oczywiście błyska z udziałem właściwego A/E-TTL'a.

foto pokazywałem już tu kilka razy, widać wyraźnie, że "master" ma bateryjkę, czerwony przycisk "test-bateryjki" i obok czerwonego led'a, który świeci po naciśnięciu "test":

pozdro.,
                            m.

Komentarz

• tikky
                              • 2005
                              • 11

A to nie prawda ze nie ma odpowiednikow innych firm - ja posiadam firmy Jessops i jest to dokładnie to samo a cena niższa.
                              Canon 50D, Canon 350d, Tamron 28-70 2.8, Tamron 17-50 2.8, Canon 85 f1.8, Canon 50 f1.8, Canon 18-55, flash 550EX + masa dodatków

Komentarz

Pracuję...