Zdjecia slubne... miekkosc....

Zwiń
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Błajo
    Początki nałogu
    • 2005
    • 473

Zdjecia slubne... miekkosc....

Witam,

Przegladam sobie strone z fotkami slubnymi... pomijam fakt w jak fajnym klimacie odbywa sie tam slub (wystroj, ubior, rekwizyty itd) co na 100% pomaga w dobrym reportazu... ale chodzi mi o miekkosc zdjec... maja takiego jakby blura... nie wiem jak to nazwac... i sie zastanawiam jak Ten fotograf (jak i inni) osiaga taki efekt... czy to obrobka, a jest tak to jaka... czy moze odpowiednie szklo np 85mm... podoba mi sie ten styl fotek... pomoze ktos?

A strona jest tu: http://www.murrayphotography.com/index2.html
    Sprzęt: Canon + wymienne obiektywy + zewnętrzna lampa błyskowa
  • gazwx
    Zablokowany
    • 2005
    • 50

Zdjęcia znakomite. Jak to robi? - dobre pytanie ...

Komentarz

• ripek
      Pełne uzależnienie
      • 2005
      • 1486

Pomóc nie pomoge - mogę jedynie dodać że fotki są jak to sie mówi .. STUNNING

Do tego ta muzyka dodaje klimaciku...
      Canon G10, WP-DC28, :grin: 5d mkIII:grin: 5d mkI 17-40L 24LII 35L 85LII 580II

Komentarz

• Błajo
        Początki nałogu
        • 2005
        • 473

Ogolnie w USA panuje taki styl... nie wiem czy to jakis filtr na obiektyw czy obrobka... fotki robia wrazenie, paru polskich fotografow tez robia takie wiec sie da... tylko jak

OT: "Przyszłość jest jasna - przyszłość to Tamron " dobre

Komentarz

• ripek
          Pełne uzależnienie
          • 2005
          • 1486

Thx

Moze po prostu warto do nich napisac? Tylko podkreśl ze jesteś z innej półkuli zeby nie czuli oddechu konkurencji na plecach

Komentarz

• LFB
            Początki nałogu
            • 2005
            • 372

Ej panowie co tak pobierznie przelecieliście tą galerię Jak byście spojżeli dokładniej to wiedzieli byście że to nie druga półkula tylko ta sama (UK) A sprzęt tam też jest wymieniony:
            Four Canon 1D MKII; Two 17-35 F2,8L; One 24 F1,4L; Two 24-70 F2,8L; Two 50 F1,4; One 85 F1,2L; One 85 F1,8; Two 550EX with Sto-fen, a do tego Eighteen lexar CF (Czyli lekko licząc z 18 GB !! zdjeć, można z tego wybrać naprawdę ze 100 doskonałych)
            A ta niezwykła miękkość to według mnie poprostu mistrzostwo świata w operowaniu głębią ostrości + obróbka komputerowa, bo wydaje mi sie i to mocno że część z tych zdjęć była wspomagana w celu uzyskania takiej małej głębi i miekkości (zwłaszcza po tym jak przeczytałem że używają 1D a nie 1Ds czyli nie FF) gdy do tego dodamy wspomaganie talentu (który jest wyraźnie widoczny) poprzez masę zrobionych zdjęć przez dwóch fotografów to nie trudno uzyskać tak imponujący efekt.
            Ostatnio edytowany przez LFB; 2116.
            http://www.tomasz-studio.pl

Komentarz

• AGO
              Początki nałogu
              • 2005
              • 351

piekne foty ... ja swojego fotografa slubnego chetnie bym za jaja do sciany przybil

Komentarz

• mario1275
                Początki nałogu
                • 2005
                • 420

super zdjęcia - bardzo podoba mi się ten styl reportarzu - tylko nie wiecie jak ciężko by było znaleźć u nas klientów którym te zdjecia by sie podobały
                www.modelownia.pl

Komentarz

• ripek
                  Pełne uzależnienie
                  • 2005
                  • 1486

Zamieszczone przez LFB
                  do tego Eighteen lexar CF (Czyli lekko licząc z 18 GB !! zdjeć, można z tego wybrać naprawdę ze 100 doskonałych)
                  Biedne migawki

Pardon nie skojarzylem - a przeciez widzialem na zdjeciach double-deckery ..
                  Późno bylo

Komentarz

• Błajo
                    Początki nałogu
                    • 2005
                    • 473

No dobra.. sprzecik szok... ale ta oborbka... pomocy

Komentarz

• mario1275
                      Początki nałogu
                      • 2005
                      • 420

70pln za odbitkę 15x13 - pomarzyć
                      www.modelownia.pl

Komentarz

• perlpa
                        Początki nałogu
                        • 2005
                        • 350

Używają jasnych obiektywów w górnych półek co zapewnia ładne rozmycie tła. Czy dodatkowo rozmywają podczas obróbki? Myślę że nie wszystko.

Przy statycznym portrecie nad znikomą GO nie jest trudnoo zapanować. Przy dynamicznym reportażu jesty to prawdziwe wyzwanie.

Dla mnie charakterystyczne poza niewielką GO jest bardzo oszczędne używanie kolorów i delikatne przepalanie bieli.

Zdjęcia bez dwóch zdań świetne. Podobnych stylowo w sieci jest sporo - głównie zza wielkiej wody.

Pozdrawiam

Komentarz

• Pikczer
                          Pełne uzależnienie
                          • 2005
                          • 2578

Zamieszczone przez perlpa
                          Używają jasnych obiektywów w górnych półek co zapewnia ładne rozmycie tła. Czy dodatkowo rozmywają podczas obróbki? Myślę że nie wszystko.
                          Musze sie tu zgodzic z kolega. To rozmycie, to nic innego jak bardzo mala glebia ostrosci. Jak sobie kupisz szklo ze swiatlem f1.2, to ustawiajac wlasnie ta przeslone, tez uzyskasz taki efekt.
                          Co do reszty, to wiekszosc tych zdjec byla wg mnie "podciagana" w PS-ie, nie zmienia to jednak faktu, ze ze smakiem, gustem i stylem. Coz, widac, ze zawodowcy i tyle.

Komentarz

• Błajo
                            Początki nałogu
                            • 2005
                            • 473

Zamieszczone przez Pikczer
                            wiekszosc tych zdjec byla wg mnie "podciagana" w PS-ie
                            Ale jak ? Bo to mnie ciekawi... moze jakis filtr jest

A co do szkielek to pewnie racja... tylko kupic takie szkla to kupa kasy... mozna pomazyc

bardzo oszczędne używanie kolorów
                            Hmm czyli Parametry w menu? Czy cos innego?
                            Ostatnio edytowany przez Błajo; 1918.

Komentarz

• Pikczer
                              Pełne uzależnienie
                              • 2005
                              • 2578

Zamieszczone przez Błajo
                              Ale jak ? Bo to mnie ciekawi... moze jakis filtr jest

A co do szkielek to pewnie racja... tylko kupic takie szkla to kupa kasy... mozna pomazyc
                              To nie jest robione jednym kliknieciem. Zabawa na warstwach i np. filtr blur.

Wcale nie trzeba wywalac tyle kasy. Sa obiektywy np. Canon 50 f1.8, badz Canon 85 f1.8 za niewieeeelkie pieniadze.

Komentarz

Pracuję...